Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Lupte greco-romane

Lupte greco-romane

Lupte. Tomi Hinoveanu, salt de titlu mondial la lupte pe plajă

Un articol de Alexandru Enciu (foto – arhivă personală)

lupte_tomi_hinoveanu_1848CS Dinamo are un campion mondial la lupte pe plajă. Tomi Hinoveanu (25 de ani) a cucerit medalia de aur în cadrul categoriei -70 de kilograme la competiția supremă desfășurată în perioada 3-7 iulie la Paralia Katerini (Grecia). ”Luptele pe plajă au apărut în calendarul Federației Internaționale de Lupte în urmă cu aproximativ zece ani. Este o disciplină care prinde din ce în ce mai mult, drept dovadă că în Grecia au participat peste 200 de sportivi. Regulamentul este cel de la libere, iar lupta efectivă se desfășoară într-un cerc cu un diametru de șase metri. Se punctează atunci când un sportiv este scos din acest cerc, atinge nisipul cu o parte a corpului sau este pus cu umerii pe nisip. Cam ca la sumo. Primul care acumulează două puncte câștigă. Un meci durează trei minute”, explică antrenorul dinamovist Petre Cărare.

Citeşte mai mult... [Lupte. Tomi Hinoveanu, salt de titlu mondial la lupte pe plajă]
 
 
02.06. Lupte, Alexiuc și Hinoveanu, campioni naționali

Sportivii dinamoviști Alin Alexiuc (120 kg) și Tomi Hinoveanu (71 kg) au cucerit titlul național la competiția desfășurată la Târgu Mureș în perioada 30 mai - 1 iunie 2014. Pe lângă cele două titluri, CS Dinamo a mai punctat prin două locuri trei, reușite de Florin Spac (120 kg) și Paul Olteanu (80 kg).

 
 
Lupte - Memorialul Alexandru Ruszi, 2013

Memorial2013În memoria antrenorului emerit Alexandru Ruszi, Secția de Lupte Greco-Romane a Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti a organizat o competiție, la care au participat sportivi de la secțiile de lupte din București.

Maestrul Alexandru Ruszi este o parte din istoria secției de Lupte Greco-Romane a C.S.Dinamo București, a început antrenoratul la Dinamo în anul 1955,  a antrenat și educat cu multă pasiune sute de copii și juniori care au pășit în sala de lupte din incinta Clubului Dinamo, în perioada 1962-1989 când s-a pensionat.

Petre Cărare, antrenor al secției de lupte a C.S.Dinamo București, ne-a spus câteva cuvinte despre acest memorial: ”Sportivii participanți au avut vârste cuprinse între 6 – 12 ani. La acestă vârstă nu au dreptul de a se lupta la concursuri oficiale. De aceea aceste mini competiții sunt bine venite, pentru aș evalua cunoștiințele și a se obișnui cu admosfera de concurs. Noi încercăm să le creăm o admosferă plăcută astfel încât copii să concureze cu plăcere, de aceea le-am pus și un filmuleț la începutul competiției cu istoria luptelor românești care a avut un impact motivant. Următoarea competiție de acest fel o vom organiza la Sf. Nicolae, ca și acum, participanții vor primi diplome, medalii, tricouri cu sigla Dinamo și cadouri”.

Citeşte mai mult... [Lupte - Memorialul Alexandru Ruszi, 2013]
 
   
Lupte - Cupa "Alexandru Ruzsi", Bucureşti - avancronică

LupteSâmbătă, 9 noiembrie, Secția de lupte greco-romane a C.S. Dinamo Bucureşti organizează a 7-a ediție a Cupei "Alexandru Ruzsi".

La aceasta ediție, întrecerile se vor desfășura la Şcoala nr. 30 din Capitală. Participă copii cu vârste între 12 și 17 ani de la cinci cluburi din București (Dinamo, Steaua, Metrorex, Rapid, și CSS 5) și două cluburi din provincie, respectiv CS Pitești și Câmpulung.

Antrenorul Petre Cărare ne spunea că dorește să promoveze luptele în mai multe școli din capitală, Şcoala nr. 30 fiind primul pas al acestui demers, la această unitate de învăţământ urmând să funcționeze o secție permanentă de lupte, echipamentul și logistica necesară pregătirii urmând să fie asigurate de C.S. Dinamo Bucureşti.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 6 noiembrie 2013, ora 930

 
 
Lupte greco-romane - Campionatul Naţional, Chiajna 2013

Alexiuc__02Vineri, sâmbătă şi duminică, Sala sporturilor din Chiajna a găzduit finala Campionatului Naţional de Lupte. Noua conducere a F.R.L. a dorit să ne demonstreze că se poate organiza şi la noi un concurs care să poarte pecetea profesionalismului şi trebuie să recunoaştem că a reuşit, sub preşedinţia lui Răzvan Pârcălabu, noul şef al F.R.L., lucrurile s-au derulat aşa cum am văzut la competiţiile internaţionale.

Premergător începerii competiţiei, a fost prezentat noul regulament de către Preşedintele Comisiei de arbitri, domnul I. Lazăr. Despre noul regulament încă e prea devreme să ne pronunţăm; evident, lupta propriu-zisă este mai dinamică, mai alertă, dar nu suntem siguri că, pentru spectatorul neavizat, este la fel de spectaculos de privit.

Dinamo a intrat în concurs cu cinci sportivi: Marian Stoica (55 kg.), Virgil Munteanu (60 kg.), Tomi Hinoveanu (74 kg.), Florin Spack şi Alin Alexiuc (120 kg.). Marian Stoica, la 55 kg., a luptat foarte bine până la finala pe care a pierdut-o în faţa sportivului Iulian Grăjdan de la Farul Constanţa. Stoica ar fi putut câştiga şi finala, lăsându-ne impresia că a dominat finalul meciului. Un argint muncit şi meritat pentru Marian.

La categoria 60kg., Virgil Munteanu a demonstrat că, în acest moment, este cel mai valoros sportiv al categoriei, dominând clar competiţia. Finala a câştigat-o clar în fata sportivului C. Bulibaşa de la C.S. Bacău.

Citeşte mai mult... [Lupte greco-romane - Campionatul Naţional, Chiajna 2013]
 
   

Pagina 14 din 16

<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 Următor > Sfârşit >>

NOU! Hidrokinetoterapie

ANUNTURI AGREMENT

• Având în vedere măsurile dispuse de autorități în contextul epidemiologic actual, începând cu data de 16 martie a.c., Bazinul de înot Anatolie Grințescu – Dinamo se închide pe toată durata existenței stării de urgență.

• În contextul general al măsurilor luate pentru stoparea răspândirii noului COVID-19 (coronavirus), CS Dinamo a decis suspendarea activităților desfășurate la sala de fitness. Redeschiderea acesteia va fi condiționată de modul în care va evolua situația.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Informatii BREXIT

banner-brexit-300x140

Agrement Fitness

Agrement Natație

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 256 vizitatori online