Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin

Handbal masculin

Handbal - Liga nationala 2013-2014, avancronica etapei a 6-a

Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 17.00, U.Bucovina Suceava vs. CS Dinamo Bucureşti

Liga Națională de handbal a programat, în cadrul etapei cu numărul 6, partida dintre Universitatea Bucovina Suceava şi Dinamo București, două echipe cu obiective diferite în acest sezon. Dacă anul trecut bucovinenii luptau pentru cupele europene, anul acesta problemele financiare i-au aruncat în lupta pentru evitarea retrogradării. În schimb, situația dinamoviștilor s-a schimbat radical, aceștia având ca obiectiv clasarea pe locurile europene faţă de anul trecut când erau în lupta evitării ultimelor locuri din clasament.

Sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava, un liceu cu tradiție în promovarea tinerelor talente atât în handbal cât şi în alte discipline sportive, va fi gazda acestei întâlniri sâmbătă, 12.10.2013, cu începere de la ora 17:00. Sucevenii ocupă locul 11, cu trei puncte obținute etapa trecută în faţa celor de la C.S. Caraş Severin. Pe teren propriu aceştia sunt o echipă arțăgoasă care cedează foarte greu. Dinamoviștii (locul 5), cu moralul ridicat după victoria în faţa Stelei, pleacă la drum montați, conştienţi că o victorie în această etapă îi poate urca pe primul loc în clasament.

Multă baftă, băieților noştri!

Autorul articolului: Florin Vasiliu - CS Dinamo, 11 octombrie 2013, ora 1530

 
 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 5-a.

Din__01Dinamo Bucureşti vs. Steaua Bucureşti: 30-28 (17-14)

Noua si moderna sala din Complexul sportiv Dinamo a găzduit pentru prima oară tradiţionalul si ,,eternul” derby Dinamo-Steaua.Numarul foarte mare de spectatori si atmosfera creată de galeria dinamovista au demonstrat ca handbalul rămâne unul din sporturile iubite in Ştefan cel Mare.

Dinamoviştii au intrat foarte hotărâţi, ducând rapid scorul la 3-0, purtaţi pe val şi de incurajările galeriei. Aeriana din minutul 10, după o combinaţie frumoasă avându-l ca servant pe Manea (cel mai bun om al alb roşilor in această partidă) şi la finalizare pe Mironescu care l-a executat cu o aruncare cu efect pe veteranul Laufceag, a ridicat publicul in picioare si părea că nimic nu-i poate opri sa câstige uşor acest meci. Dorinţa de a evolua cât mai bine in faţa unui public atât de numeros şi emoţiile au pus stăpânire pe jocul mai tinerilor dinamovişti şi de acest lucru au profitat mult mai experimentaţii stelişti. Aceştia aveau sa revină in joc iar în minutul 18 tabela arăta 10-9 pentru gazde moment in care antrenorul Sebastian Bota a cerut time out. Intrările lui Nicolae şi Mocanu se dovedesc inspirate astfel că reuşim ca, la pauză, să păstram o diferenţă de trei goluri (17-14). Iată şi o scurtă evoluţie a scorului în prima repriză: min 6: 5-2; min. 10: 8-3; min.18: 10-9; min. 22: 14-10; min. 27: 16-11; min. 30: 17-14.

Repriza a doua a început foarte bine pentru Steaua care, prin paradele lui Laufceag şi reuşitele personale ale lui Georgescu, s-a apropiat la numai un gol in minutul 34: 17-16. Şandru punctează de doua ori  şi avem un avans de două goluri în minutul 37: 19-17. Dimache, Băluţ şi Mocanu fac ca scorul sa devină 25-22 în minutul 44. O nouă cădere dinamovistă face ca steliştii să reuşească egalarea în minutul 47. Pe fondul superiorităţii numerice create prin eliminarea pe timp de două minute a lui Georgescu, în minutul 48, Mironescu şi mai apoi Niţu îşi readuc echipa în avantaj: 27-25 (min 49). Manea, deşi accidentat, se duce la sacrificiu şi marchează de două ori ducând scorul la 29-27. Finalul devine unul electrizant dupa ce Mazilu îi apropie pe stelişti la un gol (29-28, min56) dar torpila lui Nicolae avea sa stabilească rezultatul final: 30-28. Evoluţia scorului în repriza a doua: 17-16 în min. 34; 19-17 în min. 37; 20-19 în min. 39; 25-22 în min. 44; 25-25 în min.47; 27-25 în min. 39; 28-27 în min.54; 29-28 în min.56; 30-28 în min. 57.

Marcatori: Mironescu 6 goluri; Şandru 6; Manea 4; Nicolae 3; Mocanu 3; Dimache 2; Băluţ 2; Răpciugă R. 1; Răpciugă M. 1; Chiruţ 1; Niţu.

După terminarea partidei, jucatorii dinamovişti au ţinut să mulţumească galeriei care i-a purtat spre victorie si fără de care acest rezultat ar fi fost mult mai greu de realizat. Sperăm că de acum înainte vor fi in numar la fel de mare alaturi de baieţii noştrii in încercarea lor de a aduce pe Dinamo acolo unde îi este locul si anume in fruntea campionatului.

Declaraţii după meci:

Daniel Georgescu (preşedintele secţiei): Meci foarte greu aşa cum ne şi aşteptam. Fluctuaţiile din jocul echipei denotă faptul că mai avem mult de lucrat ca să ajungem unde ne-am propus. Felicit baieţii pentru victoria de azi! Atmosfera creată de galerie a fost impresionantă şi ţin să le mulţumesc pentru faptul că au fost alaturi de noi!

