Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Scrimă

Scrimă

Scrima - Cupa Mondiala de sabie individual si echipe, 14-16.02.2014, Padova

ScrimaLa sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat în frumosul oraș Padova din Italia, Cupa Mondială numită Trofeul Luxardo de sabie, individual și la echipe. Sabrerii dinamoviști s-au clasat pe locul 5 la echipe cu Dolniceanu Tiberiu, Gălățeanu Ciprian, Teodosiu Iulian, Bucur Iulian. Iar la individual Tiberiu Dolniceanu a ocupat locul 17.

Antrenorul secției de scrimă a C.S.Dinamo București, d-nul Alexandru Chiculiță a declarat pentru site-ulwww.csdinamo.ro,  urmatoarele: „ Această Cupă Modială este importantă pentru a vedea care ne este nivelul în această perioadă de pregătire, dar și pentru a câștiga puncte în clasamentul Cupei Mondiale. Locul 5, ocupat de echipa României este bun în acestă perioadă, având în vedere că este a doua competiție din acest an. Iar în cazul lui Tiberiu  Dolniceanu, chiar dacă la acestă cupă a ieșit pe locul 17, el încă se menține pe locul 1 în calsamentul Cupei Mondiale la individual. O să se urmărească o creștere progresivă, pentru ca vârful de formă să îl aibe la Campionatul European din luna iulie și la Campionatul Mondial din luna august."

Autorul articolului: George Vescan. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 18 februarie 2014, ora 1130

 
 
Scrima - Cupa Romaniei 2013

CN__139În intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie, Cupa Romaniei a reunit, la Slobozia, sportivi din toată țara, însă pentru câștigarea competiției era limpede că se vor bate doar Dinamo și Steaua.

Cu echipe mai omogene, Dinamo a câștigat atât la fete cât și la băieți. Echipa fetelor a fost alcatuită din Bianca Pascu, Oana Munteanu, Georgiana Gavril și Mirela Ifrim, în timp ce echipa băieților a avut în componență pe Tiberiu Dolniceanu, Ciprian Galațeanu, Iulian Teodosiu și Dragoș Sârbu.

La individual a câștigat Pascu Bianca în întrecerea fetelor. Bianca a învins-o în semifinală pe stelista Mihaela Bulica cu scorul de 15-10. În finală a întâlnit-o pe Georgiana Dima, tot de la Steaua, în fața căreia a câștigat cu scorul de 15-4.

În întrecerea băieților, Tiberiu Dolniceanu a câștigat finala în fața sportivului de la Steaua, Alin Badea, cu scorul de 15-9. Tiberu Dolniceanu, care câștigă pentru prima oară acest trofeu, confirmă forma bună în care se află; dealtfel, în urmă cu o săptămână, la competiția World Combat Games (competiție organizată de Sport Accord, la Sankt Petersburg), Tiberiu a câștigat medalia de argint la proba de sabie.

Citeşte mai mult... [Scrima - Cupa Romaniei 2013]
 
 
Scrimă - Campionatul Mondial, Budapesta 2013

S_CN_06Sâmbătă, 10 august, s-a desfăşurat la Budapesta finala la sabie masculin, dintre formaţiile României şi Rusiei.

Medalia de aur a fost câştigată de formaţia Rusiei, tânăra formaţie a României obţinând medalia de argint.

După Jocurile Olimpice de la Londra, Rareş Dumitrescu şi Gelu Zalomir s-au retras din activitatea competiţională, astfel că Mihai Covaliu, antrenorul lotului, a fost nevoit să alcătuiască un lot tânar dar valoros, care să menţină România pe primele scene competiţionale ale lumii. Şi iată că a reuşit acest lucru, obţinând o medalie de argint şi consacrarea unei echipe de viitor. Să-i mulţumim lui Mihai Covaliu, acest „Belu şi Bitang” al scrimei masculine, şi să le mulţumim şi celor patru sportivi: Dolniceanu, Gălăţeanu, Badea şi Teodosiu. Trebuie menţionat şi faptul că Tiberiu Dolniceanu, Andrei Gălăţeanu şi Iulian Teodosiu sunt componenţi ai Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti.

