Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Ciclism COMUNICAT DE PRESĂ - 11 martie 2022 / Velodromul Dinamo va primi numele marelui ciclist Mircea Romașcanu

COMUNICAT DE PRESĂ - 11 martie 2022 / Velodromul Dinamo va primi numele marelui ciclist Mircea Romașcanu

Vizual_comunicatPrintr-o inițiativă comună a Ministerului Sportului și a Clubului Sportiv Dinamo din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, baza sportivă velodrom Dinamo va primi numele lui Mircea Romașcanu, unul dintre cei mai buni cicliști români din toate timpurile. Decizia vine astăzi, 11 martie 2022, dată la care Mircea Romașcanu împlinește 69 de ani, în semn de recunoaștere a meritelor sale deosebite în ciclismul și sportul românesc.

Mircea Romașcanu, Maestru Emerit al Sportului, a avut o carieră prestigioasă ca sportiv, concurând în cursa individuală de șosea la ediția din 1980 a Jocurilor Olimpice de vară. Este de trei ori câștigător al Turul României la ciclism, în 1974, 1983 și 1985, clasându-se al doilea în 1988. A câștigat etape în Turul Elveției GP Wilhelm Tell, Turul Italiei Giro delle Regioni, Turul Greciei, dar și al Turciei, precum și în patru ediții ale Cursei Păcii, în 1976, 1981, 1982 si 1983. Din anul 1988, a antrenat echipele de ciclism ale C.S. Dinamo București și C.S. Otopeni, transmițând multor generații de tineri sportivi secretele sportului pe două roți.


„Mircea Romașcanu este un erou al sportului, iar sportul românesc are nevoie de eroi. Societatea românească, în ansamblul ei, are nevoie de eroi, de modele, nu doar pe plan atletic, ci și pe plan moral. Un om care a dăruit atât de mult ciclismului românesc va dărui și de aici înainte, prin exemplul său, de care vor afla generații întregi de sportivi. Respectul pentru performanță naște performanța. Trebuie să ne prețuim valorile și să ne construim viitorul plecând de la o bază corectă, de la niște principii sănătoase. Nu doar pentru a crește nivelul de performanță, ci și pentru a promova rolul educativ și social al sportului. Vă mulțumim, domnule Mircea Romașcanu, pentru tot ce ne-ați oferit și ne oferiți! Vă suntem recunoscători și mă bucur să vă putem oferi și noi acest dar, de ziua dumneavoastră! Îi mulțumesc și domnului Ionuț-Adrian Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo București, pentru alăturarea în acest frumos proiect!” (Eduard Novak, Ministrul Sportului).


”Clubul Sportiv Dinamo este casa marilor campioni români și întotdeauna îi va onora pe cei care au adus glorie țării. Mircea Romașcanu este un simbol al ciclismului românesc și merită din plin ca numele lui să rămână legat, pentru totdeauna, de un edificiu al performanței. Această inițiativă comună este totodată o asumare a ambelor instituții și un prim pas spre modernizarea velodromului Dinamo.” (Ionuț Adrian Popa - președinte CS Dinamo).


La mulți ani plini de împliniri, domnule Mircea Romașcanu! La mulți ani glorioși sportului românesc!

CS Dinamo, 11 martie 2022

Program Competitional

4-10 decembrie 2023

RUGBY. Liga Națională (finala pentru titlu), sâmbătă 9 decembrie, ora 13:00: Dinamo București – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 1 (etapa 18), luni 4 decembrie, ora 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo 1948

Handbal. EHF European League (etapa 6), marți 5 decembrie, ora 19:45: Dinamo București – Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României, sferturi de finală (retur), miercuri 6 decembrie, ora 18:00: Corona Brașov - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), sâmbătă 9 decembrie, ora 19:00: CS Minaur Baia Mare – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), sâmbătă 9 decembrie, ora 17:00: CSM Târgoviște - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 12), sâmbătă 9 decembrie, ora 18:00: Laguna București - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), duminică 10 decembrie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo

Înot. Campionatul European în bazin de 25 de metri, 5-10 decembrie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Programul de agrement va fi redus sâmbătă, 09.12.2023 – până la ora 18:00, iar duminică, 10.12.2023, va începe la ora 13:00, ca urmare a Ediției a III-a a CUPEI ”MOȘ CRĂCIUN” la Polo.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Online Guests

We have 281 guests online