Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Haltere

Haltere

Haltere - Finala Campionatului Național de Tineret, Onești 2014

CE_09_093Anul acesta, finala Campionatului Național de Haltere pentru tineret a avut loc la Onești, în perioada 7-11 octombrie.

Echipa C.S. Dinamo București a câștigat șase medalii: trei de aur, prin Nicolae Onica la categoria 94kg.; două de argint și una de bronz prin sportiva Daniela Manea la categoria +75 kg. De asemenea, sportivii clubului nostru au mai obținut și trei clasări pe locul patru, prin sportiva Cristina Poteraș la categoria 58 kg.

Reamintim iubitorilor acestui sport că, în perioada 16-27 octombrie la Wroclaw (în Polonia) se vor desfășura Campionatele mondialele de haltere la care Romănia participă cu doi sportivi: dinamovistul Alexandru Roșu, la categoria 77 kg. și botoșeneanca Loredana Toma, la categoria 58 kg. 

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 15 octombrie 2013, ora 0.00

 
 
Haltere - Campionatul European, Tirana 2013

CE09_094Joi, 11 aprilie, a fost o zi importantă pentru delegația României la Europeanul de haltere care se desfășoară în capitala Albaniei. Importantă pentru că doi sportivi ai delegației noastre au intrat în concurs la categoria 77kg. Este vorba de valorosul nostru halterofil Răzvan Martin și de colegul său de lot, dinamovistul Paul Stoichiță.

Martin a concurat în nota obișnuită și a câștigat două medalii, una de aur și una de bronz. Pentru Paul, această competiție este prima mai importantă și noi credem că el este în creștere valorică evidentă.

Paul Stoichiță a ocupat locul 4 la stilul aruncat, cu 186 kg., locul 6 la smuls, cu 149 kg. și locul 5 la total, cu 334 kg. Antrenorii săi, Anton Ficzi și Andrei Socaci ne asigură că acest sportiv va ajunge în topul mondial, dacă nu anul acesta, atunci sigur anul viitor.

Și tot la 77 de kg. mai avem un sportiv de mare valoare: Alexandru Roșu care, în 2011, la Europeanul din Rusia, a obținut o medalie de bronz, dar care a întrerupt activitatea competițională timp de doi ani datorită unei suspendări.

Cu Marius Danciu la 94 kg., Alexandru Roșu și Paul Stoichiță la 77kg., Dinamo are o echipă de haltere de mare valoare, căreia i se va mai adăuga, în curând, câțiva tineri în care acești antrenori - care au demonstrat că știu ce fac - au mare încredere.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 13 aprilie 2013, ora 1730  

 
 
Haltere - Cupa Romaniei, 2013

CE_09_093Cupa României 2013, desfășurată la sala Olimpia între 12 și 15 martie, a fost și un  criteriu de calificare pentru campionatele naționale.

Sportivii de lotul național nu au participat, tocmai pentru a da ocazia tinerilor halterofili să-și măsoare forțele și să se poziționeze valoric într-o ierarhie de perspectivă. De la Dinamo nu au participat Marius Danciu (categoria 94kg.) și Paul Stoichiță (categoria 85kg.), acești sportivi fiind în pregătiri pentru Campionatul European de seniori de la Tirana, din 8-14 aprilie.

De la Dinamo s-au calificat următorii sportivi:

Nicolae Onica (locul II la categoria 94 kg, cu 130 kg la smuls și 165 kg la aruncat) Sportivul Nicolae Onica are doar 19 ani iar antrenorii lui, Anton Fikzi și Andrei Socaci, îl consideră un halterofil care va avea un cuvant greu de spus în acest sport.

Daniela Manea (locul III la categoria +75 kg, cu 65 kg la smuls și 85 kg la aruncat). Daniela are 17 ani și este, de asemenea, o sportivă de mare perspectivă pentru sportul dinamovist.

Ștefan Turcan (locul III la categoria 85 kg, cu 125 kg la smuls și 155 kg la aruncat).

