Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Haltere

Haltere

Haltere - Campionatul European, Tirana 2013

CE09_094Joi, 11 aprilie, a fost o zi importantă pentru delegația României la Europeanul de haltere care se desfășoară în capitala Albaniei. Importantă pentru că doi sportivi ai delegației noastre au intrat în concurs la categoria 77kg. Este vorba de valorosul nostru halterofil Răzvan Martin și de colegul său de lot, dinamovistul Paul Stoichiță.

Martin a concurat în nota obișnuită și a câștigat două medalii, una de aur și una de bronz. Pentru Paul, această competiție este prima mai importantă și noi credem că el este în creștere valorică evidentă.

Paul Stoichiță a ocupat locul 4 la stilul aruncat, cu 186 kg., locul 6 la smuls, cu 149 kg. și locul 5 la total, cu 334 kg. Antrenorii săi, Anton Ficzi și Andrei Socaci ne asigură că acest sportiv va ajunge în topul mondial, dacă nu anul acesta, atunci sigur anul viitor.

Și tot la 77 de kg. mai avem un sportiv de mare valoare: Alexandru Roșu care, în 2011, la Europeanul din Rusia, a obținut o medalie de bronz, dar care a întrerupt activitatea competițională timp de doi ani datorită unei suspendări.

Cu Marius Danciu la 94 kg., Alexandru Roșu și Paul Stoichiță la 77kg., Dinamo are o echipă de haltere de mare valoare, căreia i se va mai adăuga, în curând, câțiva tineri în care acești antrenori - care au demonstrat că știu ce fac - au mare încredere.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 13 aprilie 2013, ora 1730  

 
 
Haltere - Cupa Romaniei, 2013

CE_09_093Cupa României 2013, desfășurată la sala Olimpia între 12 și 15 martie, a fost și un  criteriu de calificare pentru campionatele naționale.

Sportivii de lotul național nu au participat, tocmai pentru a da ocazia tinerilor halterofili să-și măsoare forțele și să se poziționeze valoric într-o ierarhie de perspectivă. De la Dinamo nu au participat Marius Danciu (categoria 94kg.) și Paul Stoichiță (categoria 85kg.), acești sportivi fiind în pregătiri pentru Campionatul European de seniori de la Tirana, din 8-14 aprilie.

De la Dinamo s-au calificat următorii sportivi:

Nicolae Onica (locul II la categoria 94 kg, cu 130 kg la smuls și 165 kg la aruncat) Sportivul Nicolae Onica are doar 19 ani iar antrenorii lui, Anton Fikzi și Andrei Socaci, îl consideră un halterofil care va avea un cuvant greu de spus în acest sport.

Daniela Manea (locul III la categoria +75 kg, cu 65 kg la smuls și 85 kg la aruncat). Daniela are 17 ani și este, de asemenea, o sportivă de mare perspectivă pentru sportul dinamovist.

Ștefan Turcan (locul III la categoria 85 kg, cu 125 kg la smuls și 155 kg la aruncat).

Citeşte mai mult... [Haltere - Cupa Romaniei, 2013]
 
 
Haltere – Campionatele Europene de juniori şi tineret 2012 – Eilat, Israel

Rezulat remarcabil pentru Romania: 25 de medalii!

Duminică, 9 decembrie, s-au încheiat Campionatele europene de juniori şi tineret 2012, desfăşurate în oraşul israelian Eliat. Delegaţia României care s-a deplasat la aceste Europene, a fost formată dintr-un număr de 15 sportivi care au obţinut 25 de medalii.

Rezultatul este mai mult decât bun şi ne reconfirmă ceea ce am spus de multe ori: în Federaţia Română de Haltere şi în acest sport, la noi în ţară, sunt oameni care-şi cunosc foarte bine meseria.

Dinamo a avut, la acest concurs, doi sportivi: Paul Stoichitţă - la categoria 77 kg - şi Marius Danciu - la categoria 94 kg. Antrenorul lor, Anton Ficzi, ne spusese încă de acum o lună, înainte de Campionatul Mondial Universitar, că Danciu şi Stoichiţă sunt doi tineri care vin din urmă şi că au valoare, lucru confirmat de Danciu atât acum o lună, tot în Israel, când a cucerit două medalii - la smuls, cu 170 kg, a obtinut argintul iar la total, cu 371 kg, a obtinut bronzul. De această dată, Marius a reuşit la smuls 171 kg - mai bine decât la mondiale, cu un kilogram - şi a câştigat medalia de aur, dar la aruncat a reuşit 193 kg, cu 7 kg mai puţin decât la mondiale, dar a obtinut medalia de argint.

Paul Stoichiţă este un alt sportiv în care profesorul Ficzi are mare încredere şi iată că începe să confirme. El a obţinut, la categoria 77 kg, doua medalii de aur: la aruncat, a reuşit 186 kg iar la total 328 kg.

