Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Haltere

Haltere

Haltere. Cristian Luca, triplu campion național la cadeți

Un articol de Alexandru Enciu

luca.cristianSecția de haltere a Clubului Sportiv Dinamo continuă să descopere și să formeze sportivi de mare viitor, în spiritul tradiției alb-roșii. La Campionatele Naționale de cadeți, competiție desfășurată la Constanța weekendul trecut, unul dintre sportivii remarcați de toți specialiștii a fost dinamovistul Cristian Luca. Tânărul halterofil în vârstă de 15 ani a reușit că câștige toate cele trei titluri de la categoria 45 de kilograme. El s-a impus la procedeul smuls cu 68 kg, la ”aruncat” a reușit 85 kg, iar ”totalul” său s-a ridicat la 153 kg.

Citeşte mai mult... [Haltere. Cristian Luca, triplu campion național la cadeți]
 
 
Haltere – Campionatul Național, Bistrița, 11-15 noiembrie 2013

halter_CN_2013La ediția din acest an a Naționalelor de haltere, a participat un număr record de sportivi: 200 de la 33 de cluburi din toata țara. Cu o asemenea participare, evident că și concurența a fost pe măsuăa .Antrenorii echipei Dinamo, Anton Ficzi, Andrei Socaci și Victor Calancea, au alcătuit o echipă cu foarte mulți tineri, încă juniori, dar care încep sa confirme.

La categoria 58 kg. feminin, sportiva Cristina Poteraș, o junioară de numai 16 ani, a reușit un parcurs excelent și, la finalul competiției, a câștigat argintul la smuls, bronz la aruncat și tot bronz la total. O altă foarte tânără sportivă este și Daniela Manea (17 ani) care, la categoria 75 kg, a câștigat medalia de argint la aruncat și la total, precum și bronz la smuls.

Citeşte mai mult... [Haltere – Campionatul Național, Bistrița, 11-15 noiembrie 2013]
 
 
Haltere - Finala Campionatului Național de Tineret, Onești 2014

CE_09_093Anul acesta, finala Campionatului Național de Haltere pentru tineret a avut loc la Onești, în perioada 7-11 octombrie.

Echipa C.S. Dinamo București a câștigat șase medalii: trei de aur, prin Nicolae Onica la categoria 94kg.; două de argint și una de bronz prin sportiva Daniela Manea la categoria +75 kg. De asemenea, sportivii clubului nostru au mai obținut și trei clasări pe locul patru, prin sportiva Cristina Poteraș la categoria 58 kg.

Reamintim iubitorilor acestui sport că, în perioada 16-27 octombrie la Wroclaw (în Polonia) se vor desfășura Campionatele mondialele de haltere la care Romănia participă cu doi sportivi: dinamovistul Alexandru Roșu, la categoria 77 kg. și botoșeneanca Loredana Toma, la categoria 58 kg. 

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 15 octombrie 2013, ora 0.00

 
   
Haltere - Campionatul European, Tirana 2013

CE09_094Joi, 11 aprilie, a fost o zi importantă pentru delegația României la Europeanul de haltere care se desfășoară în capitala Albaniei. Importantă pentru că doi sportivi ai delegației noastre au intrat în concurs la categoria 77kg. Este vorba de valorosul nostru halterofil Răzvan Martin și de colegul său de lot, dinamovistul Paul Stoichiță.

Martin a concurat în nota obișnuită și a câștigat două medalii, una de aur și una de bronz. Pentru Paul, această competiție este prima mai importantă și noi credem că el este în creștere valorică evidentă.

Paul Stoichiță a ocupat locul 4 la stilul aruncat, cu 186 kg., locul 6 la smuls, cu 149 kg. și locul 5 la total, cu 334 kg. Antrenorii săi, Anton Ficzi și Andrei Socaci ne asigură că acest sportiv va ajunge în topul mondial, dacă nu anul acesta, atunci sigur anul viitor.

Și tot la 77 de kg. mai avem un sportiv de mare valoare: Alexandru Roșu care, în 2011, la Europeanul din Rusia, a obținut o medalie de bronz, dar care a întrerupt activitatea competițională timp de doi ani datorită unei suspendări.

Cu Marius Danciu la 94 kg., Alexandru Roșu și Paul Stoichiță la 77kg., Dinamo are o echipă de haltere de mare valoare, căreia i se va mai adăuga, în curând, câțiva tineri în care acești antrenori - care au demonstrat că știu ce fac - au mare încredere.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 13 aprilie 2013, ora 1730  

 
 
Haltere - Cupa Romaniei, 2013

CE_09_093Cupa României 2013, desfășurată la sala Olimpia între 12 și 15 martie, a fost și un  criteriu de calificare pentru campionatele naționale.

Sportivii de lotul național nu au participat, tocmai pentru a da ocazia tinerilor halterofili să-și măsoare forțele și să se poziționeze valoric într-o ierarhie de perspectivă. De la Dinamo nu au participat Marius Danciu (categoria 94kg.) și Paul Stoichiță (categoria 85kg.), acești sportivi fiind în pregătiri pentru Campionatul European de seniori de la Tirana, din 8-14 aprilie.

De la Dinamo s-au calificat următorii sportivi:

Nicolae Onica (locul II la categoria 94 kg, cu 130 kg la smuls și 165 kg la aruncat) Sportivul Nicolae Onica are doar 19 ani iar antrenorii lui, Anton Fikzi și Andrei Socaci, îl consideră un halterofil care va avea un cuvant greu de spus în acest sport.

Daniela Manea (locul III la categoria +75 kg, cu 65 kg la smuls și 85 kg la aruncat). Daniela are 17 ani și este, de asemenea, o sportivă de mare perspectivă pentru sportul dinamovist.

Ștefan Turcan (locul III la categoria 85 kg, cu 125 kg la smuls și 155 kg la aruncat).

Citeşte mai mult... [Haltere - Cupa Romaniei, 2013]
 
   

Pagina 12 din 15

<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 2019

Handbal. Liga Națională, finala (meciul 2), 22 mai, ora 18:05: Dinamo – HC Dobrogea Sud Constanța. Sala Dinamo

Baschet. Liga Națională, duelul pentru locurile 7-8 (meciul 1), 23 mai, ora 19:00: Steaua – Dinamo. Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu

Polo. Superliga, duelul pentru bronz, 24 mai (ora 11:00) și 25 mai (dacă mai este cazul): Dinamo – Sportul Studențesc Corona. Bazinul olimpic Anatolie Grințescu Dinamo

Rugby. Superliga CEC Bank (meciul pentru locurile 5-6), 26 mai, ora 16:30: U Cluj – Dinamo. Stadion Olimpia București

Judo. Campionatul Național de juniori, 24-26 mai, Dumbrăvița (Timișoara)

Judo. Grand Prix - Hohhot, 24-26 mai, China

Tir. Cupa Mondială de la Munchen, 24 mai – 1 iunie, Germania (calificări pentru JO)

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Alegeri Europarlamentare

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 412 vizitatori online