Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home
FiipregatitDSU_Banner_300-x48-px
Avancronica sportivă a weekendului 5-7 octombrie 2012

Sfârșitul acesta de săptămână este unul plin de evenimente sportive dintre cele mai interesante. Atât baschetul cât si voleiul masculin încep un an nou competițional în care formațiile dinamoviste vor încerca să țină pasul cu formațiile care au asigurate bugete mult mai generoase.

Iată aici sumarul evenimentelor sportive pe care le puteți urmări în acest week-end:

6 octombrie, ora 1600

Rugby – SuperLiga, finala playout

Dinamo Buc. – CSM Buc.

6 octombrie, ora 1800

Volei m. – Divizia A1, etapa 1

Simleul Silvaniei – Dinamo Buc.

6 octombrie, ora 1800

Handbal – Liga naț., etapa a 4-a

Dinamo Buc. – Potaisa Turda

7 octombrie, ora 1900

Baschet – Liga naț., etapa 1

U-Mobitelco Cluj – Dinamo Buc.

5-7 octombrie

Judo – Finala Campionatului Naţional de seniori

5-6 octombrie

Scrimă – etapă de Cupa României

7 octombrie

Ciclism – Campionatul Naţional de Maraton MTB

 

Citeşte mai mult... [Avancronica sportivă a weekendului 5-7 octombrie 2012]
 
Motivația de a câștiga aurul olimpic

George_VescanEditorial de George Vescan

Câștigarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 ar fi reprezentat apogeul succesului și împlinirea muncii de mulți ani a multor sportivi din întreaga lume.

Înaintea deschiderii J.O. Londra-2012, British Psychological Society a realizat un studiu despre motivația sportivilor care aveau ca obiectiv câștigarea medaliei de aur. Studiul a plecat de la ideea că dorința sportivilor de a câștiga aurul olimpic poate produce o gamă largă de emoții, care sunt greu de stăpânit. Așadar, de ce este atât de emoționantă acest dorință și dacă ajută sportivul sau îi crează probleme? A fost întrebarea la care psihologii britanici au vrut să răspundă. Un studiu binevenit, deoarece de obicei când se analizează conduita unui sportiv de către antrenori sau metodiști nu se iau în considerare și resorturile intime care animă aceea manifestare.

Psihologii britanici, analizând motivațiile sportivilor, au constatat că sunt două laturi primare ale motivației care stau la baza stărilor emoționale urmărite în acest studiu:

- motivația de realizare a obiectivului (care caută pro-activ să realizeze titlul de campion)

- motivația de prevenire (latura orientată spre evitarea pierderii/eșecului).

Citeşte mai mult... [Motivația de a câștiga aurul olimpic]
 
Baschet - Cupa Romaniei 2012

Start de sezon competiţional şi la baschet masculin

B_04Vineri, sâmbătă şi duminică (28-30 septembrie) s-a desfăşurat faza grupelor din cadrul Cupei României la baschet masculin, ediţia 2012. Dinamo a evoluat într-o grupă puternică, alături de adversari aflaţi într-o formă excelentă: U Mobitelco Cluj, CSM Bucureşti, CSS Giurgiu.

Meciurile s-au desfăşurat în Sala Unirea din Dobroieşti şi s-au încheiat cu următoarele rezultate: Dinamo - U Mobitelco Cluj: 51-98; Dinamo – C.S.M. Bucureşti: 53-94; Dinamo – C.S.S. Giurgiu: 70-86.

Turneul de la Dobroieşti a fost doar un test pentru echipa noastră, înaintea începerii campionatului naţional, în această toamnă.

Deşi Dinamo a pierdut toate cele 3 partide disputate, antrenorul Nicu Toader ne-a declarat că este încrezător în evoluţia viitoare a echipei, chiar dacă este formată exclusiv din jucători tineri şi nu are niciun străin în componenţă. „Echipa a evoluat cu mult peste aşteptări, având în vedere tinereţea lotului şi lipsa oricărui jucător străin. Ne-am bătut cu echipe care au bugete mari şi loturi valoroase şi am reuşit să le ţinem piept mai bine decât am crezut. Cu Giurgiu am stat la egal până în ultimele 5 minute din sfertul 4. Cred că avem şanse foarte mari, cu acest lot, să rămânem în prima divizie după această ediţie a campionatului” a mai declarat Toader pentru website-ul nostru.

Autorul articolului: Florin Nan. Foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 2 octombrie ora 1215

 

 
Polo – Superliga 2012-2013, etapa I – a doua partidă
Polo__101Dinamo - Crișul Oradea: 12-3 (1:2, 2:0, 3:0, 6:1)

Dinamo a încheiat neînvinsă prima etapă a noii ediții de Superligă, după ce a învins pe Crișul Oradea și în cel de-al doilea meci desfășurat sâmbătă în bazinul din șoseaua Ștefan cel Mare.

