Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Lupte greco-romane

Lupte greco-romane

Lupte - Memorialul Alexandru Ruszi, 2013

Memorial2013În memoria antrenorului emerit Alexandru Ruszi, Secția de Lupte Greco-Romane a Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti a organizat o competiție, la care au participat sportivi de la secțiile de lupte din București.

Maestrul Alexandru Ruszi este o parte din istoria secției de Lupte Greco-Romane a C.S.Dinamo București, a început antrenoratul la Dinamo în anul 1955,  a antrenat și educat cu multă pasiune sute de copii și juniori care au pășit în sala de lupte din incinta Clubului Dinamo, în perioada 1962-1989 când s-a pensionat.

Petre Cărare, antrenor al secției de lupte a C.S.Dinamo București, ne-a spus câteva cuvinte despre acest memorial: ”Sportivii participanți au avut vârste cuprinse între 6 – 12 ani. La acestă vârstă nu au dreptul de a se lupta la concursuri oficiale. De aceea aceste mini competiții sunt bine venite, pentru aș evalua cunoștiințele și a se obișnui cu admosfera de concurs. Noi încercăm să le creăm o admosferă plăcută astfel încât copii să concureze cu plăcere, de aceea le-am pus și un filmuleț la începutul competiției cu istoria luptelor românești care a avut un impact motivant. Următoarea competiție de acest fel o vom organiza la Sf. Nicolae, ca și acum, participanții vor primi diplome, medalii, tricouri cu sigla Dinamo și cadouri”.

Read more... [Lupte - Memorialul Alexandru Ruszi, 2013]
 
 
Lupte - Cupa "Alexandru Ruzsi", Bucureşti - avancronică

LupteSâmbătă, 9 noiembrie, Secția de lupte greco-romane a C.S. Dinamo Bucureşti organizează a 7-a ediție a Cupei "Alexandru Ruzsi".

La aceasta ediție, întrecerile se vor desfășura la Şcoala nr. 30 din Capitală. Participă copii cu vârste între 12 și 17 ani de la cinci cluburi din București (Dinamo, Steaua, Metrorex, Rapid, și CSS 5) și două cluburi din provincie, respectiv CS Pitești și Câmpulung.

Antrenorul Petre Cărare ne spunea că dorește să promoveze luptele în mai multe școli din capitală, Şcoala nr. 30 fiind primul pas al acestui demers, la această unitate de învăţământ urmând să funcționeze o secție permanentă de lupte, echipamentul și logistica necesară pregătirii urmând să fie asigurate de C.S. Dinamo Bucureşti.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 6 noiembrie 2013, ora 930

 
 
Lupte greco-romane - Campionatul Naţional, Chiajna 2013

Alexiuc__02Vineri, sâmbătă şi duminică, Sala sporturilor din Chiajna a găzduit finala Campionatului Naţional de Lupte. Noua conducere a F.R.L. a dorit să ne demonstreze că se poate organiza şi la noi un concurs care să poarte pecetea profesionalismului şi trebuie să recunoaştem că a reuşit, sub preşedinţia lui Răzvan Pârcălabu, noul şef al F.R.L., lucrurile s-au derulat aşa cum am văzut la competiţiile internaţionale.

Premergător începerii competiţiei, a fost prezentat noul regulament de către Preşedintele Comisiei de arbitri, domnul I. Lazăr. Despre noul regulament încă e prea devreme să ne pronunţăm; evident, lupta propriu-zisă este mai dinamică, mai alertă, dar nu suntem siguri că, pentru spectatorul neavizat, este la fel de spectaculos de privit.

Dinamo a intrat în concurs cu cinci sportivi: Marian Stoica (55 kg.), Virgil Munteanu (60 kg.), Tomi Hinoveanu (74 kg.), Florin Spack şi Alin Alexiuc (120 kg.). Marian Stoica, la 55 kg., a luptat foarte bine până la finala pe care a pierdut-o în faţa sportivului Iulian Grăjdan de la Farul Constanţa. Stoica ar fi putut câştiga şi finala, lăsându-ne impresia că a dominat finalul meciului. Un argint muncit şi meritat pentru Marian.

