Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Tir

Tir

Tir - Campionatul national, etapa a 3-a

3 medalii pentru Dinamo: 2 de aur (Alin Moldoveanu, Carmen Huianu) şi una de argint (Ioana Cristea)

T_64Weekendul trecut, la Iaşi, s-a desfăşurat cea de-a 3-a etapă a Campionatului naţional de aer comprimat, competiţie în cadrul căreia clubul nostru a fost reprezentat de 6 sportivi. 3 dintre aceştia au obţinut medalii, după cum urmează: Alin Moldoveanu - aur; Carmen Huianu - aur şi Ioana Cristea - argint. 

Cu toate că Ioana s-a clasat pe locul al doilea în finală, totuşi ea a obţinut trofeul pentru cel mai bun rezultat al competiţiei, cu cele 393 de puncte realizate din 400 maxim posibile. De asemenea, Carmen, cu cele 379 de puncte realizate, a reuşit să-şi egaleze recordul personal. Nu în ultimul rând, campionul nostru olimpic, Alin Moldoveanu, a câştigat finala fără niciun fel de probleme, neavând, în acest moment, în România, niciun adversar care să-i pună cu adevărat probleme.

Citeşte mai mult... [Tir - Campionatul national, etapa a 3-a]
 
 
TIR - Cupa României

T_22În perioada 23-26 august, poligonul Iosif Sârbu din Capitală a găzduit întrecerile din cadrul Cupei României la tir în probele de glont.

Echipa Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti a obţinut 5 locuri I, 4 locuri II, şi 3 locuri III. Cristea Ioana a câştigat două probe, respectiv cea de puşcă 3x20f cu 569 puncte, şi 60f culcat unde a obţinut 588p. Rezultatul nu pare extraordinar însă Ioana mai are încă trei ani de juniorat şi deja poate fi considerată un lider al generaţiei sale.

Proba de pistol 40f - viteză şi 40f - precizie, două probe pe cât de grele pe atât de spectaculoase, au fost câştigate de Cohanciuc Daniela. La prima probă a obţinut 385p iar la a doua 381p. La proba de puşcă 40f culcat, juniorul Matei Ghiţă a obţinut locul I cu 383p.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 28 august, ora 1015

 
 
Tir - Campionatul National (aer comprimat) de juniori și seniori, 2012

Rezultate foarte bune pentru sportivii dinamoviști

T_77Duminică, 18 martie, s-a încheiat Campionatul Național de Tir, aer comprimat, atât la juniori cât și la seniori. Dinamo a avut un parcurs remarcabil prin echipele pe care le-a prezentat la startul acestei competiții și prin tinerii sportivi pe care i-a promovat în focul acestui campionat deloc ușor. Iar când spunem de tineri promovați, ne gândim, în primul rând, la Ioana Cristea (foto) și Laura Ilie, două tinere care promit nu numai pentru competiția internă, cât mai ales pentru viitoarele competiții internaționale.

La juniori, proba de pușcă-aer comprimat, campioană a ieșit Ioana Cristea, în timp ce Laura Ilie a ocupat locul III. La seniori, proba de pușcă-aer comprimat 40 f, campioană a ieșit tot Ioana Cristea care a reusit 396 p din 400 posibile. Diferența de la 396 la 400 este foarte mare în tir, adică de la campion național la campion olimpic. Și, pentru a fi și pe înțelesul celor mai puțin familiarizați cu tirul, trebuie precizat că, în finală, decarul are 10 fracțiuni, în funcție de poziționarea loviturii în interiorul cercului.

Locul doi la senioare a fost ocupat de Laura Ilie, cu 391 p. În proba masculină, Alin Moldovan a ocupat locul II cu 589 p., la egalitate cu stelistul Marius Vasile care a ocupat locul I cu 8 zecimi mai mult decât Alin, acele zecimi de decar de care vorbeam mai sus.

Citeşte mai mult... [Tir - Campionatul National (aer comprimat) de juniori și seniori, 2012]
 
   
Tir - Campionatul European 10m

T_38Finlanda (Heinola-Vierumaeki) va fi gazda din acest an a Europenelor de aer comprimat  (pușcă/pistol) 10m.

