Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Gimnastică feminin Gimnastică. Larisa Iordache, regina Europei – 4 medalii la Sofia

Gimnastică. Larisa Iordache, regina Europei – 4 medalii la Sofia

Un articol de Alexandru Enciu (foto – Mihai Neacșu)

Gim_iordache.jpgLarisa Iordache este vedeta începutului de an în sportul românesc. Gimnasta legitimată la CS Dinamo, în vârstă de 18 ani (își va serba majoratul pe 19 iunie) s-a întors acasă cu patru medalii de la Campionatele Europene de la Sofia (Bulgaria), desfășurate în perioada 14-18 mai 2014. Larisa a cucerit două medalii de aur, în concursul pe echipe și la sol, argint la bârnă și bronz la sărituri. Tezaurul intrat în patrimoniul clubului Dinamo a mai fost îmbogățit de Diana Bulimar (aur cu echipa) și de junioarele Andra Stoica și Anda Butuc, medaliate cu bronz în concursul pe echipe.

Prima medalie de aur a venit în concursul pe echipe al senioarelor. Cu Larisa Iordache în rolul de lider, sportivele antrenate de Octavian Bellu au reușit un concurs aproape perfect, fără ratări, ceea ce le-a adus un total de 172.754 puncte. Podiumul a fost completat de Marea Britanie (170.663 puncte) şi de Rusia (169.329). Echipa a fost formată din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Ștefania Stănilă și Silvia Zarzu.

Duminică, 18 mai, a fost ziua finalelor individuale, cu Larisa Iordache calificată în toate cele patru aparate. Diana Bulimar și-a asigurat și ea prezenta în concursul de la sol. Larisa a început reuniunea cu un bronz la sărituri, cu o medie de 14.533. Aurul i-a revenit elveţiancei Giulia Steingruber (14.666), iar argintul, rusoaicei Ana Pavlova (14.583). La paralele, un aparat care nu este o ”specialitate” românească, Larisa încheie concursul pe locul 6 (14.533), dar a rămas în priză pentru bârnă, unul dintre aparatele ei preferate, unde avea de apărat titlul continental. După o evoluție bună, marcată de câteva mici ezitări, Iordache a fost recompensată cu 14.800, a doua notă din concurs după cea care avea să cucerească aurul, rusoaica Maria Kharenkova (14.933).

Gim_Bulimar.jpgÎn final, a venit și aurul. Larisa a concurat dezinvolt, și-a făcut diagonalele cu siguranță și a primit nota 14.800, cucerind titlul european la egalitate cu italianca Vanessa Ferrari. Diana Bulimar (foto - 14.400), s-a clasat pe locul 4.

Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului național: ”Nu a fost uşor pentru Larisa să facă un concurs pe patru aparate pentru a treia zi. Dar a fost  dorinţa ei să concureze şi la sărituri, şi la paralele. La paralele nu s-a gândit neapărat la clasament, bârna a reuşit până la un moment dat să o facă foarte bine, dar se întâmplă oricui să aibă o ezitare, să cadă de pe aparat. Totuşi, partea bună este că după două evoluţii la bârnă în cele două zile, a reuşit să facă o bârnă suficientă pentru medalia de argint. Oboseala s-a simţit şi la sol, era ultimul aparat.  Per total, delegaţia României a încercat sa îşi asigure un suport pentru Mondiale. Rămâne acum să lămurim anumite aspecte, inclusiv legate de cod. Cum stai în colţ, cum te întorci. Aşteptările noastre se îndreptau în special către Larisa, e adevărat, însă de ce nu şi spre Diana Bulimar. Ea nu are încă un exerciţiu complet, nota ei de plecare nu este foarte mare. Dar cu o execuţie bună, dacă nu ar fi fost ezitarea de la dublu întins, poate ar fi putut să spere la o medalie de bronz".

Larisa Iordache: ”Sunt mulțumită, dar mi-aș fi dorit trei medalii de aur. Eu îmi doream titlul european la bârnă. După terminarea concursului singurul lucru la care m-am gândit a fost ce am greșit”.

CS Dinamo, 19 mai 2014, ora 22:00

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Online Guests

We have 146 guests online