Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

In ”pragul” J.O. de la Londra – 2012

Editorial George Vescan

Olimpiada devine un adevărat ambasador, un simbol al prestigiului individual şi al naţiunii căreia îi aparţine sportivul.

În aceste zile, doar auzind cuvântul olimpiadă sau văzând scris undeva: J.O. Londra – 2012 și deja simțim emoții gândindu-ne că mai sunt câteva zile până când sportivii români vor fi în ”focul” celei mai importante competiții mondiale. Febra Jocurilor Olimpice este pe cale de a cuprinde pe cei implicați în acest eveniment cât și pe oricine interesat sau nu de sportul de înaltă performanță. Datorită mediatizării prin toate mijloacele, s-a dat sportului, în mod irevocabil, o dimensiune planetară. Entuziasmul emanat de Jocurile Olimpice indică o irezistibilă atractivitate: emoțiile izvorâte din stilul povestirilor și istoriilor de excepţie, aduce idealul uman într-o dimensiune vizibilă şi ”palpabilă”.

În toate țările, eroii înfruntării olimpice devin modele sociale, poveștile lor cresc în intensitate emoționalitatea și dorința succesului, devin personaje cu care mulțimea se identifică. Iar România are nevoie acum mai mult decât oricând, de asemenea, modele al căror succes are la bază: muncă, implicare, seriozitate și (de ce nu ?) patriotism. Acești sportivi de excepție sunt magicienii zilelor noastre care prin efortul lor vor să tranforme transpirația în aur. Ei pot sensibiliza și influența opinia românilor care, trăind succesul alături de ei, se simt o dată la 4 ani mândri și valoroși, chiar dacă în ultimii ani sportul românesc nu a fost considerat o prioritate națională. Dar să nu uităm că afirmarea sportivilor la nivel mondial echivalează cu imaginea unei naţiuni viguroase, sănătoase, talentate, dârze și, nu în ultimul rând, cu un sistem social care este favorabil dezvoltării acestor calități. Totodată, apropierea Olimpiadei este și un apel la mobilizarea celor care ar fi putut să se implice mai mult în susținerea olimpicilor noștri.

Loturile olimpice de gimnastică, canotaj, polo, atletism, scrimă, ș.a., au trecut în etapa de pregătire a ultimelor detalii. Antrenamentele solicită atenție și dăruire totală; practic, fiecare antrenament este contabilizat și își va spune cuvântul în cucerirea titlului olimpic. În acestă perioadă scurtă de pregătire care a mai rămas până la atingerea vârfului de formă programat în perioada Olimpiadei, fiecare amănunt contează și, totodată, trebuie să se țină seama că acești mari sportivi sunt totuși ființe bio-psiho-sociale cu necesitățile și dorințele lor.

Atmosfera din loturile Olimpice devine acum, în ultima perioadă de pregătire foarte tensionată; orice îmbolnăvire poate avea repercursiuni majore în pregătire, orice problemă de tip social (probleme familiale, lipsuri financiare sau negarea/ignorarea valorii sale de către societate), orice dificultate în asigurarea celei mai bune refaceri după efort, pot afecta negativ potențialul real al sportivului.

Pentru ca toate acestea să fie bine gestionate este nevoie de implicarea unei echipe pluridisciplinare, formate din metodiști, antrenori, medici, psihologi, kinetoterapeuți, maseuri, de o logistică performantă în privința echipamentului sportiv, mijloacelor de antrenament, a refacerii și nu în ultimul rând de sprijinul Institutului Național de Cercetare în Sport.

Astfel, pentru a se dispune de aceste măsuri, sportul trebuie reașezat în ierarhia priorităților naționale pe durata întregului ciclul olimpic. Iar asta şi pentru că avem de apărat un blazon pe care l-au construit generațiile trecute de sportivi. În relaţiile socio-culturale interstatale, compararea performanţelor ocupă un loc important. Multe naţiuni, de pe toate continentele, depun eforturi pentru a fi reprezentate în marile confruntări internaţionale, pentru a-şi face cunoscute performanţele. Sportul devine un adevărat ambasador, un simbol al prestigiului individual şi al naţiunii căreia îi aparţine sportivul.

Așadar, olimpicii noștri merită măcar acum să se afle printre prioritățile noastre, deoarece ei ne reprezintă chiar dacă am făcut sau nu totul pentru ei.

C.S. Dinamo, luni, 16 iulie

Program Competitional

Săptămâna 13-19 mai 

Marți, 14 mai: ZIUA DINAMO 76

Handbal. Liga Națională (etapa 25), miercuri 15 mai, ora 18:00: CSM Constanța – Dinamo

Handbal. Cupa României Râureni, Turneul Final 4. Semifinale, sâmbătă 18 mai. Ora 15:00: CS Minaur Baia Mare – CSM Constanța. Ora 17:30: Dinamo – CSM București. Duminică 19 mai: finala mică (ora 12:15); finala mare (ora 15:00). Sala Dinamo

Polo. Superliga Suzuki, finala (meciul 4), sâmbătă 18 mai, ora 20:30: Dinamo – Steaua. Bazin Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională Kaufland (etapa 4), sâmbătă 18 mai, ora 13:00: U ELBI Cluj Napoca - Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 9), sâmbătă 18 mai, ora 18:00: CS Blejoi – CS Dinamo

Fotbal. Dinamo 1948 va disputa barajul de menținere în SuperLiga Romania pe 20 mai (la Bucureșt), respectiv 27 mai (Miercurea Ciuc)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

 

PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT ( AGREMENT ȘI CURSURI INIȚIERE ACADEMIA DE ÎNOT DINAMO)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis


SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 148 guests online