Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Haltere

Haltere

Haltere – Campionatele Europene de juniori şi tineret 2012 – Eilat, Israel

Rezulat remarcabil pentru Romania: 25 de medalii!

Duminică, 9 decembrie, s-au încheiat Campionatele europene de juniori şi tineret 2012, desfăşurate în oraşul israelian Eliat. Delegaţia României care s-a deplasat la aceste Europene, a fost formată dintr-un număr de 15 sportivi care au obţinut 25 de medalii.

Rezultatul este mai mult decât bun şi ne reconfirmă ceea ce am spus de multe ori: în Federaţia Română de Haltere şi în acest sport, la noi în ţară, sunt oameni care-şi cunosc foarte bine meseria.

Dinamo a avut, la acest concurs, doi sportivi: Paul Stoichitţă - la categoria 77 kg - şi Marius Danciu - la categoria 94 kg. Antrenorul lor, Anton Ficzi, ne spusese încă de acum o lună, înainte de Campionatul Mondial Universitar, că Danciu şi Stoichiţă sunt doi tineri care vin din urmă şi că au valoare, lucru confirmat de Danciu atât acum o lună, tot în Israel, când a cucerit două medalii - la smuls, cu 170 kg, a obtinut argintul iar la total, cu 371 kg, a obtinut bronzul. De această dată, Marius a reuşit la smuls 171 kg - mai bine decât la mondiale, cu un kilogram - şi a câştigat medalia de aur, dar la aruncat a reuşit 193 kg, cu 7 kg mai puţin decât la mondiale, dar a obtinut medalia de argint.

Paul Stoichiţă este un alt sportiv în care profesorul Ficzi are mare încredere şi iată că începe să confirme. El a obţinut, la categoria 77 kg, doua medalii de aur: la aruncat, a reuşit 186 kg iar la total 328 kg.

Acum, la sfârşit de an, secţia de haltere ne-a făcut un foarte frumos cadou pentru care le multumim.

Autorul articolului: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 11 decembrie, ora 1400

 
 
Haltere - Campionatele europene de tineret 2012, Eliat (Israel)

Paul Stoichiță - 2 medalii de aur! Iar competiția încă nu s-a terminat...

În toamna aceasta, de la Eliat am primit numai vești bune. Anton Ficzi ne-a anunțat că sportivul dinamovist Paul Stoichiță a reușit azi, la categoria 77 kg, un rezultat remarcabil: după un loc 4 la "smuls", cu 142 kg, a reuşit să obţină o medalie de aur la "aruncat" cu 186 kg iar totalul de 328 kg i-a adus, de asemenea, medalia de aur la categoria lui.

Vineri, 7 decembrie, de la ora 18.00, inimile noastre vor bate pentru un alt dinamovist cu şanse reale la medalii: Marius Danciu. Evoluţia celor doi sportivi la această competiţie europeană ar putea reprezenta confirmarea unui viitor extrem de promiţător al sportivilor secţiei de haltere a clubului nostru, în perspectiva Olimpiadei de la Rio de Janeiro, din 2016. Să le ţinem pumnii şi să fim cu sufletul alături de ei!

Autorul articolului: Florin Nan - CS Dinamo, 5 decembrie, ora 2330

 
 
Haltere - Campionatul Mondial Universitar, Eilat (Israel), 2012

Marius Danciu - medalii de argint și bronz la Mondialele universitare din acest an!

Danciu_Marius_03Orașul port la Marea Roșie, Eilat, este gazda Campionatului Mondial Universitar, ediția 2012. În lotul României care s-a deplasat la această competiție, Dinamo este reprezentată de sportivul Marius Danciu, la categoria 94kg.

Așa cum anticipam și în avancronică, Marius s-a numărat printre protagoniștii categoriei, câștigând două medalii: una de argint și una de bronz.

La stilul smuls, Marius a obținut medalia de argint, reușind 170 kg. Halterofilul dinamovist s-a aflat la egalitate cu polonezul Grela Lukasz care a câștigat aurul pentru că a fost mai ușor cu 36 grame decât Marius, care a cantarit 93,70 kg. La aruncat, M. Danciu a reușit doar 201 kg, rezultat cu care a ocupat treapta a V-a , iar la total, cu cele 371 kg, a obținut medalia de bronz.

