Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Haltere

Haltere

Haltere - Campionatul Mondial Universitar, Eilat (Israel), 2012

Marius Danciu - medalii de argint și bronz la Mondialele universitare din acest an!

Danciu_Marius_03Orașul port la Marea Roșie, Eilat, este gazda Campionatului Mondial Universitar, ediția 2012. În lotul României care s-a deplasat la această competiție, Dinamo este reprezentată de sportivul Marius Danciu, la categoria 94kg.

Așa cum anticipam și în avancronică, Marius s-a numărat printre protagoniștii categoriei, câștigând două medalii: una de argint și una de bronz.

La stilul smuls, Marius a obținut medalia de argint, reușind 170 kg. Halterofilul dinamovist s-a aflat la egalitate cu polonezul Grela Lukasz care a câștigat aurul pentru că a fost mai ușor cu 36 grame decât Marius, care a cantarit 93,70 kg. La aruncat, M. Danciu a reușit doar 201 kg, rezultat cu care a ocupat treapta a V-a , iar la total, cu cele 371 kg, a obținut medalia de bronz.

Peste trei săptămâni, tot în orașul Eilat vor avea loc Campionatele Europene de seniori unde, alături de Marius Danciu, va participa și Paul Stoichiță care va concura probabil la categoria 77 kg. Ambii sportivi au valoare, după cum ne mărturisea Anton Ficzi, antrenorul celor doi, iar acum sau în perioada imediat următoare, vor da piept cu elita halterelor din lume. Cu răbdare și ceva investiții, vom mai auzi de Danciu și Stoichiță - de ce nu? - chiar la Rio, în 2016.

Vă reamintim că Dinamo a venit cu medalii de la toate edițiile Jocurilor Olimpice la care a participat.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 11 noiembrie, ora 930

 
 
Haltere – Campionatul National de tineret, 2012 - finala

CN_Tin__10La Oneşti s-a desfăşurat, weekendul trecut, finala Campionatului Naţional de haltere pentru tineret, competiţie la care Dinamo a a fost reprezentat de doi sportivi care au si castigat titlurile la categoriile lor: Paul Stoichiţă, la categoria 77kg şi Marius Danciu, la categoria 105kg.

La 77kg, Paul a reuşit 140kg la smuls şi 175kg la aruncat. Cu un total de 315kg, Paul Stoichiţă a câştigat toate medaliile puse în joc.

La categoria  105kg, Marius a reuşit 160kg la smuls şi 200kg la aruncat. Cu un total de 360kg Marius a reuşit să câştige tot trei medalii la aceste această ediţie a Naţionalelor de tineret.

Antrenorii celor doi sportivi, Anton Ficzi şi Andrei Socaci, ne-au asigurat  că elevii lor sunt „în grafic” cu pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Rio, unde este sigur că aceşti doi tineri talentaţi vor ajunge şi nu oricum, ci cu rezultate pe măsura valorii lor incontestabile.

Cititorii pasionati de rezultate poate sunt tentaţi să facă unele comparaţii cu rezultatele medaliaţilor de la Londra ai categoriilor respective. Ce trebuie însă ştiut este faptul că diferenţa de la juniori la tineret şi de la tineret la seniori este mare, însă să nu uităm că şi Răzvan Martin, tot la 77kg, a reuşit saltul mult dorit.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu - CS Dinamo, 22 octombrie, ora 1400


 
 
Haltere - Cupa României 2012

Cupa_RoWeekendul trecut, sala de hatere a complexului Olimpia a fost gazda întrecerilor halterofililor, din cadrul Cupei României.

La această competiție, C.S. Dinamo București a câștigat două locuri I, prin Paul Stoichiță, la categoria 77kg., și prin Marius Danciu, la 94 kg. Stoichiță a ridicat 137 kg la smuls și 171 kg la aruncat, totalizând 308 kg, în timp ce Danciu a reușit 152 kg la smuls și 177kg la aruncat, adunând un total de 239 kg.

La fete, Isabela Scheindt la categoria 63 kg. a ocupat locul II, ridicând aceeași geutate cu Loredana Heghis, câștigătoarea competiției, cu 177 kg la total, dar cântărind cu câteva grame în plus. Tot locul II a ocupat și Morariu Mariana, la 75 kg, numai că această sportivă este încă junioară, atât ea cât și Isabela fiind două tinere de mare viitor în haltere, așa cum ne asigurau cei doi antrenori ai dinamoviștilor, Anton Ficzi și Andrei Socaci.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 22 mai 2012, ora 2200

 
   
Haltere - Campionatul European 2012: Antalia 6-15 aprilie

Haltere_02Situată în sud-estul Turciei, Antalia este capitala regiunii cu același nume, un oraș de un milion de locuitori care tinde să devină o capitală regională a turismului dar și a sportului, datorită - în primul rând - statului turc care, sprijinind organizarea de  competiții sportive importante, încurajează și promovează, de fapt, turismul în zonă și în Turcia. Această țară a făcut în ultimii 20 de ani un salt imens în turism și în toate domeniile economiei iar acest lucru s-a făcut și cu ajutorul important al sportului.  Sportul, această instituție de timp liber atât de importantă în lumea de azi, poate să focalizeze atenția a milioane de oameni, pe obiective importante din zona turismului.

Citeşte mai mult... [Haltere - Campionatul European 2012: Antalia 6-15 aprilie]
 
 
Haltere – Campionatul european, Antalya, 8-15 aprilie 2012

Scheina__Isabela_02Tinerii dinamoviști concurează cu granzii Europei în Turcia

În perioada 8-15 aprilie, se va desfășura în Antalya – Turcia, Campionatul European de Haltere pentru seniori, competiție care va reuni halterofili de valoare din majoritatea statelor europene, fiind și concurs de calificare pentru Olimpiada de la Londra.

Din lotul României care se deplasează la acest prestigios concurs, fac parte și doi tineri dinamoviști care participă pentru prima dată la această competiție regională a seniorilor: Marius Danciu (23 ani) și Isabela Scheindt (20 ani).

Anton Ficzi – antrenorul dinamovist al celor doi halterofili – ne-a declarat că Isabela va concura miercuri, 11 aprilie, la categoria 58 kg, în vreme ce Marius va concura în 14 aprilie, la 94 kg.

Citeşte mai mult... [Haltere – Campionatul european, Antalya, 8-15 aprilie 2012]
 
   

Pagina 15 din 16

<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

Săptămâna 24 februarie – 1 martie

Handbal. Liga Campionilor, barajul pentru optimile de finală (retur), 1 martie, ora 17:30: Dinamo – Sporting CP. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 18), 29 februarie: CSM Gloria Buzău – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 21), 26 februarie, ora 18:30: CS Medgidia – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 22), 28 februarie, ora 13:00: Dinamo – U NTT Data Cluj-Napoca. Sala Dinamo

Haltere. Malta Open, 27 februarie – 2 martie, Cospicua (Malta)

Tir. Campionatele Europene de aer comprimat, 23 februarie – 2 martie, Wroclaw (Polonia)

Scrimă. Campionatul European de cadeți, 21 februarie – 3 martie, Croația

NOU! Hidrokinetoterapie

Informatii BREXIT

banner-brexit-300x140

Agrement Fitness

Agrement Natație

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 379 vizitatori online