Ca și în prima partidă de vineri, prima repriză a fost mai slabă pentru poloiștii noștri care s-au văzut conduși, la finalul acesteia, la diferență de un gol.

Începând cu cea de-a doua repriză, Dinamo și-a reintrat în ritm și a învins, din nou, fără drept de apel, o echipă ambițioasă dar care, deși este din Oradea, pare condamnată să rămână permanent în umbra multiplei campioane naționale din același oraș: CSM.

Față de echipa care a evoluat în partida de vineri, la Dinamo a intervenit o singură modificare, reintrând în joc Nenciu Bertini, titular pe postul de portar.

Autorul articolului: Florin Nan. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 29 septembrie ora 2300


 
Handbal masculin - Liga nationala 2012-2013, etapa a 3-a

CS Caras Severin- Dinamo București:  30-23 (14-11)

D-CSM__12A treia etapă a Ligii Naționale a adus și cea de-a 3-a înfrângere pentru elevii lui Ene, în partida desfășurată sâmbătă, 29 septembrie, la Reșița.

Jucătorii dinamoviști nu reușesc să spargă bariera evoluțiilor slabe, în timp ce gazdele au exploatat avantajul terenului propriu, impunâdu-se de la un capăt la altul al partidei, chiar dacă nu a făcut un joc spectaculos.

După această partidă, Dinamo se instalează pe penultimul loc al clasamentului iar nevoia disperată de susținere financiară se acutizează tot mai mult.

Etapa viitoare, Dinamo va primi vizita echipei Potaissa Turda, în prima partidă pe care o va desfășura la Buzău – orașul în care echipa noastră va evolua acasă în acest tur de campionat. Tot ce ne dorim este ca Buzăul să ne poarte noroc iar publicul din acest oraș să susțină cu mult angajament echipa noastră pentru a reuși, cel puțin acasă, rezultatele pozitive mult-așteptate și atât de necesare pentru moralul jucătorilor noștri.

Autorul articolului: Florin Nan. Foto: Mihai Neacșu / CS Dinamo, 29 septembrie, ora 2230

 
Rugby - Superliga CEC Bank: play-out, semifinala

R__05Dinamo București - CSM Iași:  41-8

Sâmbătă, 29 septembrie, pe  terenul gazdă al Clubului Dinamo, s-a desfășurat partida dintre echipa  noastră și cea a clubului SCM Iași, contând pentru semifinalele play-out-ului Superligii CEC Bank.

Încă din primul minut de joc, Dinamo s-a instalat în terenul ieșenilor și, chiar dacă oaspeții s-au apărat cu îndârjire, la sfârșitul primei părți a meciului scorul era 17-0.

După pauză,  la Dinamo au intrat multi tineri, fără însă ca jocul dominant al echipei noastre să scadă în intensitate. S-au înscris șase eseuri, prin Cosmin Stan, Stătulescu de două ori, Dobre și Căplescu de două ori.

Protagonistul atacurilor dinamoviștilor a fost Rațiu, un jucător care s-a prezentat sâmbătă într-o formă deosebită și având multă determinare în joc.

Urmează finala pentru locul cinci, cu CSM Bucuresti, al cărei prim meci se va desfășura pe stadionul Olimpia, sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 1600.

 Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 29 septembrie ora 2200

 
Polo – Superliga 2012-2013, etapa I – prima partidă

Dinamo București – Crișul Oradea:   16-1 (0-1) (9-0) (2-0) (5-0)

Po_02Vineri, 28 septembrie, a debutat etapa inaugurală a ediției 2012-2013 a Superligii la polo pe apă. În această etapă, Dinamo întâlnește pe Crișul Oradea, o echipă cu mult mai puține pretenții față de puternica formație bucureșteană.

După o primă repriză surprinzător de slabă a echipei noastre, în care dinamoviștii nu numai că nu au reușit să înscrie, dar au primit și singurul gol înscris de Crișul în această partidă, au urmat alte trei reprize fără istoric. Dinamo s-a impus fără probleme în fața unei formații compusă, în majoritate, din juniori, reușind să înscrie de 16 ori fără să mai primească niciun gol.

Au înscris, pentru Dinamo: Teohari, Ianc și Demeter - câte 3 goluri, Robu și Necșulescu - câte 2 goluri, Georgescu G., Georgescu A. și Vrânceanu - câte un gol. Nenciu și Goanță nu au evoluat în partida de astăzi, în locul lor jucând tinerii Vrânceanu și Simion.

Autorul articolului: Angelo Simion. Foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 29 septembrie, ora 200

 

 
Avancronica sportivă a weekendului 28-30 septembrie

Mijloc de toamnă cu temperaturi de mijloc de vară în Bucureşti, în acest weekend în care competiţiile la jocuri îşi reintră, treptat, în drepturi. După o vară marcată de Olimpiada londoneză, acum majoritatea echipelor se află la startul unui nou sezon competiţional.