La categoria 60kg., Virgil Munteanu a demonstrat că, în acest moment, este cel mai valoros sportiv al categoriei, dominând clar competiţia. Finala a câştigat-o clar în fata sportivului C. Bulibaşa de la C.S. Bacău.

Read more... [Lupte greco-romane - Campionatul Naţional, Chiajna 2013]
 
   
S-a stins o mare stea a luptelor greco-romane dinamoviste!

NICOLAE MARTINESCU

24.02.1940 - 01.04.2013

 S-a stins din viata, legendarul Nicolae Martinescu, una dintre cele mai mari glorii ale sportului romanesc, sportivul care a marcat sportul luptelor din Romania prin rezultate de exceptie.

F963_1972__Martinescu__02_1

campion olimpic la Munchen

vicecampion olimpic la Ciudat de Mexico

multiplu medaliat la Campionatele  Mondiale

campion european

multiplu campion balcanic

de 18 ori castigator al titlului national

maestru emerit al sportului

maestru emerit al sportului din fosta URSS

antrenor emerit

27 de ani sportiv la CS Dinamo Bucuresti

8 ani antrenor la CS Dinamo Bucuresti


Nicolae Martinescu va ramane in cartea de aur a gloriilor sportive ale  CS Dinamo, club pe care l-a slujit cu devotament intre anii 1963 si 1990 ca sportiv , dupa care a activat ca antrenor pana in anul 1998. Iubitorii sportului din Romania se vor mandri intotdeauna cu sportivii de talia acestui inegalabil luptator si tehnician, care va ramane vesnic in amintirea noastra, a tuturor.

Corpul neinsufletit va fi depus la Capela Adormirea Maicii Domnului - Vatra Luminoasa - iar incepand din data de 3 aprilie, ora 1800, la Sala de lupte din incinta Complexului Sportiv Dinamo Bucuresti.

Ceremonialul de inmormantare va avea loc in data de 4 aprilie, incepand cu ora 1300, la Cimitirul Parohial Andronache.

 
 
Lupte Greco-romane – Campionatul National pe echipe 2012

Echipa_campioana_Dinamo__05Finala Campionatului naţional pe echipe, desfăşurată sâmbătă, 18 august, în Sala sporturilor din Chiajna, a adus echipei Dinamo titlul naţional. Astfel, secţia de lupte a C.S. Dinamo cucereşte al 55-lea titlu naţional în cei 64 de ani de existenţă.

Antrenorii Petre Cărare şi Marian Sandu au reuşit să formeze o echipă puternică, care a dominat această ediţie de campionat destul de autoritar. Competiţia a oferit meciuri disputate, în care echipe precum C.S. Astra Arad şi Metrorex au dat o replică pe măsura dinamoviştilor, rezultând meciuri de mare spectacol.

Pe locul doi, la finalul competiţiei, s-a clasat echipa C.S. Astra Arad, iar pe locul III echipa Metrorex.

Lotul dinamovist care s-a deplasat la această competiţie a fost alcătuit din următorii sportivi: Marius Stoica, Virgil Munteanu, Aurelian Leciu, Tomi Hinoveanu, Robert Papp, Florin Spac şi Alin Alexiuc.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 21 august, ora 1130 

 
   

Page 14 of 15

<< Start < Prev 11 12 13 14 15 Next > End >>

Program Competitional

Săptămâna 27 ianuarie - 2 februarie 2020

Handbal. Liga Națională (etapa 15), 31 ianuarie, ora 18:25: Dinamo – CSM București. Sala Dinamo. Liga Națională (etapa 16), 3 februarie, ora 18:25: Dobrogea Sud – Dinamo.

Baschet. Liga Națională (etapa 16, grupa 1-6), 1 februarie, ora 20:30: CSM Csu Oradea – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 16), 1 februarie, ora 13:30: Dinamo – CSDM Târgoviște. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 13), 1 februarie: Dinamo – CS Știința Explorări Baia Mare. Sala Dinamo

Polo. Campionatul Național feminin, turneul I, 31 ianuarie – 2 februarie, Bazinul Floreeasca București

Judo. European Open feminin, 1-2 februarie, Ovidelas (Portugalia). European Open masculin, 1-2 februarie, Sofia (Bulgaria)

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Online Guests

We have 362 guests online