Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Scrimă

Scrimă

Scrima - Cupa Mondiala, Madrid 2013

Sc_CN_26Locul 3 pentru România, în ierarhia finală a competiţiei!

Echipa României, complet întinerită, a participat weekendul trecut la prima competiţie importantă a anului şi a obţinut un loc trei care ne menţine în topul mondial al scrimei.

Iată, aşadar, că antrenorul Mihai Covaliu, ambiţios cum îl ştim, reuşeşte să asambleze o echipă pe cât de omogenă, pe atât de valoroasă.

Tiberiu Dolniceanu, Ciprian Galateanu, Alin Badea şi Iulian Teodosiu sunt cei patru tineri scrimeri pe care-i propune profesorul Covaliu pentru următoarea perioadă de pregatire. Tiberiu Dolniceanu şi Ciprian Gălăţeanu sunt sportivi legitimaţi la Dinamo.

La turneul de la Madrid, România a învins Marea Britanie în optimi, cu 45-32, pe S.U.A. în sferturile de finală, cu 45-42, dar a pierdut semifinala în fata Chinei, cu 29-45. Finala mică s-a disputat între Romania şi Germania şi s-a încheiat cu scorul de 45-38 în favoarea sportivilor români.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 12 februarie 2013, ora 930

 
 
Scrima - Cupa Romaniei, 2012

SCF__45La Slobozia s-a desfăşurat în acest sfârşit de săptămână, Cupa Romaniei la scrimă, unde C.S. Dinamo Bucureşti a avut reprezentanţi de succes.

După ce Pascu Bianca, ridicase acest trofeu la individual şi apoi echipa feminină dublase perfomanţa, a venit şi rândul băieţilor să se impună. Startul a fost dat de Rareş Dumitrescu, cel care ne-a fascinat cu evoluţiile sale de la Jocurile Olimpice, mişcări care au efect pe orice planşă din lume. Astfel, el a castigat trofeul Cupa Romaniei într-o maniera foarte detaşată, pentru ca apoi echipa masculină de scrimă a C.S. Dinamo Bucuresti să se impună în faţa rivalilor de la Steaua, scor 45-35, cucerind astfel trofeul şi pe echipe.

Dumitrescu, Zalomir, Dolniceanu, Galateanu si Mosu nu au întâmpinat în niciun moment dificultăţi şi au câştigat, într-o manieră de dominare totală, o competiţie care a avut înca de la început gravat numele C.S. Dinamo Bucureşti pe trofeul câştigat de sportivii noştri.

Autorul articolului: Horaţiu Bărgăunaş. Foto: Mihai Neacşu - CS Dinamo, 29 octombrie, ora 1000

 
 
Scrimă - Cupa României, feminin

Bianca Pascu a câştigat trofeul naţional!

Bianca_Pascu__02Zilele acestea, după cum bine vă mentionasem şi în avancronică, la Slobozia se desfăşoară etapa finală a Cupei României la feminin, atât individual, cât şi pe echipe.

Sportivele noastre au reuşit un parcurs impresionant, iar startul a fost dat de  Bianca Pascu, singura noastra reprezentantă la Jocurile Olimpice de la Londra. Aceasta a reuşit să se impună la individual, câştigând astfel Cupa României, fiind urmată, la mică distanţă, pe podium, de Andreea Pelei care a reuşit să se claseze pe locul 3. 

Aceste două bune rezultate nu puteau anunţa decât că fetele noastre sunt într-o formă fantastică, fapt ce a fost dovedit astăzi, 26 octombrie, când echipa noastră a câştigat Cupa României.  Entuziasmul şi admiraţia noastră nu pot fi exprimate prin cuvinte, dar sper că simpla enumerare a numelor celor 4 campioane să le demonstreze că noi toţi suntem alături de ele.

Felicitari pentru Bianca Pascu, Andreea Pelei, Georgiana Ungureanu şi Mirela Ifrim care, alături de antrenorul Alexandru Chiculiţă, ne-au demonstrat, încă o dată, că secţia de scrimă a Clubului nostru produce numai campioni.