Sfârşitul acesta de săptămână este unul interesant pentru iubitorii de sport. Suporterii dinamovişti  au ocazia să urmărească, atât în parcul Dinamo, cât şi pe alte arene, întrecerile la care participă sportivii clubului nostru.

Iată aici sumarul evenimentelor sportive pe care le puteţi urmări în acest weekend:

28 septembrie, ora 1715

29 septembrie, ora 1515

Polo – Superliga Naţională, etapa I

Dinamo Buc. – Crişul Oradea

29 septembrie, ora 1000

Rugby – Superliga, play-out

Dinamo Buc. – Poli Iaşi

28 septembrie, ora 1630

29 septembrie, ora 1845

30 septembrie, ora 1245

Baschet – Cupa României

Dinamo Buc. – U-Mobitelco Cluj

Dinamo Buc. – CSM Buc.

Dinamo Buc. – CSS Giurgiu

29 septembrie, ora 1100

Handbal – Liga naţ., etapa a 3-a

CS Caras Severin- Dinamo Buc.

Citeşte mai mult... [Avancronica sportivă a weekendului 28-30 septembrie]
 
Polo – Debutul sezonului competiţional 2012 - 2013

Echipa_02Dinamo – evoluţie excelentă în Cupa României

Sezonul competiţional la polo pe apă a început anul acesta cu disputarea Cupei României la Târgu Mureş, în perioada 20-22 septembrie, cu o săptămână înaintea startului Campionatului Naţional Superliga. Competiţia a adus faţă în faţă cele mai bune 6 echipe din campionat: CSM Oradea, Dinamo Bucureşti, Steaua Bucureşti, Poli Cluj, AMEFA Arad şi Crişul Oradea.

Echipa Dinamo Bucureşti s-a comportat foarte bine în cadrul acestui turneu, la care a câştigat patru meciuri din cinci, fiind învinsă doar de campioana en-titre – CSM Digi Oradea – şi doar la un singur gol diferenţă.

Citeşte mai mult... [Polo – Debutul sezonului competiţional 2012 - 2013]
 
Ciclism - Campionatul National de Velodrom 2012

C__02Fără să aibă strălucirea de la Jocurile Olimpice, întrecerile Naţionalelor de ciclism au fost urmărite de un public evident cunoscător în materie de ciclism.

Vineri, sâmbătă şi duminică (23-27 septembrie), pe o căldură ca în mijlocul verii, echipele protagoniste au oferit întreceri deosebit de echilibrate. Protagonista întrecerii a fost echipa nou înfiinţată din Otopeni, care nu este altceva decât echipa Dinamo din sezonul trecut. Formaţia dinamovistă, constituită mai mult din tineret şi juniori şi având un colectiv tehnic nou (Gheorghe Neagoe şi Constantin Ciulei care este şi sportiv), încearcă să formeze o nouă echipă şi, în acelaşi timp, să găsească o sursă de finanţare pentru a reînvia tradiţia de altădată de la Dinamo, când ciclismul aducea rezultate nu numai de la competiţiile interne, dar şi de la mai toate marile întreceri din Europa.

La seniori, viteză – probă olimpică – echipa formata din Constantin Ciulei, Alexandru Galetschi, Traian Goga şi Marius Petrache, a ocupat locul doi, fiind întrecută de formaţia  din Otopeni cu doar câteva sutimi de secundă. În proba de urmărire echipe 4000 m., echipa formată din George Cristea, Răzvan Jugănaru, Mihail Rusu şi Mike Petculescu a ocupat locul III.

Citeşte mai mult... [Ciclism - Campionatul National de Velodrom 2012]
 
<< Început < Anterior 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Următor > Sfârşit >>

Pagina 217 din 261

Program Competitional

Săptămâna 18-24 iunie 2018 

Atletism. Campionatele Balcanice de juniori I, 21-21 iunie, Turcia. Etapa a II-a a Campionatului Național de seniori, tineret și juniori, București

Canotaj. Cupa Mondială II, 22-24 iunie, Austria

Ciclism. Campionatele Naționale de șosea, 21-24 iunie, Agnita - Sibiu

Gimnastică. Cupa Petrom, 18-19 iunie, Izvorani

Înot. Campionatele Naționale de copii, 21-24 iunie, Brașov

Judo. Campionatele Naționale U13, Satu Mare, 21-23 iunie, Satu Mare

Scrimă. Campionatele Europene de seniori, 16-24 iunie, Novi Sad (Serbia)

ANUNTURI AGREMENT

Duminică, 24 iunie a.c., activitățile de agrement din Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu – Dinamo se vor desfășura în intervalul orar 13:00 – 20:00.

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Clubul Sportiv Dinamo București | Reclama ta aici

Vizitatori online

Avem 282 vizitatori online

VCL_1718_FINAL4

VCL_1718_banner_178x156px_V1_K

ehftv

image001