Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Lupte greco-romane Lupte. Alin Alexuc, campion european la categoria 130 kg

Lupte. Alin Alexuc, campion european la categoria 130 kg

Alin_Alexuc_cu_tricolorLuptătorul dinamovist Alin Alexuc-Ciurariu a dat lovitura carierei. Sportivul în vârstă de 30 de ani a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de la Roma la categoria 130 kg – lupte greco-romane, aceasta fiind cea mai importantă medalie obținută vreodată de el.

După medaliile de bronz cucerite la Europene în 2018 și 2019, pentru Alin Alexuc a venit și aurul. În finala Campionatelor Europene, el l-a învins cu 6-1 pe georgianului Levan Arabuli.

”Un aur muncit, o medalie meritată, o medalie a mea, a luptătorilor români, a românilor din întreaga lume! Va mulțumesc pentru încurajările primite. Au fost plusul de care am avut nevoie să ajung să-mi aud imnul mult iubit în Roma, printre gladiatori!”, a scris Alexuc pe facebook.

În semifinale, Alexuc l-a învins pe ucraineanul Mykola Kuchmii, cel care trecuse surprinzător de turcul Rika Kayaalp, unul dintre cei mai titrați luptători din lume (de 8 ori campion european, de patru ori campion mondial, dublu medaliat olimpic).

La categoria 63 kg, tot la greco-romane, Mihai Mihuţ (CS Dinamo), campion european în 2018, a pierdut finala mică în fața lui Erik Torba, din Ungaria, după ce a condus cu 3-0 la pauza luptei. Scorul final: 6-3 pentru Torb.

Peste o lună (19-22 martie), ambii sportivi dinamoviști vor intra în focurile turneului de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

CS Dinamo, 12 februarie 2020

NOU! Hidrokinetoterapie

ANUNTURI AGREMENT

• Având în vedere măsurile dispuse de autorități în contextul epidemiologic actual, începând cu data de 16 martie a.c., Bazinul de înot Anatolie Grințescu – Dinamo se închide pe toată durata existenței stării de urgență.

• În contextul general al măsurilor luate pentru stoparea răspândirii noului COVID-19 (coronavirus), CS Dinamo a decis suspendarea activităților desfășurate la sala de fitness. Redeschiderea acesteia va fi condiționată de modul în care va evolua situația.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Informatii BREXIT

banner-brexit-300x140

Agrement Fitness

Agrement Natație

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Online Guests

We have 293 guests online