Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin - Liga nationala, etapa a XXVI-a

Handbal masculin - Liga nationala, etapa a XXVI-a

Dinamo M Călărași – U Transilvania Cluj: 33–28 (15-15). Final de campionat.

Ultima etapă a Ligii Naționale a programat duminică, la Călărași, meciul dintre Dinamo și U Transilvania Cluj, două echipe condamnate să câștige pentru a evita barajul retrogradării. 

Importanța punctelor și-a pus amprenta pe evoluția celor două echipe care au început timid partida și au mers cap la cap, până în minutul 18 când dinamoviștii s-au distanțat la două goluri: 10-8. Pe fondul unei apărări agresive, conduse de inepuizabilul Purcărea, diferența se majoreaza și asfel, în minutul 25, scorul devine 15-10. Eliminarea de două minute a interului stânga, Vasile (min.25), aduce o scădere în jocul gazdelor iar clujenii profită la maxim, egalând în minutul 30.

Repriza secundă avea să înceapă, parcă, după același scenariu, tabela indicând, în minutul 38, scorul de 20-20. De data aceasta însă, alb-roșii, impulsionați de galeria călărășeană, evoluează cu multă dăruire și reușește să se distanțeze. Apărarea exactă, dublată de prestația de excepție a portarului Marocico, faza a doua și contraatacul purtate în mare viteză, jocul mult mai exact al lui Săulescu și aruncările la poartă foarte eficiente ale interului Vasile (execuții care, efectiv, au ridicat sala în picioare), fac ca diferența să crească la 6 goluri în minutul 48 (27-21).

Clujenii mai au o tresărire de orgoliu, revin la 5 goluri diferență, dar timpul de odihnă, foarte inspirat cerut de antrenorul Sebastian Bota, face ca, de data aceasta, dinamoviștii să nu mai rătăcească busola și să câștige, în final, cu scorul de 33-28.

De remarcat, la acest meci, și prestatia cuplului de arbitrii Baducu-Voicu, din Buzău, care, deși au avut o misiune dificilă, au arbitrat foarte exact.

Ovidiu Semen team-managerul echipei dinamoviste, a declarat, la finalul partidei, următoarele: ,,Țin să mulțumesc băieților pentru tăria de caracter de care au dat dovadă și pentru faptul că nu au cedat în aceste momente grele. Dacă și anumite promisiuni făcute de partenerul călărășean ar fi fost onorate, probabil că alta ar fi fost acum situația echipei. Oricum, publicul din acest oraș este unul extraordinar și ne dorim ca și noi să putem să-i mulțumim prin performanțe mult mai înalte.

Autorul articolului: Florin Vasiliu - CS Dinamo, 13 mai, ora 2330 

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 298 guests online