Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Polo Polo - Superliga, 2013-2014, finala mică. Obiectiv îndeplinit

Polo - Superliga, 2013-2014, finala mică. Obiectiv îndeplinit

Un articol de Alexandru Enciu (foto – Mihai Neacșu)

Meciul 5: Sportul Studențesc – Dinamo 5-6 (2-1, 1-1, 1-3, 1-1). Scor general: 2-3

Polo__10.jpgPoloiștii de la Dinamo au cucerit medaliile de bronz în ediția 2013-2014 a Superligii, după ce s-au impus în meciul decisiv cu Sportul Studențesc, scor 6-5. Acumulând cea de a treia victorie din cele cinci partide ale finalei mici, jucătorii clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare și-au îndeplinit obiectivul, acesta fiind o clasare pe podium. Pentru dinamoviști, sezonul a fost unul dificil, cu schimbări la nivelul băncii tehnice, dar și cu unele accidentări, care au afectat potențialul echipei în special pe finalul campionatului. Cu atât mai mult trebuie apreciate medaliile de bronz.

Meciul cinci al finalei mici, disputat miercuri în Bazinul Floreasca din Capitală, cu Sportul Studențesc în postura de gazdă, a fost extrem de disputat, așa cum au fost și cele patru dispute anterioare. Markoch a deschis scorul pentru ”studenți”, în chiar debutul primei reprize, la finalul primei superiorități de care au beneficiat. Alex Matei a avut șansa egalului, însă a ratat un penalty cu 1:50 înainte de prima pauză. Oanță a majorat scorul pentru Sportul, 2-0, la o situație aproape similară cu cea din care s-a marcat prima dată, iar Petru Ianc a punctat prima oară pentru Dinamo chiar în finalul primei reprize, în superiotate.

Repriza a doua a fost egală. Mai întâi a marcat Cătălin Stan (3-1 pentru Sportul), iar mai apoi a redus din handicap Szilard (3-2), ambii din situații de om în plus. După pauza mare, ”studenții” s-au desprins la două goluri, prin reușita lui Adrian Stan, însă a venit un recital dinamovist: apărare excelentă cu intervenții foarte bune ale lui Dragoș Stoenescu și un atac devastator concretizat prin trei goluri: Enescu, Szilard și Alex Matei.

În ultima repriză, Dinamo s-a desprins pentru prima dată la două goluri, prin George Georgescu (sacrificiu admirabil din partea veteranului dinamovist, care a jucat deși nu era refăcut sută la sută!). Într-un final incandescent, Sportul nu a reușit decât să reducă din handicap. Dinamo s-a impus cu 6-5 și a dat frâu bucuriei. Alex Matei (78 de goluri) a primit trofeul acordat golgheterului ediției de campionat.

Robert Fiereșteanu, antrenor Dinamo: ”Vreau să-i felicit pe toți băieții, medaliile sunt rodul muncii lor. Chiar dacă am fi pierdut finala mică ar fi fost un mare câștig faptul că au jucat toți tinerii. Pentru secția de polo, clasarea pe podium este un rezultat notabil”.

Andrei Iosep, inter/extremă dreapta: ”Toată lumea e fericită pentru acest loc trei, care a fost obiectivul nostru, începând cu luna decembrie. Atunci s-a schimbat obiectivul, inițial ne propusesem finala. Locul trei l-am obținut destul de greu, dar consider eu pe deplin meritat pentru că acum, în play-off, am evoluat mai bine la Sportul Studențesc. Referitor la meci, încă o dată o evoluție extraordinară a lui Dragoș Stoenescu și toți băieții s-au mobilizat foarte bine. Cheia victoriilor noastre a fost apărarea. Am primit foarte puține goluri, iar la nivelul acesta dacă primești patru-cinci goluri pe meci ești obligat să câștigi. Consider că trebuia să câștigăm toate meciurile, ținând cont că am primit atât de puține goluri. Nu trebuia să ajungem aici. Dar e bine când totul se termină cu bine”.