Sebastian Bota (antrenor principal): Un meci frumos si de mare luptă care cred că a placut publicului. Ştiam că ne aşteaptă un meci greu pentru ca totuşi Steaua reprezintă o formaţie valoroasă cu mulţi jucători experimentaţi. Felicit toată echipa!

Mocanu Ion (director tehnic): Un derby aprig disputat. S-a vazut dorinţa de victorie a echipei care a muncit pentru cele trei puncte. In mod special ţin să remarc prestaţia portarului Makaria şi a interului dreapta Costel Manea.

Autorul articolului: Florin Vasiliu. Foto: Mihai Neacşu - CS Dinamo, 8 octombrie 2013, ora 830

 
 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, avancronica etapei a 5-a

Etapa a V-a din cadrul Ligii Naționale de handbal a programat în data de 07.10.2013, ora 19:45, în sala polivalentă din Complexul sportiv Dinamo tradiționalul, derby-ul Dinamo-Steaua.

În anul 1959, sub bagheta reputatului antrenor Oprea Vlase, Dinamo se încorona ca prima campioană națională din istoria handbalului în 7. După o dominare de 4 ani a dinamoviștilor, ediția 1962/1963, avea să scoată la rampă Steaua București, care câștiga sub comanda profesorului Ioan Kunst-Ghermanescu. Din această perioadă datează această puternică rivalitate sportivă dintre Dinamo şi Steaua, care a dat naștere unui excepțional duel de-a lungul anilor, de pe urma căruia handbalul românesc a avut numai de câștigat.

Chiar dacă forțele handbalistice se află acum la Constanţa, Bacău, Odorhei, echipele din Capitală rămân cele mai titrate din istoria handbalului românesc. Sperăm că jocul lor de azi să fie la înălțime, iar publicul să umple din nou sala aşa cum se întâmpla odinioară cu Polivalenta bucureșteană.

Dinamo revine în propria arenă după două jocuri în deplasare, dar şi după un joc de excepție făcut la Tg. Jiu, şi vrea să demonstreze în faţa propriilor suporteri, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare, că este pe drumul cel bun către vârful clasamentului. Steaua, ușor revigorată după victoria cu Caraş Severin şi bazându-se pe experiența jucătorilor săi, vine să-şi vândă scump pielea. Deci, ne așteptam la un adevărat spectacol handbalistic la sfârșitul căruia cel mai bun să câștige. Să sperăm că aceștia vor fi băieții noștri cărora le urăm mult succes! Fortza Dinamo!!!

Autorul articolului: Florin Vasiliu - CS Dinamo, 7 octombrie 2013, ora 1230

 
   
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 4-a

D-_Tim_28Energia Tg. Jiu vs. Dinamo București: 24-25 (13-14)

Sala Sporturilor din orașul marelui sculptor Constantin Brâncuși a găzduit etapa cu numărul IV a Ligii Naționale, un derby între două pretendente la cupele europene, şi anume Energia Lignitul Tg Jiu şi Dinamo București.

Cu o echipa mult întărită faţă de sezonul trecut (Antonaru, Acatrinei, Mureşan, Liberţ, Roman) şi cu moralul ridicat de victoria din etapa precedentă de la Baia Mare în faţa Minaurului, gorjenii au început partida în forță. Profitând de începutul greoi al dinamoviștilor (probabil puțin apăsați de evoluția nesatisfăcătoare de la Caraş Severin), aceştia aveau să conducă cu 4-0. Încurajaţi din tribună de principalul lor susținător, domnul Daniel Georgescu şi răniţi în orgoliul propriu, alb roşii se dezmeticesc şi strâng rândurile în apărare făcând aproape imposibilă orice încercare de finalizare din pozițional a adversarilor. Urmând exemplul colegului lor de echipă Costel Manea (care, deșii grav accidentat la umăr în partida cu Caraş Severin, a evoluat impecabil în apărare), băieții noştri luptă pentru orice minge şi reușesc să întoarcă scorul în favoarea lor în minutul 28 şi să intre la vestiare la pauză cu avantaj de un gol (13-14).

Repriza a doua avea să fie la discreția dinamoviștilor. Apărarea agresivă, intervențiile de ultim moment ale portarului Dragomir, torpilele lui Nicolae şi Şandru, execuțiile de efect ale lui Chiruţ şi Dimache, jocul la sacrificiu al pivoților Mocanu şi Savenco şi nu în ultim rând evoluția de excepție a lui Răzvan Răpciugă (declarat MVP-ul partidei) au făcut ca scorul să ia proporții şi numai jocul la spectacol practicat în ultimele minute au salvat echipa de pe malul Jiului de la un eșec mult mai usturător.

Citeşte mai mult... [Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 4-a]
 
 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 3-a

Din_TimCS Caraș Severin vs. Dinamo București: 30-30 (15-12)

Desfășurată joi, 26 septembrie, partida de la Reșița se anunța ca fiind dificilă pentru Dinamo - o echipă cu pretenții la podium în această ediție a campionatului. Prima repriză a întâlnirii i-a avut ca protagoniști principali pe jucătorii echipei gazde care au reușit de trei ori să se desprindă la 3 goluri distanță, încheind jumătatea partidei cu un avantaj de 2 goluri. Pauza însă a adus mai multă energie și un joc mult mai ofensiv pentru Dinamo care a reușit nu doar să remonteze diferența de scor, dar chiar să și conducă la 2 goluri diferență. Avantajul obținut la scorul de 19-21 nu a putut fi însă menținut până la sfârșit, partida încheindu-se la egalitate, ceea ce avea să-l nemulțumească pe antrenorul dinamovist Sebastian Bota care își dorea mult mai mult de la acest meci.

Autorul articolului: Florin Nan. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 29 septembrie 2013, ora 2330

 

 
   

Pagina 140 din 151

<< Început < Anterior 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Vizitatori online

Avem 224 vizitatori online