Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin

Handbal masculin

Handbal masculin - Liga nationala 2012-2013, etapa a 15-a

Handbal__01Potaissa Turda - Dinamo București: 35-31 (17-14)

În etapa a XV-a a Ligii Naționale de handbal masculin, pe valea Arieșului, în micuțul dar cochetul municipiu Turda, faţă în faţă s-au aflat echipele Potaissa Turda (Turda a fost fondată ca o așezare dacă cu numele probabil de Turdava; cucerită de romani aceasta a fost redenumită Potaissa) şi C.S. Dinamo București, două echipe cu obiective diametral opuse.

Singura reprezentantă de frunte a Ardealului are ca obiectiv un loc de cupă europeană şi, după rezultatele remarcabile din retur, se pare că au reale șanse chiar şi la locul doi, iar dinamoviștii continuă goana după punctele care să îi scoată din hora retrogradării.

Citeşte mai mult... [Handbal masculin - Liga nationala 2012-2013, etapa a 15-a]
 
 
Handbal masculin - Liga nationala 2012-2013, etapa a 14-a

Din__HDinamo vs CS Caras Severin: 27-26 ( 11-11)

Meci foarte important pentru echipa dinamovistă în etapa a XIV-a a Ligii Naţionale de Handbal. Dinamoviştii au câştigat printr-un gol marcat în ultimul minut de joc de Baluţ, dar toată echipa merită felicitată, cu un plus totuşi pentru jucătorii care, chiar dacă nu mai sunt la prima tinereţe, joacă cu aceeaşi determinare şi dăruire ca în adolescenţă, şi ne referim în primul rând la Dorin Purcărea care a şi marcat cinci goluri, la Mihai Cojocea care a reuşit şase goluri, la Dimache şi la toţi cei care formează în momentul acesta echipa Dinamo.

Urmează sunt trei meciuri grele, Cu Potaissa Turda, în deplasare, acasă cu Energia Tg. Jiu şi în deplasare, la Ploiesti, cu CSM-ul.

Aşa cum spunea şi antrenorul Ene, dacă Dinamo îşi face jocul ei, poate să bată orice echipă.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 19 februarie, ora 1030 

 
 
Remember Marian Cozma

Handbal__02Nihil Sine DEO!

Partida din cadrul etapei a XIII-a a Ligii Nationale a fost precedată de un moment emoţionant şi trist, în acelasi timp.

Vineri 8 februarie, s-au împlinit patru ani de la trecerea în nefiinţă, într-un mod tragic, a celui care a fost Marian Cozma, unul dintre cei mai compleţi handbalişti pe care i-a avut Romania şi clubul Dinamo. Neînfricatul nostru  Păsărilă a fost răpus mişeleşte de niste neoameni.

Petre Cozma - tatăl lui Marian - şi el fost handbalist, a reuşit, în acele momente, să dea dovadă de o tărie şi o putere uluitoare, şi a rămas demn în faţa tuturor, fără să arate o clipă ceea ce este în sufletul lui devastat de pierderea singurului fiu. Ba mai mult, ura pe care mulţi dintre noi am fi cultivat-o, la Petre s-a transformat în dragoste pentru copii, dragoste pentru fiecare dintre tinerii care practică handbalul şi, de fapt, pentru noi toţi cei din jurul lui. Aşa a înţeles să răspundă Petre Cozma la ura cu care i-a fost luată viaţa fiinţei celei mai dragi lui.

Şi atunci, şi acum, mulţi au fost şi sunt descumpăniţi în faţa unui astfel de răspuns al unui tată care a înţeles că Marian, acolo unde e, tocmai de dragoste are nevoie mai mult decât orice.

Multumim Petre pentru tot ce am învăţat de la tine în toţi aceşti ani, noi cei care, cu sau fără motiv reale, ne mai certăm, ne mai duşmănim, suntem pizmaşi ori pătimaşi! Dar mai mult decât orice, iţi mulţumim, Petre, pentru sutele de tineri care au învăţat de la tine că oamenii răi trebuie doar ignoraţi!

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 11 februarie 2013, ora 1200

 

 
   
Handbal masculin - Liga nationala 2012-2013, etapa a 13-a

Handbal__01C.S.M. Bucureşti vs. Dinamo Bucureşti:  30-36 (9-15)

Într-o admosfera de mare meci, sutele de spectatori care au umplut tribunele Sălii Floreasca, aducându-ne aminte de marile derbiuri ale anilor 70-80 dintre Dinamo şi Steaua, au avut ce să vadă: o partidă în care echipa lor favorită, Dinamo, nu numai că a învins de o manieră categorică, dar a reuşit să facă şi spectacol.

Dinamoviştii au început în forţă iar în minutul 20 conduceau deja cu un categoric 10-5. La pauza scorul era de 15-9 în favoarea elevilor antrenorilor Bota şi Ene, şi ne aşteptam la un scor fluviu în partea a doua a jocului.

Antrenorul CSM-ului, Ion Mocanu, a reuşit, în pauză, să-şi  ordoneze echipa care a intrat în a doua repriză mai hotărâtă să-şi joace şansa iar în minutul 43 scorul a ajuns ajuns la 20-19 pentru Dinamo. CSM-ul nu a avut însă cum să ţină ritmul din primele minute ale reprizei a II-a pe parcursul întregii reprize şi Dinamo a reuşit, în felul acesta, să termine în forţă un meci pe care l-a dominat de la un capăt la altul.

Cu această echipă care sigur mai poate creşte, Dinamo poate urca în clasament locuri importante în etapele rămase până la finalul campionatului.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 11 februarie 2013, ora 1200

 

 
 
Handbal masculin - Liga nationala 2012-2013, etapa a 12-a

Dinamo Bucureşti - HCM Constanţa: 22-32 (9-20)

Este greu să începi cu o mentalitate de învingător, o confruntare - chiar dacă ea se dispută pe teren propriu - cu lidera clasamentului, în condiţiile în care te afli la polul opus al ierarhiei. Acesta, credem noi, a fost şi motivul pentru care în partida de sâmbătă, de la Buzău, contând pentru etapa a 12-a a clasamentului, Dinamo a fost rapid depăşită la puncte, prima repriză încheindu-se la o diferenţă de 11 puncte în favoarea constănţenilor.

Repriza a doua a adus mai mult echilibru în joc iar echipa noastră, dezinhibată în faţa unui scor care nu-i mai dădea nicio şansă, a evoluat mult mai degajat, reuşind chiar până la finalul acesteia să marcheze cu un gol mai mult decât oaspeţii (scorul reprizei: 13-12), insuficient însă pentru a întoarce soarta partidei.

Deşi a pierdut meciul, prin evoluţia din cea de-a doua repriză Dinamo a demonstrat faptul că este capabilă, aşa cum spuneam şi în avancronică, să ţină piept oricăriei echipe din campionat iar noi credem că, prin rezultatele viitoare, această echipă va reuşi să se detaşeze de zona întunecată a clasamentului, acolo unde se află, în prezent, în mod absolut nemeritat.

Autorul articolului: Florin Nan - CS Dinamo, 4 februarie, ora 1000 

 
   

Pagina 143 din 151

<< Început < Anterior 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Vizitatori online

Avem 237 vizitatori online