Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Ciclism Ciclism. Dinamo BikeXpert Racing Team - viitorul e alb-rosu

Ciclism. Dinamo BikeXpert Racing Team - viitorul e alb-rosu

prezentare_sectie1Președintele CS Dinamo, George Cosac, și conducerea secției de ciclism Dinamo BikeXpert Racing Team au organizat astăzi o conferință de presă, desfășurată la sala de trofee a clubului, în care s-a făcut un bilanț al primelor luni de colaborare dintre CS Dinamo și BikeXpert Racing Team. De asemenea, au fost prezentate obiectivele secției, unul dintre cele mai importante, dincolo de rezultatele sportive, fiind înființarea unei școli de copii la ciclism.

Cătălin Sprânceană, managerul secției: "Aș vrea să vă spun că misiunea secției noastre, Dinamo BikeXpert Racing Team, este aceea de a face performanță, dar și aceea de a promova ciclismul ca modalitate de recreere sănătoasă. Una dintre datoriile noastre este de a încerca să scoatem oamenii din spatele birourilor, să încercăm să-i ajutăm să conștientizeze puterea sportului, puterea ciclismului. Faptul că făcând ciclism sunt sănătoși, sunt frumoși și reușesc să exploreze lucruri fantastice, pentru că ciclismul nu înseamnă doar sport, este vorba și despre explorare. În luna aprilie am semnat parteneriatul cu Dinamo. Suntem la jumătatea lunii iunie și am luat deja startul la 29 de competiții, dintre care cinci concursuri UCI și trei în străinătate. Ne-am bucurat că am luat startul la Cupa mondială de MTB, prin juniorii noștri Attila Malnași, Bartha Levente și sportivul nostru U23 Ede Molnar. A fost o experiență extraordinară, un lucru care cu siguranță ne-a învățat să mergem înainte mai motivați și care ne-a arătat acest drum către performanța pe termen lung. Ne pregătim să participăm la Campionatele Mondiale de MTB din Nove Mesto, Cehia, de peste două săptămâni, am reușit să organizăm un concurs cu peste 800 de concurenți, vorbim despre Maratonul Vinului de la Urlați, parte din planul nostru de conștientizare publică, parte din planul nostru de selectare a tinerelor talente. Ne pregătim pentru un calendar încărcat, care se va termina la finalul lunii noiembrie".

Răzvan Jugănaru, antrenor și sportiv: "Mii de mulțumiri clubului Dinamo pentru parteneriatul semnat cu puțin timp în urmă, mulțumim domnului George Cosac că ne-a sprijinit foarte mult în demersul nostru. După cum știți, eu am crescut în Dinamo. Opt ani am fost sportivul acestui club, aici am cunoscut și victorii, și înfrângeri. Aici m-am format nu numai ca sportiv, ci și ca om. Mă bucur că am reușit să mă întorc la Dinamo, să facem acest parteneriat și să mergem împreună pentru performanță. Am venit cu câteva idei noi. Încerc că colaborez cu FRC, pentru a face un program extern, să mergem la competiții importante peste hotare. Discutăm cu antrenori din primul eșalon și încercăm să ne plasăm cât mai în față în ceea ce privește performanța. Ne dorim să obținem titlul național atât la cross-country și la maraton, atât la elite, cât și la U23 și juniori, după ce am reușit să-l câștigăm pe cel de la eliminator, prin Ede Molnar. Ne dorim să bifăm toate competițiile din țară, îndeosebi cele din calendarul UCI. Dorim să marcăm toate etapele de cupă mondială. De asemenea, punem accent pe dezvoltarea acestui sport de la vârste fragede, până la cei care poate până acum nu au practicat sportul".

George Cosac, președinte CS Dinamo: "Secția de ciclism a CS Dinamo are o istorie îndelungată. A fost înființată în 1949 și a dat cele mai mari nume ale ciclismului românesc, începând cu Gabriel Moiceanu, Mircea Romașcanu sau Vasile Teodor. Și viitorul este acum asigurat. Când cei de la BikeXpert au venit la mine a fost de ajuns o discuție de 15 minute în care mi-au povestit istoria secției, numărul de sponsori atrași, ceea ce vor să facă, iar împreună cu colegii mei am decis să semnăm acest parteneriat. După cum știți, Dinamo este clubul numărul 1 de mulți ani în România, clubul cu cele mai multe performanțe și sigur, când am luat această decizie, am gândit în perspectivă, că trebuie să fim numărul 1 și la ciclism. Sunt convins că împreună vom forma o echipă puternică, sunt convins că vom avea cei mai buni copii. Când a venit la conducerea clubului, doamna ministru Elisabeta Lipă a pus un accent foarte mare pe secțiile de inițiere și performanță la copii. Sunt multe de spus, dar important este că suntem la aceeași masă, avem aceleași interese, vă puteți baza pe noi. Și de asemenea, am ferma convingere că Dinamo BikeXpert Racing Team va fi principalul club de ciclism din România și nu numai".

prezentare_sectie_2

Fotografii: Mihai Neacșu

CS Dinamo, 09 iunie 2016

Program Competitional

4-10 decembrie 2023

RUGBY. Liga Națională (finala pentru titlu), sâmbătă 9 decembrie, ora 13:00: Dinamo București – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 1 (etapa 18), luni 4 decembrie, ora 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo 1948

Handbal. EHF European League (etapa 6), marți 5 decembrie, ora 19:45: Dinamo București – Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României, sferturi de finală (retur), miercuri 6 decembrie, ora 18:00: Corona Brașov - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), sâmbătă 9 decembrie, ora 19:00: CS Minaur Baia Mare – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), sâmbătă 9 decembrie, ora 17:00: CSM Târgoviște - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 12), sâmbătă 9 decembrie, ora 18:00: Laguna București - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), duminică 10 decembrie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo

Înot. Campionatul European în bazin de 25 de metri, 5-10 decembrie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Programul de agrement va fi redus sâmbătă, 09.12.2023 – până la ora 18:00, iar duminică, 10.12.2023, va începe la ora 13:00, ca urmare a Ediției a III-a a CUPEI ”MOȘ CRĂCIUN” la Polo.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Online Guests

We have 254 guests online