Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj

Canotaj

Canotaj - Campionatul Balcanic de juniori, Beograd (Serbia), 5-8 septembrie 2013

7561297e10121877acb331cb487bb5b0Loturile Naționale de Canotaj - juniori au adus un număr inedit de medalii: 14 de aur din 20 posibile, una de argint și 3 de bronz.

Săptămâna trecută, în frumoasa bază nautică Ada Ciganlija din Beograd, s-a desfășurat Campionatul Balcanic pentru juniori. Delegația României a câștigat detașat primul loc pe națiuni și primul loc în clasamentul general.

Despre acest succes doamna președinte Elisabeta Lipă a precizat următoarele: Câștigarea primului loc pe națiuni la juniori cât și la tineret este rodul unui program la care eu am ținut foarte mult și ale cărui rezultate se văd acum, după câțiva ani. Rezultatul juniorilor și al tineretului arată că avem viitor frumos în canotaj”.

Antrenorul federal Dorin Alupei, a explicat în continuare, despre culisele acestor rezultate minunate: ”Sunt în derulare trei programe, care urmăresc  selecția și creșterea performanței juniorilor și care au contribuit categoric la obtinerea rezultatelor actuale:

- primul program este axat pe dezvoltarea centrelor de juniori II, sub finanțarea Federației Române de Canotaj. A început în anul 2005, de la un numar de 12 sportivi, și s-a ajuns în anul 2012 undeva la 100 de sportivi finanțați;

-al doilea program, finanțat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin C.N.O.P.J., se derulează prin Federația Română de Canotaj și are ca obiect susținerea unui numar de 63 de canotori.

- iar al treilea program, început în 2013 sub denumirea  “Pierre de Coubertain”, este  finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului și se adresează zonei de selecție și inițiere în canotaj”.

Autorul articolului: George Vescan. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 14 septembrie 2013, ora 900

 
 
Canotaj - Campionatul național de seniori și tineret, Snagov 5-6 septembrie 2013

Foto__GrigoreC.S.Dinamo București a câștigat tot ce se putea: 15 medalii de aur.

În perioada 5 – 6 septembrie 2013, la doar o săptămână după câștigarea a două medalii de argin la C.M. seniori de la Chungju (Coreea de Sud), canotoarele și canotorii dinamoviști au participat la ultima competiție din acest an. Campionatul Național de Canotaj 2013, găzduit de lacul Snagov s-a desfășurat sub organizarea impecabilă a Federației Române de Canotaj.  Numărul de sportivi înscriși la această competiție a fost mai mic în acest an deoarece C.N. s-a suprapus cu Campionatul Balcanic de juniori de la Monte Negro, de unde juniorii dinamoviști s-au întors cu 2 medalii de aur și o medalie de argint.

Antrenorul C.S.Dinamo București Gheorghe Marin, a precizat la sfârșitul competiției, că: ”sportivii dinamoviști au câștigat 12 medalii de aur la seniori și 3 la tineret pe când sportivii steliștii au câștigat 7 de aur în total, pe când Știința Constanța urmează pe locul III în ierarhia cluburilor; a fost o competiție în care miza principală a fost: orgoliile sportivilor și dorința lor de a-și dovedi valoarea”.

Read more... [Canotaj - Campionatul național de seniori și tineret, Snagov 5-6 septembrie 2013]
 
 
Canotaj - Campionatul Mondial de canotaj de la Chungju (Coreea de Sud)- 2013

Două medalii de argint pentru delegaţia României!

Cursa_81___01În perioada de aur a canotajului românesc, aceste rezultate ar fi părut cel puțin modeste. Dar atunci lotul feminin de canotaj se  compunea din peste 30 de sportive de valori apropiate. În prezent, Lotul Național de Canotaj feminin care s-a deplasat în Coreea de Sud, este compus din 8 canotoare și o cârmăciță. Fără rezerve și cu două sportive care au dublat, s-au câștigat două medalii de argint la acest C.M. – 2013. Dacă ne gândim că echipajul S.U.A. format după J.O. Londra – 2013, este rodul a unei selecții din 600 de canotoare de top ale Americii, atunci o să înțelegem că româncele noastre au făcut minuni, iar magicianul medaliilor actuale este antrenorul lotului, domnul profesor Mircea Roman.  

Așteptările doamnei președinte Elisabeta Lipă, pe care le declara la începutul acestui campionat mondial, au început să prindă contur sâmbătă odată cu câștigarea medaliei de argint de către echipajul feminin de dublu rame fara cârmaci, format din Roxana Cogianu și Nicoleta Albu. După o cursă extrem de solicitantă datorită unui vânt puternic- contră, echipajul nostru a scos un timp de  7:25.75., astfel situându-se după echipajul britanicelor Helen Glover şi Polly Swann (7:22.82), foste campioane olimpice anul trecut. După România, au trecut finish-ul Noua Zeelandă - 7:27.58/100, SUA - 7:32.24/100, Olanda - 7:36.28/100, Africa de Sud 7:39.26/100. Medalia româncelor este cu atât mai meritorie, dacă ne gândim că echipajul Roxana Cogianu și Nicoleta Albu s-a format în mai puțin de 4 săptămâni, iar Roxana Cogeanu a tras pentru prima dată în această ambarcațiune la un C.M. de seniori.

