Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Natație Înot. Robert Glință, medalie de bronz la Campionatele Europenele in bazin de 25 de metri de la Glasgow

Înot. Robert Glință, medalie de bronz la Campionatele Europenele in bazin de 25 de metri de la Glasgow

Glinta_Ok_GlasgowSportivul dinamovist Robert Glință (23 de ani) a cucerit vineri medalia de bronz la Europenele în bazin de 25 de metri de la Glasgow (Marea Britanie), în proba de 100 metri spate. Înotătorul legitimat la CS Dinamo a parcurs cele patru lungimi de bazin în 50,30 secunde.

Robert Glință ține înotul românesc pe linia de plutire. În pofida unui an cu multe încercări, îndeosebi la nivelul colectivului tehnic, Glință a reușit să se prezinte la nivel înalt la startul competiției continentale. Prima probă pe care a abordat-o, din cele două pe care le vizează (va mai concura și la 50 m spate) i-a adus și prima medalie. Nu mai puțin de 63 de înotători s-au înscris la proba de 100 metri spate, concurența fiind tăioasă.

În seriile preliminare, Robert nu a mers senzațional, iar calificarea sa în semifinale a venit cu emoții. El și-a asigurat calificarea între primii 16 cu penultimul timp, 51,23, cu mult sub posibilitățile sale.

În semifinală, românul și-a arătat însă adevărata valoare: 50,13 secunde și calificare în finală cu al treilea timp. În cursa pentru medalii, desfășurată vineri seara, Glință a avut adversari de calibru, dar a reușit să oprească cronometrul în 50,30, echivalent cu bronzul european. Aurul a fost câștigat de rusul Kliment Koleșnikov (49,09), iar argintul de germanul Christian Diener (49,94). În spatele său a venit italianul Sabbioni, dublu medaliat la JO 2016 (argint și bronz), multiplu campion european. Robert Glință a cucerit medalia de bronz în această probă și în urmă cu doi ani.

Glință a fost aproape de medalie și la a doua probă la care a luat startul. El s-a calificat în finala de la 50 de metri spate cu al șaselea rezultat, într-o cursă cu sportivi unul și unul. Cele două lungimi de bazin au ținut cât o răsuflare, iar totul s-a decis pe ultimele lovituri de braț. Glință a fost extrem de aproape de a doua sa medalie, dar a atins marginea bazinului al patrulea, la 12 sutimi de locul trei, irlandezul Shine Ryan. Primele două locuri au fost ocupate de rusul Kliment Koleșnikov (22,75) și de germanul Christian Diener (23,07).

CS Dinamo, 6 decembrie 2019

Program Competitional

Săptămâna 20-26 ianuarie 2020

Baschet. Liga Națională (Grupa 1-6, etapa 15), 25 ianuarie: Dinamo Știința – U BT Cluj Napoca. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (restanță din etapa 12), 22 ianuarie, ora 18:00: Rapid Bucureșri – Dinamo. Sala Rapid

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 15), 25 ianuarie, ora 17:00: Știința Bacău – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 12), 25 ianuarie, ora 18:00: ACS Volei Municipal Zalău – Dinamo

Judo. Tel Aviv Grand Prix, 23-25 ianuarie, Israel

Scrimă. Qatar Grand Prix, 24-26 ianuarie, Doha

Scrimă. Campionatul Național de spadă – cadete și junioare, 23-26 ianuarie, București

Schi fond. Cupa Mondială - Obersdorf, 23-25 ianuarie, Germania

Schi-biatlon. Cupa Mondială - Pokljuka, 21-26 ianuarie, Slovenia. Campionatul Mondial de juniori și tineret, 23 ianuarie – 2 februarie, Lenzerheide (Elveția)

Tir. H&N Cup – Munchen, 21-26 ianuarie, Germania

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Online Guests

We have 310 guests online