Acum, la sfârşit de an, secţia de haltere ne-a făcut un foarte frumos cadou pentru care le multumim.

Autorul articolului: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 11 decembrie, ora 1400

 
   
Haltere - Campionatele europene de tineret 2012, Eliat (Israel)

Paul Stoichiță - 2 medalii de aur! Iar competiția încă nu s-a terminat...

În toamna aceasta, de la Eliat am primit numai vești bune. Anton Ficzi ne-a anunțat că sportivul dinamovist Paul Stoichiță a reușit azi, la categoria 77 kg, un rezultat remarcabil: după un loc 4 la "smuls", cu 142 kg, a reuşit să obţină o medalie de aur la "aruncat" cu 186 kg iar totalul de 328 kg i-a adus, de asemenea, medalia de aur la categoria lui.

Vineri, 7 decembrie, de la ora 18.00, inimile noastre vor bate pentru un alt dinamovist cu şanse reale la medalii: Marius Danciu. Evoluţia celor doi sportivi la această competiţie europeană ar putea reprezenta confirmarea unui viitor extrem de promiţător al sportivilor secţiei de haltere a clubului nostru, în perspectiva Olimpiadei de la Rio de Janeiro, din 2016. Să le ţinem pumnii şi să fim cu sufletul alături de ei!

Autorul articolului: Florin Nan - CS Dinamo, 5 decembrie, ora 2330

 
 
Haltere - Campionatul Mondial Universitar, Eilat (Israel), 2012

Marius Danciu - medalii de argint și bronz la Mondialele universitare din acest an!

Danciu_Marius_03Orașul port la Marea Roșie, Eilat, este gazda Campionatului Mondial Universitar, ediția 2012. În lotul României care s-a deplasat la această competiție, Dinamo este reprezentată de sportivul Marius Danciu, la categoria 94kg.

Așa cum anticipam și în avancronică, Marius s-a numărat printre protagoniștii categoriei, câștigând două medalii: una de argint și una de bronz.

La stilul smuls, Marius a obținut medalia de argint, reușind 170 kg. Halterofilul dinamovist s-a aflat la egalitate cu polonezul Grela Lukasz care a câștigat aurul pentru că a fost mai ușor cu 36 grame decât Marius, care a cantarit 93,70 kg. La aruncat, M. Danciu a reușit doar 201 kg, rezultat cu care a ocupat treapta a V-a , iar la total, cu cele 371 kg, a obținut medalia de bronz.

Peste trei săptămâni, tot în orașul Eilat vor avea loc Campionatele Europene de seniori unde, alături de Marius Danciu, va participa și Paul Stoichiță care va concura probabil la categoria 77 kg. Ambii sportivi au valoare, după cum ne mărturisea Anton Ficzi, antrenorul celor doi, iar acum sau în perioada imediat următoare, vor da piept cu elita halterelor din lume. Cu răbdare și ceva investiții, vom mai auzi de Danciu și Stoichiță - de ce nu? - chiar la Rio, în 2016.

Vă reamintim că Dinamo a venit cu medalii de la toate edițiile Jocurilor Olimpice la care a participat.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 11 noiembrie, ora 930

 
   

Pagina 13 din 15

<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

Program competițional 19-25 august 2019

Handbal. Supercupa României, 25 august, ora 14:30: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dumitru Popoescu Colibași – Brașov

Rugby. Cupa României (Grupa B – etapa 3), 24 august, ora 11:00: Dinamo – Steaua. Stadion Florea Dumitrache – Dinamo

Canotaj. Campionatele Mondiale de seniori, 25 august – 01 septembrie, Linz (Austria)

Kaiac-canoe. Campionatele Mondiale de seniori, 21-25 august, Szeged (Ungaria)

Judo. Campionatele Mondiale de seniori, 25 august – 01 septembrie, Japonia

ANUNTURI AGREMENT

• Începând cu data de 15 august a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu – Dinamo va fi închis pentru lucrări de mentenanță. În perioada cât acesta va fi indisponibil, activitatea de inițiere și agrement se va desfășura în bazinul descoperit, conform orarului ce va fi stabilit săptămânal. Programul va fi afișat atât pe site-ul www.csdinamo.ro, cât și la avizierul bazinului descoperit.

• Bazinul descoperit din incinta Complexului Sportiv Dinamo s-a redeschis pentru public începând cu data de 15 iunie a.c. Programul bazinului descoperit:

luni-vineri:

09:00 - 13:00 inițiere; 13:00 - 21:00 agrement

sâmbătă și duminică:

08:00 - 20:00 agrement

ANUNȚ PRESELECTIE

Anunț de preselecție a membrilor Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor. Accesează aici

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 360 vizitatori online