Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Lupte greco-romane Lupte. Tomi Hinoveanu, salt de titlu mondial la lupte pe plajă

Lupte. Tomi Hinoveanu, salt de titlu mondial la lupte pe plajă

Un articol de Alexandru Enciu (foto – arhivă personală)

lupte_tomi_hinoveanu_1848CS Dinamo are un campion mondial la lupte pe plajă. Tomi Hinoveanu (25 de ani) a cucerit medalia de aur în cadrul categoriei -70 de kilograme la competiția supremă desfășurată în perioada 3-7 iulie la Paralia Katerini (Grecia). ”Luptele pe plajă au apărut în calendarul Federației Internaționale de Lupte în urmă cu aproximativ zece ani. Este o disciplină care prinde din ce în ce mai mult, drept dovadă că în Grecia au participat peste 200 de sportivi. Regulamentul este cel de la libere, iar lupta efectivă se desfășoară într-un cerc cu un diametru de șase metri. Se punctează atunci când un sportiv este scos din acest cerc, atinge nisipul cu o parte a corpului sau este pus cu umerii pe nisip. Cam ca la sumo. Primul care acumulează două puncte câștigă. Un meci durează trei minute”, explică antrenorul dinamovist Petre Cărare.

Tomi Hinoveanu este originar din Drobeta Turnu Severin, iar până acum cel mai bun rezultat din palmaresul său era o medalie de argint la Campionatele Europene de juniori din 2008. În acel an a făcut și pasul către Clubul Sportiv Dinamo. Primul contact cu luptele de plajă l-a luat în 2012, după un turneu în Italia, la Sassari. ”Italienii ne-au rugat să mai rămânem o zi, pentru a concura și la turneul de pe plajă, iar Tomi a cucerit și atunci medalia de aur”, spune Petre Cărare. Deși specializat pe stilul de la greco-romane, Tomi s-a adaptat bine și la stilul liber al luptelor pe plajă. ”Primul adversar a fost cântarul, pentru că am avut de slăbit cinci kilograme. Apoi, sportivii de la -70 de kilograme au fost repartizați în mai multe grupe. Eu am câștigat grupa mea, după două victorii și am ajuns în semifinale, unde am întâlnit un rus foarte puternic și foarte rapid. El mi-a făcut primul punct, dar eu am revenit și i-am făcut un salt pentru care am primit direct două puncte și am câștigat. În finală am învins un grec care, spuneau gazdele, are în palmares un loc patru la jocurile olimpice. Pe toți i-am învins cu salturi”, povestește Tomi Hinoveanu.

IMG_1853Luptătorul de la Dinamo se pregătește acum pentru mondialele din septembrie, unde este îndreptățit să participe grație rezultatelor obținute în ultimul timp. ”Sper să fie mai bine decât la europene, unde am ocupat locul 10 din cauza unei greșeli pe care am făcut-o. După mondiale, mă voi concentra numai pe calificarea la Jocurile Olimpice. M-aș bucura teribil ca luptele pe plajă să fie introduse în programul olimpic, dar cum nu cred că se va întâmpla prea devreme trebuie să fiu conectat total la luptele pe saltea”, mai spune Tomi Hinoveanu.

Program Competitional

4-10 decembrie 2023

RUGBY. Liga Națională (finala pentru titlu), sâmbătă 9 decembrie, ora 13:00: Dinamo București – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 1 (etapa 18), luni 4 decembrie, ora 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo 1948

Handbal. EHF European League (etapa 6), marți 5 decembrie, ora 19:45: Dinamo București – Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României, sferturi de finală (retur), miercuri 6 decembrie, ora 18:00: Corona Brașov - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), sâmbătă 9 decembrie, ora 19:00: CS Minaur Baia Mare – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), sâmbătă 9 decembrie, ora 17:00: CSM Târgoviște - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 12), sâmbătă 9 decembrie, ora 18:00: Laguna București - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), duminică 10 decembrie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo

Înot. Campionatul European în bazin de 25 de metri, 5-10 decembrie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Sâmbătă 04.11 si duminică 05.11, programul de agrement înot va fi următorul:

Sâmbătă: 14:00-18.30

Duminică: 11.00-19.00

Programul grupelor de inițiere înot rămane neschimbat.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Online Guests

We have 241 guests online