Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Natație INOT. Robert Glință face istorie: AUR și ARGINT la Campionatul European de la Budapesta

INOT. Robert Glință face istorie: AUR și ARGINT la Campionatul European de la Budapesta

Robert_Glinta_1_CE_2021Înotătorul dinamovist Robert Glință (24 de ani) a reușit o performanță fantastică la Campionatul European de înot de la Budapesta. Sportivul născut la Pitești, dar consacrat la CS Dinamo, a câștigat titlul european în proba de 100 de metri spate, acesta fiind primul aur continental pentru România după 17 ani. Ultima performanță de acest gen fusese obținută de Camelia Potec în 2004.

Robert, sportiv antrenat de Mugur Tomescu și Ciprian Glință, a făcut istorie la Budapesta, fiind primul român care obține un aur continental la masculin.

Înotătorul dinamovist și-a confirmat la Europene forma excelentă din acest an. Marți, 18 mai, el și-a început recitalul cu o medalie de argint în proba de 50 de metri spate (24,42 sec.), în care a fost întrecut doar de rusul Kliment Kolesnikov, cu un nou record mondial al probei, 23,80.

Joi, 20 mai, Robert a dat lovitura la proba sa favorită, 100 m spate, la care este calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mai întâi, miercuri a corectat de două ori recordul național, atât în serii (53,26), cât și în semifinală (52,97). Timpul din semifinale a fost primul semnal, pentru că Robert a coborât pentru prima dată în carieră sub 53 de secunde în proba de 100 metri spate. Doar trei înotători au coborât sub 53 de secunde în semifinale: Glință, francezul Mewen Tomac (52,86) și grecul Apostolos Christou (52,77). Campionul european en titre, Kliment Kolesnikov, nu a prins finala (a fost obosit după ce câștigase 100 liber, cu 15 minute înaintea semifinalei).

Joi, în ziua marii finale, Robert a luat starul în reuniunea de dimineață în seriile de la 50 de metri fluture, ca pentru încălzire. A încheiat lungimea de bazin în 24,13 (nou record național), însă nu a promovat în semifinale.

Reuniunea de după amiază i-a adus mult râvnita medalie de aur. Într-o cursă fantastică, dusă umăr la umăr, Glință a încheiat primul, cu 52,88, nou record național și personal. Primii patru clasați au fost despărțiți de numai 9 sutimi de secundă! Robert a fost urmat la 0,02 secunde de spaniolul Gonzales de Oliveira (argint) și la 0,09 secunde de grecul Apostolos Christou și de francezul Ndoye Brouard (ambii, medaliați cu bronz).

Robert Glință va mai lua startul și la 200 m spate, unde vizează realizarea baremului olimpic.

Robert_Glinta_2_CE_2021

CS Dinamo, 20 mai 2021

Agrement Fitness

Program Competitional

Săptămâna 29 noiembrie - 5 decembrie 2021

Handbal. EHF Champions League (etapa 9), 2 decembrie, ora 19:45: Telekom Veszprem HC – Dinamo

Volei masculin. CEV Cup (16-imi de finală / tur), 1 decembrie, ora 17:00: Dinamo – United Volleys Frankfurt (Ger). Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), 4 decembrie, ora 17:00: Dinamo – Olimpia Titanii București. Sala Dinamo

Volei feminin. Cupa României (faza a II-a, tur), 1 decembrie, ora 13:00: Dinamo – CSO Voluntari

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 9), 4 decembrie, ora 13:00: Dinamo – CS Medgidia. Sala Dinamo

Agrement Natație

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Sinteza DGA

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Online Guests

We have 131 guests online