Citeşte mai mult... [Scrimă - Campionatul Mondial, Budapesta 2013]
 
   
Scrima - Campionatele europene, Zagreb 2013

Aur pentru Tibi Dolniceanu la proba europeană de sabie!

Miercuri, 19 iunie, la Zagreb - acolo unde se desfășoară Campionatele Europene de scrimă, ediția 2013 - Tiberiu Dolniceanu a reușit o performanță deosebită obținând medalia de aur la sabie, după ce l-a învins în finală pe rusul Alexei Iakimenko, cu scorul de 15-11. Astfel, după gimnastică, arte martiale, haltere, box, canotaj și kaiac-canoe, iată că și scrima aduce anul acesta medalii europene în palmaresul sportivilor dinamoviști, fapt care nu poate decât să ne bucure întrucât confirmă nivelul valorii sportvilor noștri și ne da speranțe pentru viitoarele evoluții în competițiile mondiale. Să-l felicităm pe Tibi și să-i urăm obținerea unui număr cât mai mare de asemenea performanțe sportive.

Autorul articolului: Florin Nan - CS Dinamo, 20 iunie 2013, ora 030

 
 
Scrima - Cupa Mondiala, Madrid 2013

Sc_CN_26Locul 3 pentru România, în ierarhia finală a competiţiei!

Echipa României, complet întinerită, a participat weekendul trecut la prima competiţie importantă a anului şi a obţinut un loc trei care ne menţine în topul mondial al scrimei.

Iată, aşadar, că antrenorul Mihai Covaliu, ambiţios cum îl ştim, reuşeşte să asambleze o echipă pe cât de omogenă, pe atât de valoroasă.

Tiberiu Dolniceanu, Ciprian Galateanu, Alin Badea şi Iulian Teodosiu sunt cei patru tineri scrimeri pe care-i propune profesorul Covaliu pentru următoarea perioadă de pregatire. Tiberiu Dolniceanu şi Ciprian Gălăţeanu sunt sportivi legitimaţi la Dinamo.

La turneul de la Madrid, România a învins Marea Britanie în optimi, cu 45-32, pe S.U.A. în sferturile de finală, cu 45-42, dar a pierdut semifinala în fata Chinei, cu 29-45. Finala mică s-a disputat între Romania şi Germania şi s-a încheiat cu scorul de 45-38 în favoarea sportivilor români.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 12 februarie 2013, ora 930

 
   

Pagina 29 din 31

<< Început < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

Săptămâna 15-21 iulie 2019

Atletism. Campionatele Europene juniori U20, 18-21 iulie, Boras (Suedia)

Ciclism. Campionatul Național XCO, 18-21 iulie, Domenile – Herneacova, Timiș

Lupte. Campionatul Național seniori, 18-21 iulie, Reșița

Scrimă. Campionatul Mondial de seniori, 15-23 iulie, Budapesta (Ungaria)

ANUNTURI AGREMENT

• Începând cu data de 15 august a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu – Dinamo va fi închis pentru lucrări de mentenanță. În perioada cât acesta va fi indisponibil, activitatea de inițiere și agrement se va desfășura în bazinul descoperit, conform orarului ce va fi stabilit săptămânal. Programul va fi afișat atât pe site-ul www.csdinamo.ro, cât și la avizierul bazinului descoperit.

• Bazinul descoperit din incinta Complexului Sportiv Dinamo s-a redeschis pentru public începând cu data de 15 iunie a.c. Programul bazinului descoperit:

luni-vineri:

09:00 - 13:00 inițiere; 13:00 - 21:00 agrement

sâmbătă și duminică:

08:00 - 20:00 agrement

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 586 vizitatori online