Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Natație INOT. Dublul campion mondial David Popovici, decorat de președintele Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a statului, Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler

INOT. Dublul campion mondial David Popovici, decorat de președintele Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a statului, Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler

David_podium_aur_la_100_liber_CMLa numai 17 ani, sportivul dinamovist David Popovici a cucerit miercuri, 22 iunie, al doilea titlu mondial la Budapesta! Elevul lui Adrian Rădulescu s-a impus de o manieră entuziasmantă în finala probei de 100 de metri liber, probabil cea mai spectaculoasă probă a înotului! David a parcurs cele două lungimi de bazin în 47,58 secunde.

Este a doua medalie de aur a lui David Popovici după cea de la 200 de metri liber. Performanța lui David este unică în istoria natației românești și totodată un reper pentru natația mondială. În istoria Campionatelor Mondiale de înot, un singur sportiv a mai reușit să facă ”dubla” 100 / 200 m liber: americanul Jim Montgomery în 1973!

Au trecut aproape 50 de ani de atunci, pentru ca un alt sportiv, în speță românul DAVID POPOVICI, să repete această performanță,

Prima reacție a lui David: ”Vă iubesc pe toți! Vă mulțumesc că v-ați uitat!”.

David a intrat în finală din postura de favorit, după ce americanul Caeleb Dressel s-a retras în semifinale. David se calificase în finală cu 47,13, cel mai bun timp și nou record mondial de juniori.

În semn de recunoaștere a performanțelor sale, președintele României, Klaus Iohannis, a decis să îl decoreze pe dublul campion mondial David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

”Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România”, se scrie în comunicatul administrației prezidențiale.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a decis să-l decoreze și pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care a fost tot timpul alături de David Popovici, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuția remarcabilă în atingerea excelenței sportive.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior.

CS Dinamo, 24 iunie 2022

Program Competitional

Săptămâna 18-24 martie 2024

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 25), marți 19 martie, ora 17:45: CSM Târgu Mureș - Dinamo.

Handbal. Cupa României, turul 2 (manșă unică), miercuri 20 martie, ora 15:00: CS Politehnica Iași – Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4 (etapa 18), sâmbătă 23 martie, ora 15:00: CS Dinamo – CSM Flacăra Moreni. Stadion Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, play-off (sferturi / meci 1 din 3), sâmbătă 23 martie, ora 18:00: Dinamo – SCMU Craiova

Polo. Superliga (etapa 12), sâmbătă 23 martie, ora 20:30: Dinamo - CSM Oradea 

Volei feminin. Divizia A1, play-off (sferturi / meci 1 din 3) duminică 24 martie, 16:00: CSM Volei Alba Blaj – Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 26), duminică 24 martie, ora 19:00: Dinamo – FC Argeș Pitești

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 167 guests online