AUtorul articolului: Horaţiu Bărgăunaş . Foto: Mihai Neacşu - CS Dinamo, 26 octombrie, ora 1700

 
   
Scrimă – Campionatul European 2012

Sc_CN_27Argint pentru România la campionatul din acest an

Localitatea Legrano din Italia a fost gazda Campionatului European de scrimă, ediţia 2012.

Elevii antrenorului Mihai Covaliu au câştigat medalia de argint, fiind învinşi în finală de echipa Rusiei, cu scorul de 45-42.

Echipa României, având în componenţa sa pe Rareş Dumitrescu, Gelu Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Şireţeanu a învins în sferturile de finală formaţia Georgiei, cu scorul de 45-36, şi formaţia Belarusului, în semifinală, cu scorul de 45-36.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 20 iunie, ora 000

 
 
Scrima – Campionatul național masculin 2012

SB_01Vineri, sâmbătă și duminică, la sala Floreasca din Capitală, s-au desfășurat întrecerile Campionatului Național masculin 2012.

Vineri, la individual, sportivii dinamoviști au ocupat primele trei locuri: Rareș Dumitrescu l-a învins în finală pe Ciprian Gălățeanu, sportiv venit  de curând la Dinamo de la C.S.M. Iași. iar locul trei a fost ocupat de Tiberiu Dolniceanu.

Duminică dimineață a avut loc finala dintre echipele Dinamo și Steaua. Echipa C.S. Dinamo a câștigat clar finala, cu 45-23.

Echipa dinamovistă a avut următoarea componență: Rareș Dumitrescu, Gelu Zalomir, Tiberiu Dolniceanu ,Ciprian Gălățeanu și Marius Moșu,  antrenor fiind Mihai Covaliu. Lotul național, condus de Mihai Covaliu, are un program încărcat, peste doua săptămâni urmând să se desfășoare Cupa Mondială, la Varșovia , după care urmează Campionatul European la Legnaro, în Italia, pentru ca, pe data de 15-18 iunie, la Chicago, să participe la o etapă de Grand Prix.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 22 mai, ora 2230

 
   

Pagina 31 din 32

<< Început < Anterior 31 32 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

Program competițional 14-20 octombrie 2019

Handbal. Liga Natională (etapa 8), 16 octombrie, ora 18:25: Steaua – Dinamo. Sala Concordia (Chiajna)

Handbal. Liga Campionilor (etapa 5), 20 octombrie, ora 17:00: Orlen Wisla Plock - Dinamo

Baschet. Liga Națională (etapa 1), 14 octombrie, ora 17:30: Dinamo – U BT Cluj

Baschet. Liga Națională (etapa 2), 18 octombrie, ora 19:45: CSM CSU Oradea - Dinamo

Polo. Liga Națională (Turneul – I), 17-20 octombrie, Brașov

Volei masculin. Divizia A1 ( etapa 2), 19 octombrie, ora 13:30: Unirea Dej - Dinamo

Box. Campionatul Național de seniori, 14-20 octombrie, Tg. Mureș

Gimnastică. Campionatul Național de juniori I, II, III, 17-20 octombrie, Ploiești

Haltere. Campionatul European de juniori I și tineret, 14-29 octombrie, București

Șah. Open Internaţional „Bitcoin”, seniori-juniori, 19-20 octombrie, Bucureşti. Open Internaţional, 17-20 octombrie, Tg.Mureş

Schi Sărituri. Campionatul Naţional de vară, 18-20 octombrie, Râşnov

ANUNTURI AGREMENT

În zilele de 26 și 27 octombrie, Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu va găzduit competiția internațională de înot ”Cupa Andrei Nicolescu - ediția a III-a”. În cele două zile sus-menționate nu se vor organiza activități de inițiere și agrement la înot.

Mulțumim pentru înțelegere!

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 469 vizitatori online