La această competiție internațională, România este reprezentată de un lot de sportivi alcătuit, la seniori, din Alin Moldovan și Ioana Cristea care, deși este încă junioară, totuși participă în competiția seniorilor. De asemenea, în Finlanda urmează să se deplaseze și sportiva Laura Ilie care va participa la competiția juniorilor.

Lotul sportivilor români va fi însoțit de antrenorul dinamovist, prof. Marin Olimpiu (foto).

Competiția europeană se desfășoară în perioada 14-20 februarie iar website-ul nostru îi va informa pe pasionații de tir despre rezultatele obținute de sportivii noștri la sfârșitul campionatului. 

 
 
Tir – Campionatul Național

Etapa a VI-a A.C. (aer comprimat) 2012

În perioada 3 – 5 februarie Complexul de Tir Sportiv "Iosif Sîrbu" din Băneasa a găzduit ultima etapă, a VI-a, de aer comprimat și, ca de obicei, sportivii dinamoviști au fost printre protagoniștii acestei întreceri.

T_30La senioare, Laura Ilie, care este încă junioară la cei 18 ani ai săi, a tras un total de 395 pct. și 102,7 pct. în finala la proba de pușcă aer comprimat. Acest rezultat reprezintă un nou record național de seniori.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu concursurile de tir, facem precizarea că decarul realizat în concurs pleacă de la 10,0 și poate ajunge la 10,9, motiv pentru care apar rezultate cu zecimale.

La pistol 60 F aer comprimat, dinamovistul Florin Păun s-a clasat pe prima treaptă a clasamentului. La pusca 40F aer comprimat, Matei Ghiță s-a clasat pe locul I iar la juniori Ioana Cristea – pușcă aer comprimat – a câștigat concursul cu 395 de puncte.

Atât Ioana Cristea, cât și Laura Ilie vor participa la Campionatul European de Juniori care va avea loc în perioada 14-16 februarie în localitatea finlandeză Heinola-Vierumaki. În aceeași localitate, între 16 și 18 februarie, seniorii vor concura pentru titlul continental, din partea României urmând să participe dinamovistul Alin Moldovan la proba de pușcă aer comprimat, precum și sportiva de la CSM Arad, Lucia Moldoveanu, în proba de talere.

Le urăm succes sportivilor noștri în cadrul competițiilor internaționale la care vor participa. 

 
   

Pagina 12 din 13

<< Început < Anterior 11 12 13 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

Program competițional 18-24 noiembrie 2019

Handbal. Liga Campionilor (etapa 9), 20 noiembrie, ora 19:00: Dinamo – Chekhovskie (Rus). Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 11), 24 noiembrie, ora 16:15: Dinamo – HC Buzău. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 7), 24 noiembrie, ora 12:30: Dinamo – Volei Alba Blaj.

Baschet. Liga Națională (etapa 6), 18 noiembrie, ora 19:00: Steaua – Dinamo Știința. Sala regimentului de gardă Mihai Viteazu

Baschet. Liga Națională (etapa 7), 22 noiembrie, ora 19:00: Dinamo Știința – BCMU FC Argeș Pitești. Sala Dinamo

Polo.  Superliga (etapa 4), 22 noiembrie (ora 11:00) și 23 noiembrie (ora 11:00): Dinamo – Steaua. Bazinul Anatolie Grințescu - Dinamo

Rugby. Cupa României (etapa 6), 23 noiembrie, ora 11:00: Steaua – Dinamo. Teren Ghencea

Polo feminin. Turneu Bazin Floreasca, 23-24 noiembrie, București

Karate. Campionatul Național interstiluri, 23 noiembrie, Izvorani

Tenis. Turneu ATP - Bari, 18-24 noiembrie, Italia

Tir. Finala Cupei Mondiale, 18-24 noiembrie, Putian (China)

Scrimă. Circuit European de cadeți, 22-24 noiembrie, București

ANUNTURI AGREMENT

Sâmbătă, 23 noiembrie a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu găzduiește, începând cu ora 11:00, meciul din Superliga de polo dintre Dinamo și Steaua. Din acest motiv, activitatea de agrement și inițiere în bazinul mare va începe la ora 13:15. 

Mulțumim pentru înțelegere!

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 330 vizitatori online