Polo__12.jpgDragoș Stoenescu, portar: ”Un sezon greu. Am stat tot campionatul pe locul patru, dar știți cum se spune, cine râde la urmă râde mai bine. Am terminat pe trei, după o finală mică așa cum n-am avut niciodată. S-au jucat toate cele cinci meciuri, s-a ajuns și la penaltyuri de departajare. Greu, foarte greu, presiune foarte mare pe umerii unor jucători cu experiență de la Dinamo. Inclusiv pe umerii mei. Niște meciuri nu atât de grele, cât cu o încărcătură psihică foarte mare și poate asta te doboară. Pentru secția de polo de la Dinamo rezultatul e bun. Nu ne-am putut apropia de Oradea și de Steaua, care au făcut unele investiții, au bazin, dar sperăm că și noi, după ce vom avea bazin acoperit, să ne formăm o echipă din ce în ce mai tare. Trebuie răbdare, să nu pripim, să nu ne dorim rezultate imediat și eu spun că Dinamo poate să fie acolo unde a mai fost. Eu în primii ani când am jucat la seniori am luat patru titluri și sper să mai apuc să mai fiu campion o dată”.

Polo__11.jpgAlex Matei, inter/extremă stânga: ”A fost un campionat lung, cu un format nou, surprinzător și pentru noi. Avem mulți tineri în echipă, ne-am adaptat destul de greu între noi, dar am dat dovadă de caracter pe final și pe această cale vreau să le mulțumesc băieților din echipă, de la primul până la ultimul, chiar și celor care nu au jucat. Au fost toți alături unul de celălalt și au dat dovadă că sunt o echipă adevărată. Pe mai departe, sper să punem bazele unui proiect foarte frumos. Eu vreau să văd câți mai mulți tineri la echipă, cât mai mulți copii la antrenament, care să învețe și din rândurile cărora să putem forma o echipă puternică în sezoanele viitoare. Nimic nu se va face peste noapte, e clar că nu vom putea să reușim să luăm campionatul din prima, dar vom încerca. Fiți siguri că celelalte cluburi au observat că Dinamo este o echipă și este în primul rând formată din caractere foarte puternice”.

CS Dinamo, 30 aprilie 2014, ora 2330

Program Competitional

Săptămâna 08-14 aprilie 2024

Fotbal. SuperLiga Romania, play-out (etapa 3), luni 8 aprilie, ora 20:30: Oțelul Galați – Dinamo 1948

Baschet. LNB Getica 95, play-off, sferturi de finală (meciurile 1 și 2), 10 aprilie și 12 aprilie (ora 19:00 în ambele zile): U BT Cluj Napoca – Dinamo. Se joacă sistem 3/5

Handbal. Liga Națională (etapa 21), miercuri 10 aprilie, ora 18:30: HC Buzău – Dinamo

Polo. Superliga, play-off semifinală (meci 2), miercuri 10 aprilie, ora 19:00: CSM Oradea – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, semifinală 5-8 (meci 2), miercuri 10 aprilie, ora 17:00: CSM București – Dinamo. Dacă Dinamo câștigă, meciul 3 va fi sâmbătă 13 aprilie, în Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, semifinală 1-4 (meci 2), miercuri 10 aprilie, ora 18:00: Dinamo – Arcada Galați. Sala Dinamo. Dacă Dinamo câștigă meciul 3 va fi sâmbătă 13 aprilie, la Galați

Rugby. Liga Națională (etapa 1), sâmbătă 13 aprilie, ora 11:00: Dinamo – Rapid București. Stadion Florea Dumitrache Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 3), sâmbătă 13 aprilie, ora 17:00: CS Blejoi – CS Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 23), duminică 14 aprilie, ora 15:00: Potaissa Turda – Dinamo

Fotbal. Superliga România, play-out (etapa 4), duminică 14 aprilie, ora 18:15: Dinamo 1948 – Poli Iași. Stadion Arcul de Triumf

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

În perioada 12-14 aprilie, Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo găzduiește un turneu de polo, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

SÂMBĂTĂ, 13.04.2024: 13:30 - 18:00

DUMINICĂ, 14.04.2024: 12:00 - 19:00

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 319 guests online