Peste trei săptămâni, tot în orașul Eilat vor avea loc Campionatele Europene de seniori unde, alături de Marius Danciu, va participa și Paul Stoichiță care va concura probabil la categoria 77 kg. Ambii sportivi au valoare, după cum ne mărturisea Anton Ficzi, antrenorul celor doi, iar acum sau în perioada imediat următoare, vor da piept cu elita halterelor din lume. Cu răbdare și ceva investiții, vom mai auzi de Danciu și Stoichiță - de ce nu? - chiar la Rio, în 2016.

Vă reamintim că Dinamo a venit cu medalii de la toate edițiile Jocurilor Olimpice la care a participat.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 11 noiembrie, ora 930

 
   
Haltere – Campionatul National de tineret, 2012 - finala

CN_Tin__10La Oneşti s-a desfăşurat, weekendul trecut, finala Campionatului Naţional de haltere pentru tineret, competiţie la care Dinamo a a fost reprezentat de doi sportivi care au si castigat titlurile la categoriile lor: Paul Stoichiţă, la categoria 77kg şi Marius Danciu, la categoria 105kg.

La 77kg, Paul a reuşit 140kg la smuls şi 175kg la aruncat. Cu un total de 315kg, Paul Stoichiţă a câştigat toate medaliile puse în joc.

La categoria  105kg, Marius a reuşit 160kg la smuls şi 200kg la aruncat. Cu un total de 360kg Marius a reuşit să câştige tot trei medalii la aceste această ediţie a Naţionalelor de tineret.

Antrenorii celor doi sportivi, Anton Ficzi şi Andrei Socaci, ne-au asigurat  că elevii lor sunt „în grafic” cu pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Rio, unde este sigur că aceşti doi tineri talentaţi vor ajunge şi nu oricum, ci cu rezultate pe măsura valorii lor incontestabile.

Cititorii pasionati de rezultate poate sunt tentaţi să facă unele comparaţii cu rezultatele medaliaţilor de la Londra ai categoriilor respective. Ce trebuie însă ştiut este faptul că diferenţa de la juniori la tineret şi de la tineret la seniori este mare, însă să nu uităm că şi Răzvan Martin, tot la 77kg, a reuşit saltul mult dorit.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu - CS Dinamo, 22 octombrie, ora 1400


 
 
Haltere - Cupa României 2012

Cupa_RoWeekendul trecut, sala de hatere a complexului Olimpia a fost gazda întrecerilor halterofililor, din cadrul Cupei României.

La această competiție, C.S. Dinamo București a câștigat două locuri I, prin Paul Stoichiță, la categoria 77kg., și prin Marius Danciu, la 94 kg. Stoichiță a ridicat 137 kg la smuls și 171 kg la aruncat, totalizând 308 kg, în timp ce Danciu a reușit 152 kg la smuls și 177kg la aruncat, adunând un total de 239 kg.

La fete, Isabela Scheindt la categoria 63 kg. a ocupat locul II, ridicând aceeași geutate cu Loredana Heghis, câștigătoarea competiției, cu 177 kg la total, dar cântărind cu câteva grame în plus. Tot locul II a ocupat și Morariu Mariana, la 75 kg, numai că această sportivă este încă junioară, atât ea cât și Isabela fiind două tinere de mare viitor în haltere, așa cum ne asigurau cei doi antrenori ai dinamoviștilor, Anton Ficzi și Andrei Socaci.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 22 mai 2012, ora 2200

 
   

Pagina 13 din 15

<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 2019

Handbal. Liga Națională, finala (meciul 2), 22 mai, ora 18:05: Dinamo – HC Dobrogea Sud Constanța. Sala Dinamo

Baschet. Liga Națională, duelul pentru locurile 7-8 (meciul 1), 23 mai, ora 19:00: Steaua – Dinamo. Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu

Polo. Superliga, duelul pentru bronz, 24 mai (ora 11:00) și 25 mai (dacă mai este cazul): Dinamo – Sportul Studențesc Corona. Bazinul olimpic Anatolie Grințescu Dinamo

Rugby. Superliga CEC Bank (meciul pentru locurile 5-6), 26 mai, ora 16:30: U Cluj – Dinamo. Stadion Olimpia București

Judo. Campionatul Național de juniori, 24-26 mai, Dumbrăvița (Timișoara)

Judo. Grand Prix - Hohhot, 24-26 mai, China

Tir. Cupa Mondială de la Munchen, 24 mai – 1 iunie, Germania (calificări pentru JO)

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Alegeri Europarlamentare

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 620 vizitatori online