Mult așteptata finală a ambarcațiunilor de 8+1 (proba regină), a concretizat succesul canotoarelor noastre. Echipajul de 8+1 format din: Cristina Ilie, Nicoleta Albu, Cristina Grigoras, Ioana Crăciun, Camelia Lupascu, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia si Daniela Druncea, a câștigat, duminică, o meritată medalie de argint. Româncele au făcut o cursă de un angajament total, au avut un start puternic, la 500 m erau pe locul al 3-lea, iar la jumătatea cursei ștrocul Nicoleta Albu a ridicat ritmul  la  37 de lovituri pe minut, astfel depășind ambarcațiunea Canadei, Marii Britanii și Australiei până la finalul cursei. 

Read more... [Canotaj - Campionatul Mondial de canotaj de la Chungju (Coreea de Sud)- 2013]
 
   
Canotaj - Campionatul Mondial de seniori, ziua a 2-a

În a doua zi a Campionatului Modial de seniori, echipajul feminin de 8+1 al României (Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia, Cristina Ilie, Ioana Crăciun, Cristina Grigoraş, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Nicoleta Albu şi cârmăcița - Daniela Druncea), s-a calificat în finala probei după ce a câştigat seria cu timpul de 6 min 07 sec 86/100, devansând astfel echipajele Canadei și Noii Zeelande. Dinamovista Camelia Lupașcu, membră a echipajului de 8+1, a declarat scurt dupa cursă: ”a fost greu, dar a meritat…”. Se vor pregăti, în continuare, pentru ziua de duminică 1 septembrie, când vor trage în finală.

De asemenea, echipajul 2- feminin, Roxana Cogianu și Nicoleta Albu, au facut o cursă bună, terminând în prima serie pe locul 2 cu timpul de 7:18,47, după britanicele Helen Glover și Polly Swan (campioanele olimpice din 2012 – Londra), cu timpul de 7:15,13 și înaintea Serbiei. Le ținem pumnii strânși pentru ziua de joi, la semifinale.

Dintre cele patru echipaje românesti care au intrat în focul mondialelor de la Chungju-Coreea de Sud, două s-au calificat în faza urmatoare: dublu rame fără cârmaci feminin, în semifinale, iar Petru Codau, la schif simplu, în sferturi. Tânărul Petru Codau, aflat la prima participare la campionatele mondiale de seniori, a făcut o cursă ambițioasă, ocupând locul secund în serie, cu 7:12,29, in urma britanicului Matty Drysdale, 7:03,07.

Joi, echipajul de 4 vâsle masculin, Marius Cozmiuc, George Palamariu, Cristi Pirghie, Florin Curuea, va trage în recalificări după ce au terminat pe poziția a 4-a în serie. În aceeași situație este și echipajul dublu rame fără cârmaci, Ionel Strungaru - Teodor Gontaru, care a terminat pe locul 5 in serie.

Autorul articolului: George Vescan - CS Dinamo, 27 august 2013, ora 000

 
 
Canotaj - Campionatul Mondial de seniori, Coreea de Sud – Chungju 2013

Duminică 25 august, a început Campionatul Mondial de seniori, cel mai așteptat eveniment din 2013 pentru canotorii din lumea toată. Cea mai puternică competiție de canotaj din acest an este găzduită de orașul Chungju din provincia North Chungcheong, Coreea de Sud. Orașul se mai numește și ”muzeul fără ziduri” datorită numărului mare de situri arheologice și proprietăți culturale.

După o săptămână în care sportivii români au avut timp pentru a se acomoda la fusul orar, dumnică au încept calificările. Doamna Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, a declarat următoarele despre acest campionat mondial: ”este o competiție grea, este record de participare (948 sportivii, 74 de națiuni cu 384 ambarcațiuni); canotajul, se pare că este într-o continuă dezvoltare, anul acesta participă pentru prima dată la acest nivel, țări precum Kenya, Qatar sau Libia; avem ca obiectiv o medalie si o calificare în finala A, deși nu pot să nu îmi doresc mai mult, pentru că am încredere în sportivii români”. 

Read more... [Canotaj - Campionatul Mondial de seniori, Coreea de Sud – Chungju 2013]
 
   

Page 20 of 25

<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Program Competitional

Programul dinamoviștilor în săptămâna 27 mai - 2 iunie

FOTBAL. Superliga România, baraj menținere (retur) luni 27 mai, ora 19:00: Csikszereda Miercurea Ciuc - Dinamo 1948

HANDBAL. Liga Naționala (etapa 26), miercuri 29 mai, ora 17:30: Dinamo - CSM București. Sala Dinamo

FOTBAL. Liga 3, baraj promovare Liga 2 (turul 2), sâmbătă 1 iunie, ora 19:00: CS Afumați- CS Dinamo

RUGBY. Liga de Rugby Kaufland (etapa 6), vineri 31 mai, ora 17:00: Rapid - Dinamo. Stadion Olimpia

GIMNASTICĂ. Cupa Nadia Comăneci, 30 mai – 02 iunie, Onești

SCRIMĂ. Campionatul European de Tineret, 01-06 iunie, Antalya

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 394 guests online