Citeşte mai mult... [Haltere - Cupa Romaniei, 2013]
 
   
Haltere – Campionatele Europene de juniori şi tineret 2012 – Eilat, Israel

Rezulat remarcabil pentru Romania: 25 de medalii!

Duminică, 9 decembrie, s-au încheiat Campionatele europene de juniori şi tineret 2012, desfăşurate în oraşul israelian Eliat. Delegaţia României care s-a deplasat la aceste Europene, a fost formată dintr-un număr de 15 sportivi care au obţinut 25 de medalii.

Rezultatul este mai mult decât bun şi ne reconfirmă ceea ce am spus de multe ori: în Federaţia Română de Haltere şi în acest sport, la noi în ţară, sunt oameni care-şi cunosc foarte bine meseria.

Dinamo a avut, la acest concurs, doi sportivi: Paul Stoichitţă - la categoria 77 kg - şi Marius Danciu - la categoria 94 kg. Antrenorul lor, Anton Ficzi, ne spusese încă de acum o lună, înainte de Campionatul Mondial Universitar, că Danciu şi Stoichiţă sunt doi tineri care vin din urmă şi că au valoare, lucru confirmat de Danciu atât acum o lună, tot în Israel, când a cucerit două medalii - la smuls, cu 170 kg, a obtinut argintul iar la total, cu 371 kg, a obtinut bronzul. De această dată, Marius a reuşit la smuls 171 kg - mai bine decât la mondiale, cu un kilogram - şi a câştigat medalia de aur, dar la aruncat a reuşit 193 kg, cu 7 kg mai puţin decât la mondiale, dar a obtinut medalia de argint.

Paul Stoichiţă este un alt sportiv în care profesorul Ficzi are mare încredere şi iată că începe să confirme. El a obţinut, la categoria 77 kg, doua medalii de aur: la aruncat, a reuşit 186 kg iar la total 328 kg.

Acum, la sfârşit de an, secţia de haltere ne-a făcut un foarte frumos cadou pentru care le multumim.

Autorul articolului: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 11 decembrie, ora 1400

 
 
Haltere - Campionatele europene de tineret 2012, Eliat (Israel)

Paul Stoichiță - 2 medalii de aur! Iar competiția încă nu s-a terminat...

În toamna aceasta, de la Eliat am primit numai vești bune. Anton Ficzi ne-a anunțat că sportivul dinamovist Paul Stoichiță a reușit azi, la categoria 77 kg, un rezultat remarcabil: după un loc 4 la "smuls", cu 142 kg, a reuşit să obţină o medalie de aur la "aruncat" cu 186 kg iar totalul de 328 kg i-a adus, de asemenea, medalia de aur la categoria lui.

Vineri, 7 decembrie, de la ora 18.00, inimile noastre vor bate pentru un alt dinamovist cu şanse reale la medalii: Marius Danciu. Evoluţia celor doi sportivi la această competiţie europeană ar putea reprezenta confirmarea unui viitor extrem de promiţător al sportivilor secţiei de haltere a clubului nostru, în perspectiva Olimpiadei de la Rio de Janeiro, din 2016. Să le ţinem pumnii şi să fim cu sufletul alături de ei!

Autorul articolului: Florin Nan - CS Dinamo, 5 decembrie, ora 2330

 
   

Pagina 14 din 16

<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

Săptămâna 17-23 februarie 2020

Handbal. Liga Campionilor, barajul pentru optimile de finală (tur), 22 februarie, ora 18:30 (20:30 – la București): Sporting Lisabona – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 22 februarie, ora 12:00: Dinamo – CSM Câmpia Turzii. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), 22 februarie, ora 14:00: Dinamo – FC Argeș Pitești. Sala Dinamo

Polo. Campionatul Național feminin, turneul II, 21-23 februarie, Bazinul Floreasca

Atletism. Campionatul Național Under 20, 21-22 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 21-23 februarie, Deva

Judo. Grand Prix Duesseldorf, 21-23 februarie, Germania

Karate. Transilvania Open, 21-22 februarie, Cluj-Napoca

Scrimă. Campionatul European de cadeți, 21 februarie – 3 martie, Croația

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 258 vizitatori online