Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Natație Înot – Ionela Cozma, opt titluri naționale. ”Visul meu, să ajung la Rio”

Înot – Ionela Cozma, opt titluri naționale. ”Visul meu, să ajung la Rio”

Interviu realizat de George Vescan (foto – Mihai Neacșu)

Ionela_Cozma__07.jpgSportiva dinamovistă Ionela Cozma a fost vedeta Campionatelor Naționale de înot, desfășurate în săptămâna 1-6 aprilie, în bazinul olimpic din Bacău. Sportiva în vârstă de 24 de ani a cucerit opt titluri naționale: cinci în probe individuale (50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, 400 m liber și 50 m fluture) și trei cu ștafeta (4x100 m liber, 4x200 m liber și 4x100 m mixt).

Considerată una dintre cele mai talentat sportive din înotul românesc, Ionela Cozma a acordat după această competiție un interviu pentru fanii Clubului Sportiv Dinamo.

Felicitări Ionela, ca și anul trecut ai câștigat 8 titluri naționale, demonstrând încă o dată că ești cea mai valoroasă înotătoare a României. Cum ai reușit și în acest an să te menții la acest nivel de performanță?

Consider  că rezultatele obținute la acest campionat sunt consecința eforturilor depuse de mine și de antrenoarea mea, doamna Carmen Radu. De la începutul acestui an am intrat într-o etapă de pregătire foarte dură, practic în afară de antrenamente, masă și odihnă nu am mai avut timp de nimic. Nu este chiar ușor, iarna, când am două antrenamente pe zi, să mă deplasez cu mijloacele de transport în comun până la bazinul Lia Manoliu și înapoi pentru a mânca și a mă odihni puțin între antrenamente, dar satisfacția reușitei merită. Am avut posibilitatea în această etapă de pregătire să mă antrenez o perioadă scurtă la Izvorani și am simțit imediat cum condițiile de la lotul național se reflectă în performanță. De aceea țin să-i mulțumesc doamnei președinte a federației, Camelia Potec, pentru oportunitatea pe care mi-a oferit-o de a mă antrena la Izvorani câteva săptămâni.

De câti ani ești cea mai bună din România la probele tale preferate?

Prefer probele de viteză, respectiv 50 m liber și 100 m liber, probe în care sunt neînvinsă pe plan național de aproximativ 8 ani. Se spune că este mai ușor să ajungi campion decât să te menți pe primul loc. Eu nu am fost motivată să fiu mai bună decât adversarele mele din România, ci de dorința de a fi mai bună decât mine, de la an la an. Dorința de a fi tot mai bună în ceea ce fac de aproape 17 ani și de a demonstra care sunt calitățile de care dispun au avut ca rezultat performanțele mele actuale. Iar momentele în care mă aflu pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mă fac să uit toate clipele dificile din antrenamente și să accept mai ușor sacrificiile pe care acest sport le presupune.

Ionela_Cozma__03.jpgCum este să fii cea mai bună înotătoare din România, din ultimii ani?

În urma Campionatului Național de la Bacău organele de conducere ale federației urmează să stabilească componența loturilor naționale de seniori ce vor reprezenta România în competițiile internaționale din anul acesta. Eu îmi doresc să fac parte din lotul național pentru a avea condiții mai bune de antrenament și pentru a reprezenta România la competițiile cu obiectiv pentru federație. Cu toate acestea precizez că în ciuda performanțelor obținute de mine în ultimii 2 ani nu am beneficiat de niciun fel de sprijin din partea federației.

Ce ar însemna pentru tine participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016?

Este un obiectiv pe care mi-l doresc foarte mult pentru că știu că mă pot califica. Consider că participarea la Rio de Janeiro 2016 ar încununa cu succes întreaga mea cariera. Este un obiectiv pe care orice sportiv de performanță îl are în vedere atunci când alege să urmeze acest drum în viață, al sportului de performanță.

CS Dinamo, 08 aprilie 2014, ora 15:00

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 297 guests online