Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

J.O. 2012 - La Londra, printre... Cercurile Olimpice - ziua a 11-a

Ponor__01_mic* Bucurie de "argint" de la Cătălina! Competiția olimpică de gimnastică a luat sfârșit după finala feminină la sol. Iar la final, cea care a izbutit să ne aducă o nouă bucurie a fost multicampioana olimpică și mondială Cătălina Ponor, autoarea unei evoluții excelente și, în consecință, a unei medalii de argint pe covorul de concurs ce mărește zestrea olimpică a delegației României! Dinamovista a fost foarte aproape de a bifa două medalii la finalele pe aparate, însă arbitrii au... coborât-o de pe podiumul de premiere, la bârnă, în favoarea americancei Alexandra Raisman: ambele au avut aceeași notă finală (15,066), diferențierea făcându-se la nota de... execuție, mai bună pentru sportiva de peste ocean! Campioana olimpică la sol a devenit Alex. Raisman (SUA), iar bronzul l-a câștigat Alia Mustafina (Rusia). Oricum, Cătălina aduce clubului Dinamo, de la Londra, două medalii: un argint și un bronz (la echipe, alături de celelalte două dinamoviste, Larisa Iordache și Diana Bulimar)! Să mai amintim și de ratarea Larisei în finala de la bârnă (a căzut), ocupând locul 6. La această probă, medaliile au revenit, în ordine, următoarelor sportive: Deng Linlin, Sui Lu (ambele din China) și Alex. Raisman (SUA).

* Cu oiștea-n... garduri! Duminică, pe Olympic Stadium din Londra, speranța noastră (ultima, de fapt, a dinamoviștilor, la atletism),  Angela Moroșanu a dezamăgit, ratând încă din faza calificărilor o prezență în finala olimpică la 400 m garduri! Foarte slabă evoluție a campioanei noastre care a terminat pe locul 5 în seria a 4-a cu un timp dezastruos (65,64). Moroșanu și-a motivat nereușita prin desele accidentări din ultimul an și, de asemenea, prin lipsa de concursuri. Oricum, neașteptat!

* Gimnaștii fără medalii... Reprezentanții gimnasticii masculine românești (între care și dinamovistul  Flavius  Koczi) au încheiat competiția londoneză fără a obține vreo medalie olimpică. Duminică și luni, noi am crezut că Flavius poate evolua la adevărata sa valoare și, în acest fel, să cucerească mult așteptata medalie olimpică. Numai ca, in ciuda  faptului ca gimnastul a renunțat la participarea în finala de la individual compus, în cele două finale pe aparate - la sol și la sărituri - a produs o deziluzie ce nu poate decât să nască o mulțime de întrebări (mai ales legate de pregătirea efectuată pentru Jocurile Olimpice...). Deși avea șanse reale la medalie la sol, Flavius a ocupat doar locul 7, pe podiumul de premiere urcând Kai Zhu (China), Kohei Uchimura (Japonia) și Denis Abliazin (Rusia) - în această ordine. A doua zi, la sărituri, favoriții  principali - Yang Hak-Seon (Coreea de Sud), Denis Abliazin (Rusia) și Igor Rodivilov (Ucraina) - aveau să câștige medaliile, în ordinea de mai sus. Koczi, în schimb, cu o a doua notă micșorată, a terminat întrecerea pe același nefericit loc 7.

* În două finale pe apă... Canalul Eton Dorney ne-a prilejuit, la kaiac-canoe, câteva bune momente pentru noi, dinamoviștii. Astfel, kaiacul de 4 – 1.000 m masculin (cu dinamovistul Vasile Ștefan în barcă) a izbutit o mult dorita calificare în finala olimpică de joi, 9 august, ora 11.48, după ce a făcut o cursă destul de bună în semifinale. Adversarele echipajului României pentru medaliile olimpice vor fi Australia, Germania, Cehia, Rusia și Danemarca. Cel de-al doilea echipaj românesc calificat în finala olimpică a fost alcătuit din dinamoviștii multipli campioni mondiali Liviu Dumitrescu și Victor Mihalachi, la canoe dublu 1000 m, ocupând locul 3, după Rusia și Belarus. Finala va fi joi, la ora 13.10.

* Luptătorul la... podea! La lupte greco-romane, cat. 96 kg, în turul I, dinamovistul Alin Alexiuc (22 ani) a avut de înfruntat un adversar incomod, bulgarul Elis Guri. În ExCel North Arena 2, Alin n-a făcut față competiției, pierzând în fața vecinului de la Dunăre, vicecampion mondial și european de juniori.

Marcel Popescu, 8 august, ora 0.30

Program Competitional

Săptămâna 29 aprilie - 5 mai 

Baschet. LNB Getica 95, Play-off locurile 5-8 (meci 2), luni 29 aprilie, ora 19:00: Dinamo – Rapid București

Handbal. EHF European League, sferturi de finală (retur), marți 30 aprilie, ora 19:45: Skjern Handbold – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, finala mică (meci 5), miercuri 1 mai, 16:30 : Rapid București - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95, Play-off locurile 5-8 (meci 3 / dacă mai este necesar), vineri 3 mai: Rapid București – Dinamo

Fotbal. Liga 3, play-off (etapa 6), vineri 3 mai, ora 18:00: CS Dinamo – CS Blejoi. Stadion Dinamo central

Polo. Superliga, finala (meciul 2), vineri 3 mai, ora 18:00: Steaua – Dinamo. Bazin Ghencea

Fotbal. Superliga Romania, play-out (etapa 8), sâmbătă 4 mai, ora 20:00: U Cluj – Dinamo 1948


Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

 

PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT ( AGREMENT ȘI CURSURI INIȚIERE ACADEMIA DE ÎNOT DINAMO)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis


SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 141 guests online