Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Natație Eveniment. A fost inaugurat Bazinul Olimpic Dinamo – Anatolie Grințescu

Eveniment. A fost inaugurat Bazinul Olimpic Dinamo – Anatolie Grințescu

Bazin__01.jpgViceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a participat luni, 10 noiembrie a.c., la inaugurarea Bazinului Olimpic „Anatolie Grinţescu” din incinta bazei sportive a Clubului Dinamo Bucureşti. Cu această ocazie, vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că alegerea Clubului Sportiv Dinamo pentru construcţia bazinului a fost motivată de faptul că acest club este un adevărat izvor de valori.


Foto: Viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, președintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, și primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, au tăiat panglica de inaugurare


 

”Din 1949 până în prezent, secţia de polo a Clubului Dinamo a obţinut 32 de titluri naţionale, ceea ce reprezintă un record în România. A mai câştigat 7 cupe ale României, o finală a Cupei Campionilor Europeni, trei finale ale Cupei Cupelor (…). Am aprobat, cu toată convingerea, propunerea de a da acestui bazin olimpic numele unuia dintre cei mai mari sportivi români - Anatolie Grinţescu. Stelele sportului românesc nu trebuie niciodată uitate! Avem datoria morală de a le cinsti, de a le continua munca şi de a le onora visele pe care nu au apucat să le realizeze în timpul vieţii”, a declarat viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Ceremonie___8.jpgÎn cadrul ceremoniei de inaugurare a bazinului sportiv, au fost oferite plachete omagiale fostelor campioane dinamoviste Carmen Bunaciu şi Anca Pătrăşcoiu. ”Promovarea valorilor ar trebui să fie sport naţional pentru că astfel de oameni reprezintă modele de viață şi sunt adevărați ambasadori ai României în lume. Printre sportivii de performanţă care au făcut ca numele țării noastre să fie cunoscut peste tot în lume se numără şi Carmen Bunaciu – un adevărat simbol al nataţiei româneşti – precum şi Anca Pătrăşcoiu – care, la numai 16 ani, a obţinut prima medalie olimpică pentru nataţia românească”, a mai subliniat domnul Gabriel Oprea. 

Totodată, vicepremierul pentru securitate națională a mulțumit primului-ministru Victor Ponta și Guvernului României pentru realizarea acestei investiţii ce oferă şansa de a pregăti în condiții dintre cele mai bune noile generaţii de campioni.

Ceremonie___19.jpgLa inaugurarea bazinului au mai participat ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, precum și multe personalități ale vieții publice și sportive.

În discursul său, doamna Elisabeta Lipă, președintele CS Dinamo, a ținut să le mulțumească tuturor celor care au făcut posibilă finalizarea acestui proiect. ”După cinci ani de eforturi, pentru mine, provocările prezentului sunt atât de frumoase încât mărturisesc că am toate motivele să mă declar un președinte de club mulțumit fiindcă, la doar un an de la inaugurarea Sălii Polivalente, a urmat Muzeul, iar astăzi bazinul olimpic și, acest moment este mai mult decât o simplă inaugurare, reprezentând rodul  solidarității exemplare pe care ne-au aratat-o instituțiile din România care au colaborat și ne-au sprijinit și pentru acest proiect. Sunt adevărate medalii de aur din palmaresul activității noastre.  Dacă aș imagina acest demers de înnoire al Parcului Sportiv Dinamo București ca pe o barcă dintr-o competiție de canotaj, aș spune că eu am fost ștrocul, dar dumneavoastră, domnule viceprim-ministru Gabriel Oprea, ați fost antrenorul. Vreau să vă mulțumesc și vorbele nu exprimă poate tot ceea ce vă datorăm, noi dinamoviștii, deoarece întotdeauna ați găsit mijloacele și căile de a reuși să facem viabil orice proiect. Acum, de pildă, complexul nostru are nevoie de personal, care să lucreze și la întreținerea acestuia, iar dumneavoastră ați creat oportunitatea de a atrage noi resurse umane, o nouă schemă de personal, care ne permite creearea de condiții optime pentru funcționarea acestui mare parc sportiv.

Ceremonie___10.jpgNu în ultimul rând, țin să aduc mulțumiri, în mod special, domnului Victor Ponta, premierul României, care ne-a fost aproape, ne-a susținut și s-a dovedit a fi un mare iubitor al sportului. Trebuie să recunosc că s-a simțit faptul că am avut parte de suportul unui om care știe ce înseamnă performanța sportivă, din proprie experiență, și cât de greu este să reușești, dacă nu ai condițiile necesare”.

Inaugurarea a fost marcată la final de un meci amical de polo între echipele de seniori Dinamo și Steaua.

CS Dinamo, 10 noiembrie 2014, ora 17:40

Program Competitional

23-29 ianuarie 2023

Baschet. LNBM Mozzart (etapa 18), sâmbătă, 28 ianuarie, ora 18:30: Dinamo – ABC Athletic Constanța. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 14), miercuri, 25 ianuarie, ora 19:00: FC Argeș - Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 15), duminică, 29 ianuarie, ora 15:00: Dinamo – CSM Târgoviște. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 14), sâmbătă, 28 ianuarie, ora 14:00: Știința București – Dinamo. Arena Romsilva Știința București

Polo. Cupa României la feminin (turneul II), 27-29 ianuarie, Bazinul Otopeni

Tir. Cupa Mondială de la Jakarta, 28 ianuarie (pușcă 10 m feminin), Indonezia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 290 guests online