Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Gimnastică feminin Gimnastica. Larisa Iordache – medalie de bronz la Campionatele Europene

Gimnastica. Larisa Iordache – medalie de bronz la Campionatele Europene

foto_dan_tautanLarisa Iordache (20 de ani) a încheiat cu o medalie de bronz participarea la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, la aparatul ei favorit, bârna. Sportiva antrenată de Cristian și Lăcrămioara Moldovan a obținut astfel cea de a 12-a medalie la Campionatele Europene, palmaresul său general fiind 5 aur – 5 argint – 2 bronz.

Larisa a intrat în finala de la bârnă cu cea mai mare notă, 14.566. A fost a treia pe lista celor opt finaliste și a intrat cu multă siguranță pe aparat, încurajată de cei 7.000 de spectatori prezenți în tribune.

Gimnasta de la Dinamo a făcut un exercițiu curat, frumos, aproape perfect, cu toate elementele de dificultate, însă a ratat coborârea de pe bârnă (pas mare la aterizare, în afara saltelei). Cu ochii în lacrimi, Larisa a așteptat nota: 13.966.

Până la final, două gimnaste au depășit-o, olandeza Eythora Thorsdottir (14.066) și de fosta dinamovistă Cătălina Ponor, acum concurând pentru Farul Constanța. Cătălina a avut un sigur, fără greșeli, și cu 14.566 a cucerit medalia de aur.

Larisa Iordache: ”Sunt mulțumită că am cucerit o medalie, în condițiile în care în urmă cu o lună am suferit acea accidentare la fascia plantară. Dacă mi-ar fi ieșit coborârea, ar fi fost o medalie mai strălucitoare. Am pus prea multă forță, am făcut prea mulți pași. Această medalie îmi dă putere să merg mai departe”.

Pentru Iordache a fost prima participare la Europene după o pauză de trei ani. Ea a lipsit, din cauza unor accidentări de la edițiile din 2015 și 2016.

CS Dinamo, 23 aprilie 2017

Program Competitional

23-29 mai 2022

Box. Campionatul European, 21-31 mai, Erevan (Armenia)

Karate. Campionatul European EKF, 23-29 mai, Turcia

Tir. Cupa Mondială, 27 mai – 7 iunie, Baku (Azerbaidjan)

Rugby. Liga Națională (etapa 6), 28 mai, ora 11:00: Dinamo - CSM Galați. Stadion Arcul de Triumf

Haltere. Cupa României – juniori, 23-27 mai, Bacău

Lupte. Cupa României U20, 26-29 mai, Pitești

Judo. Campionatul Național, 28-29 mai, Cluj-Napoca

Agrement Tenis de Masa

Agrement Natație

Agrement Fitness

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 678 guests online