Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Lupte greco-romane Lupte. Emulație la ”Memorialul Alexandru Ruszi”

Lupte. Emulație la ”Memorialul Alexandru Ruszi”

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Mihai Neacșu)

Lupte__05.jpgSala de lupte din cadrul Complexului Sportiv Dinamo a găzduit sâmbătă, 15 noiembrie, ediția 2014 a ”Memorialului Alexandru Ruszi” la lupte greco-romane, competiție rezervată copiilor și cadeților. Alexandru Ruszi a fost antrenor la Dinamo între 1962 și 1989, timp în care a  educat cu multă pasiune sute de copii și juniori în sportul luptelor greco-romane.


Foto: Copiii de la ”Memorialul Alexandru Ruszi” au dovedit cunoștințe bune în sportul luptelor


 

Zeci de copii au luat cu asalt sala de la Dinamo pentru a-și testa aptitudinile cu un an înainte de a intra în competițiile oficiale. ”Am făcut ediția de anul acesta în principal pentru copiii care abia anul viitor intră în competiții, adică mai mici de 10 ani. Au fost și sportivi ceva mai mari, cadeți, însă majoritatea au fost cei mici. Au fost meciuri foarte frumoase, cu mulți copii promițători”, a declarat antrenorul Marian Sandu, de la CS Dinamo. La startul competiției s-au aliniat sportivi de la CS Dinamo, Școala nr. 30 București, Câmpulung Muscel, Steaua și Mircea Eliade.

Lupte_001.jpgRemarcații antrenorilor de la CS Dinamo au fost: frații Alexe și Filip Ancuța (cat. 26 kg), Alexandru Moldoveanu (32 kg), Constantin Toma (42 kg), Victor Coman (47 kg), Alexandru Flangea și Marian Marin (53 kg), Bogdan Flangea (59 kg), Vasile Eduard (59 kg, 13 ani), Valentin Bărăitaru (66 kg), Cătălin Voinea (69 kg), Antonio Bălan și Alexandru Gogorina (85 kg).

Sportivii care s-au remarcat au primit medalii, tricouri și diplome din mâna unor foști mari campioni. Festivitatea de premiere a fost oficiată de Gheorghe Berceanu, Nicu Gingă, Ion Cernea și Vasile Andrei. Ca și la edițiile anterioare, competiția a beneficiat de sprijinul lui Coste Alexandrache, fost component al secției de lupte de la CS Dinamo, campion național și balcanic.

Lupte__02.jpg

Trei viitori campioni, alături de două nume mari ale luptelor românești, Gheorghe Berceanu (stânga) și Nicolae Zamfir (dreapta, președintele de onoare al secției de la CS Dinamo).

CS Dinamo, 16 noiembrie 2014, ora 21:45

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 220 guests online