Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Natație INOT. Dublul campion mondial David Popovici, decorat de președintele Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a statului, Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler

INOT. Dublul campion mondial David Popovici, decorat de președintele Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a statului, Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler

David_podium_aur_la_100_liber_CMLa numai 17 ani, sportivul dinamovist David Popovici a cucerit miercuri, 22 iunie, al doilea titlu mondial la Budapesta! Elevul lui Adrian Rădulescu s-a impus de o manieră entuziasmantă în finala probei de 100 de metri liber, probabil cea mai spectaculoasă probă a înotului! David a parcurs cele două lungimi de bazin în 47,58 secunde.

Este a doua medalie de aur a lui David Popovici după cea de la 200 de metri liber. Performanța lui David este unică în istoria natației românești și totodată un reper pentru natația mondială. În istoria Campionatelor Mondiale de înot, un singur sportiv a mai reușit să facă ”dubla” 100 / 200 m liber: americanul Jim Montgomery în 1973!

Au trecut aproape 50 de ani de atunci, pentru ca un alt sportiv, în speță românul DAVID POPOVICI, să repete această performanță,

Prima reacție a lui David: ”Vă iubesc pe toți! Vă mulțumesc că v-ați uitat!”.

David a intrat în finală din postura de favorit, după ce americanul Caeleb Dressel s-a retras în semifinale. David se calificase în finală cu 47,13, cel mai bun timp și nou record mondial de juniori.

În semn de recunoaștere a performanțelor sale, președintele României, Klaus Iohannis, a decis să îl decoreze pe dublul campion mondial David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

”Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România”, se scrie în comunicatul administrației prezidențiale.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a decis să-l decoreze și pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care a fost tot timpul alături de David Popovici, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuția remarcabilă în atingerea excelenței sportive.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior.

CS Dinamo, 24 iunie 2022

Program Competitional

15-21 august 2022

HANDBAL. Supercupa României Baucem la masculin, 18 august, ora 17:30: DINAMO – Steaua. Sala Polivalentă București

RUGBY. Liga Națională, play-off (etapa 2), 20 august: DINAMO – CSM Știința Baia Mare. Stadion Florea Dumitrache

ATLETISM. Campionatul European, 15-21 august, Munchen

CICLISM. Campionatul European elite, 15-20 august, Munchen

GIMNASTICĂ. Campionatul European, 15-21 august, Munchen

INOT. Campionatul European, 11-18 august, Roma

ANUNT

• În perioada 13-31 august, bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo se va închide pentru lucrări de igienizare. În această perioadă, activitatea sportivă, de inițiere și de agrement se va desfășura în bazinul în aer liber din Complexul Sportiv Dinamo.

Agrement Tenis de Masa

Agrement Natație

Agrement Fitness

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 328 guests online