Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby RUGBY – SuperLiga CEC Bank 2012, Etapa a III-a

RUGBY – SuperLiga CEC Bank 2012, Etapa a III-a

Di__001Derby: Dinamo – Steaua: 31-23 (10-6)

Meci așteptat cu emoție duminică, 22 aprilie, în cadrul etapei a 3-a a Superligii, atât de staful tehnic al echipei Dinamo, cât și de fidelii susținători ai rugbyștilor dinamoviști care, în paranteză fie spus, fie vreme frumoasă, fie ploaie, în Ștefan cel Mare sau pe Ghencea, vin să-și vadă și să-și încurajeze favoriții, dar în primul rând vin pentru spectacol.

Cu privire la această partidă, ar fi de remarcat, în primul rând, sportivitatea ambelor echipe, cu toate că meciul a fost unul tensionat, atât antrenorul Demci cât și profesorul Mot punând accentul mai ales pe partea spectaculară a partidei. Steaua venea de pe pozitia echipei neînvinse în acest debut de campionat, cu un joc legat și bazat pe atac. De partea cealaltă, Dinamo a venit după două înfrângeri, dintre care cea cu Farul a fost destul de nedreaptă, având în vedere desfășurarea jocului. Dinamo a început mai bine iar în minutul 20 a înscris un eseu și a reușit și transformarea, luând conducerea cu 7-0.

Până la pauză a fost un meci de uzură, Steaua reușind două lovituri de pedeapsă în timp ce Dinamo doar una așa că scorul primei reprize a fost 10-6 în favoarea băieților noștri.

Repriza a doua a început mai bine pentru elevii profesorului Mot și, după numai 5 minute, steliștii reușesc o încercare și iau conducerea cu 11-10. Se joacă la mână pe atac iar dinamoviștii, mai hotărâți, reușesc un eseu în minutul 12 al reprizei secunde. Astfel, scorul devine 17-11 pentru Dinamo și, așa cum se întâmplă în astfel de situații pe atacul steliștilor, Dinamo mai reușește o încercare ducând scorul la 24-11.

Steaua s-a aruncat în atac și a redus din scor printr-un nou eseu: 24-18. Meciul se încheie cu cele două echipe forțând obţinerea victoriei, ambele reușind să înscrie.  Scorul final: 31-23 și nimeni nu poate să conteste superioritatea unei echipe care chiar și-a dorit să câștige acest derby spectaculos.

Antrenorul Solomie ne declara, la final, că nu poate remarca un jucător sau altul. Suntem de acord cu el, dar parcă micuţul Căplescu a fost acolo unde trebuia când a fost mai mare nevoie de el, dar facem această remarcă doar aşa, ca să nu spunem că nu a existat şi un jucător care să fie în mod special evidenţiat.

Toată echipa avea nevoie de această victorie în faţa ocupantei locului I al clasamentului iar de acum aşteptăm să vedem un Dinamo care se luptă pentru un loc pe podiumul campionatului.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu - CS Dinamo, 22 aprilie, ora 2200

 

Program Competitional

15-21 august 2022

HANDBAL. Supercupa României Baucem la masculin, 18 august, ora 17:30: DINAMO – Steaua. Sala Polivalentă București

RUGBY. Liga Națională, play-off (etapa 2), 20 august: DINAMO – CSM Știința Baia Mare. Stadion Florea Dumitrache

ATLETISM. Campionatul European, 15-21 august, Munchen

CICLISM. Campionatul European elite, 15-20 august, Munchen

GIMNASTICĂ. Campionatul European, 15-21 august, Munchen

INOT. Campionatul European, 11-18 august, Roma

ANUNT

• În perioada 13-31 august, bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo se va închide pentru lucrări de igienizare. În această perioadă, activitatea sportivă, de inițiere și de agrement se va desfășura în bazinul în aer liber din Complexul Sportiv Dinamo.

Agrement Tenis de Masa

Agrement Natație

Agrement Fitness

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 249 guests online