Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Gimnastică feminin Gimnastică. Larisa Iordache, regina Europei – 4 medalii la Sofia

Gimnastică. Larisa Iordache, regina Europei – 4 medalii la Sofia

Un articol de Alexandru Enciu (foto – Mihai Neacșu)

Gim_iordache.jpgLarisa Iordache este vedeta începutului de an în sportul românesc. Gimnasta legitimată la CS Dinamo, în vârstă de 18 ani (își va serba majoratul pe 19 iunie) s-a întors acasă cu patru medalii de la Campionatele Europene de la Sofia (Bulgaria), desfășurate în perioada 14-18 mai 2014. Larisa a cucerit două medalii de aur, în concursul pe echipe și la sol, argint la bârnă și bronz la sărituri. Tezaurul intrat în patrimoniul clubului Dinamo a mai fost îmbogățit de Diana Bulimar (aur cu echipa) și de junioarele Andra Stoica și Anda Butuc, medaliate cu bronz în concursul pe echipe.

Prima medalie de aur a venit în concursul pe echipe al senioarelor. Cu Larisa Iordache în rolul de lider, sportivele antrenate de Octavian Bellu au reușit un concurs aproape perfect, fără ratări, ceea ce le-a adus un total de 172.754 puncte. Podiumul a fost completat de Marea Britanie (170.663 puncte) şi de Rusia (169.329). Echipa a fost formată din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Ștefania Stănilă și Silvia Zarzu.

Duminică, 18 mai, a fost ziua finalelor individuale, cu Larisa Iordache calificată în toate cele patru aparate. Diana Bulimar și-a asigurat și ea prezenta în concursul de la sol. Larisa a început reuniunea cu un bronz la sărituri, cu o medie de 14.533. Aurul i-a revenit elveţiancei Giulia Steingruber (14.666), iar argintul, rusoaicei Ana Pavlova (14.583). La paralele, un aparat care nu este o ”specialitate” românească, Larisa încheie concursul pe locul 6 (14.533), dar a rămas în priză pentru bârnă, unul dintre aparatele ei preferate, unde avea de apărat titlul continental. După o evoluție bună, marcată de câteva mici ezitări, Iordache a fost recompensată cu 14.800, a doua notă din concurs după cea care avea să cucerească aurul, rusoaica Maria Kharenkova (14.933).

Gim_Bulimar.jpgÎn final, a venit și aurul. Larisa a concurat dezinvolt, și-a făcut diagonalele cu siguranță și a primit nota 14.800, cucerind titlul european la egalitate cu italianca Vanessa Ferrari. Diana Bulimar (foto - 14.400), s-a clasat pe locul 4.

Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului național: ”Nu a fost uşor pentru Larisa să facă un concurs pe patru aparate pentru a treia zi. Dar a fost  dorinţa ei să concureze şi la sărituri, şi la paralele. La paralele nu s-a gândit neapărat la clasament, bârna a reuşit până la un moment dat să o facă foarte bine, dar se întâmplă oricui să aibă o ezitare, să cadă de pe aparat. Totuşi, partea bună este că după două evoluţii la bârnă în cele două zile, a reuşit să facă o bârnă suficientă pentru medalia de argint. Oboseala s-a simţit şi la sol, era ultimul aparat.  Per total, delegaţia României a încercat sa îşi asigure un suport pentru Mondiale. Rămâne acum să lămurim anumite aspecte, inclusiv legate de cod. Cum stai în colţ, cum te întorci. Aşteptările noastre se îndreptau în special către Larisa, e adevărat, însă de ce nu şi spre Diana Bulimar. Ea nu are încă un exerciţiu complet, nota ei de plecare nu este foarte mare. Dar cu o execuţie bună, dacă nu ar fi fost ezitarea de la dublu întins, poate ar fi putut să spere la o medalie de bronz".

Larisa Iordache: ”Sunt mulțumită, dar mi-aș fi dorit trei medalii de aur. Eu îmi doream titlul european la bârnă. După terminarea concursului singurul lucru la care m-am gândit a fost ce am greșit”.

CS Dinamo, 19 mai 2014, ora 22:00

Program Competitional

13-19 martie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League, play-off (tur), 22 martie, ora 19:45: Dinamo – THW Kiel. Sala Polivalentă București

Baschet. LNBM Mozzart, Top 10 (etapa 6), 26 martie, ora 17:00: U BT Cluj-Napoca – Dinamo

Fotbal. Liga 3 (seria 4, etapa 18), 25 martie, ora 15:00: SC FC Pucioasa - Dinamo

Polo masculin. Superliga Suzuki (turneul II), 24-26 martie, Oradea

Polo feminin. Campionatul Național Suzuki (turneul V), 24-26 martie, Oradea

Volei masculin. Divizia A1, faza a II-a, sferturi de finală (meci 2), 25 martie, ora 12:00: Explorări Baia Mare - Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, faza a II-a, sferturi de finală (meci 1), 25 martie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo. Sala Dobroești

Judo. Campionatul Național seniori, 24-26 martie, Izvorani

Scrimă. Cupă Mondială sabie masculin, 24-25 martie, Budapesta

Tir. Campionatul Național de tineret, 23-26 martie, București

Triatlon. Campionatul Național de aquatlon, 24-26 martie, Târgu Mureș

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

SALA FITNESS

În data de 23.03.2023, activitatea sportivă în sala de fitness a clubului se suspendă în intervalul 07:00-12:00 pentru măsuri de igienizare.

Online Guests

We have 282 guests online