Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Atletism

Atletism

Atletism - Ștefan Grasu (11 ani), pe urmele celebrilor săi părinți

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Mihai Neacșu)

CG____3.jpgClubul Sportiv Dinamo nu duce lipsă de copii talentați, iar Ștefan Grasu confirmă acest adevăr. La 11 ani, fiul celebrilor atleți Nicoleta și Costel Grasu își poartă pașii pe urmele părinților săi. La campionatele naționale de atletism pentru copii, desfășurate săptămâna trecută la Stadionul Iolanda Balaș Soeter din Capitală, Ștefan a fost unul dintre remarcați: atât datorită fizicului său impresionant, cât și prin rezultatele obținute. La 1,82 metri înălțime și 90 de kilograme greutate, puștiul cu alură de mic Hercule n-a avut nicio problemă în a se impune în cele două probe de aruncări la care s-a înscris: disc și greutate.

Citeşte mai mult... [Atletism - Ștefan Grasu (11 ani), pe urmele celebrilor săi părinți]
 
 
Atletism - Marian Oprea, locul patru la Mondialele de sală din Polonia

Un articol de Alexandru Enciu (foto: Mihai Neacșu)

Marian_Oprea_10Vicecampionul olimpic la atletism în anul 2004, sportivul dinamovist Marian Oprea (31 de ani), a reușit cel mai bun rezultat al delegației României prezente la cea de a 15-a ediție a Campionatelor Mondiale de sală, competiție ce a avut loc la Sopot, în Polonia, între 7 și 9 martie 2014. Sportivul antrenat de Doina Anton s-a calificat în finala de la triplusalt cu cel mai bun rezultat, 17,02 metri, și chiar dacă în lupta pentru medalii și-a îmbunătățit performanța (17,21 metri, la ultima încercare), nu a reușit să prindă podiumul. Aurul i-a revenit rusului Lyukman Adams, cu o săritură de 17,37, argintul a ajuns la cubanezul Ernesto Reve, cu 17,33, iar bronzul cubanezului Pedro Pichardo, cu 17,24 m. 

Citeşte mai mult... [Atletism - Marian Oprea, locul patru la Mondialele de sală din Polonia]
 
 
Atletism - Campionatul Național de seniori, tineret și Cupa de Cristal, Bucuresti, 15-16 februarie

BobocelSâmbătă și duminică, Sala de atletism a complexului Lia Manoliu a fost gazda Campionatului Național de Atletism la care CS Dinamo a participat cu o echipa formata din cinci sportivi: Marian Oprea (triplusalt și lungime), Mihai Donisan (înălțime), Ancuța Bobocel (1500 m.), Andreea Huzum (greutate) și Mihai Grasu (greutate).

Indiscutabil, Oprea, Donisan și Bobocel au fost vedete ale acestei reuniuni. La triplu salt, Marian Oprea a început cu o săritură de 16,88 m. și a încheiat cu o săritură de 17,30 m. Săritura este de top pentru această perioadă iar Marian nu a forțat dar a reușit să convingă pe toată lumea că încă este acolo sus, în ierarhia mondială a probei. Așadar Marian este campion național pentru anul 2014dar este evident că provocarea este cu totul alta.

Ancuța Bobocel - cu un nou look, afro, frumoasă și puternică - a concurat la 1500 m, probă pe care a câștigat-o, dar Ancuța care a avut un stadiu de pregatire în Kenya, se pregătește pentru 3000 m obstacole. Ancuța Bobocel a câștigat proba de 1500 m dar și ea și noi așteptăm victorii la marile competiții ce urmează în actualul sezon.

Citeşte mai mult... [Atletism - Campionatul Național de seniori, tineret și Cupa de Cristal, Bucuresti, 15-16 februarie]
 
   
Atletism - Campionatul National de sala, 2014

Oprea__03Prima reuniune indoor a sezonului atletic s-a desfășurat sâmbătă și duminică la sala de atletism din complexul sportiv Lia Manoliu.

Dinamo, cu o echipă restrânsă dar valoroasă, a obținut patru locuri I. Valorosul nostru triplusaltist, Marian Oprea a debutat cu o săritură bună - 16,36 m - dar să nu uităm că Marian a sărit și 18,02 m în februarie 2006, rezultat cu care încă ocupa locul doi mondial după francezul Tedy Tomgha care are o săritură de 17,92 m., reușită în 2011.

Marian Oprea încă este un săritor care poate să câștige la competiții importante și, dacă va fi în plenitudinea forțelor sale, chiar va veni cu rezultate de valoare.

Un alt atlet de mare valoare este și săritorul în înălțime Mihai Donișan care a câștigat clar proba cu 2,19 m. Sigur că Mihai mai are ceva până la acel miraculos 2,40 m reușit de cubanezul Javier Sotomayor în 1988 și care, iată, încă rezistă. Să nu uităm însă că Mihai a sărit și un excelent 2,30 m anul trecut, în ianuarie.

Tot locul I a obținut și Mihai Grasu la greutate, cu o aruncare de 18 m. Aruncarea greutății nu este proba lui Mihai, de aceea nici rezultatul nu se apropie de topul mondial.

În probele feminine, Andreea Huzum a câștigat proba de greutate cu un rezultat de 14,75m. Antrenorul sportivei noastre, profesorul Costel Grasu, merge pe mâna acestei tinere și talentate sportive și ne promite că, în câțiva ani, Andreea va fi în topul mondial al probei. Etapa a doua a sezonului de sală se va desfășura la Bacău sâmbăta și duminica viitoare.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 30 ianuarie 2014, ora 1300

 
 
Atletism - Jocurile Francofoniei 2013

Aruncare_discNisa a fost, pentru zece zile, capitala mondială a francofoniei , prilej cu care au avut loc și Jocurile Mondiale ale Francofoniei (6-15 septembrie ) ajunse la a VII a ediție. România s-a numărat printre protagonistele întrecerilor atletice, cucerind nu mai puțin de 23 medalii (9 de aur, 10 de argint și 4 de bronz).

Sportivii Clubului Dinamo Bucureşti au obţinut la această competiţie 2 medalii de aur şi una de argint. Sergiu Ursu a câştigat aurul la disc, cu o aruncare de 62,87 m. Ancuţa Bobocel a concurat în proba de 3000 m obstacole pe care a câştigat-o cu timpul de 9.46,82.

La săritura în înălțime, sportivul dinamovist Mihai Donisan a sărit 2,30m, aceeași înălțime sărind  şi Michael Hanary (Franţa) şi Derek Dronin (Canada). Cu toate acestea, în ierarhia finală a probei, primul loc a fost ocupat de canadianul Dronin, Mihai Donisan şi-a adjudecat poziţia a 2-a iar Hanary s-a clasat al treilea, departajarea stabilindu-se în funcţie de numărul încercărilor nereuşite din concurs.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 16 septembrie 2013, ora 2245

 
   

Pagina 10 din 14

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

Săptămâna 14-20 ianuarie 2019

Polo. Cupa României (turneu), 17-19 ianuarie, Bazinul Ghencea. Joi, 17 ianuarie, sferturi de finală, ora 20:30: Dinamo – Rapid

Polo. Campionatul Național de junioare (turneu), 18-20 ianuarie, București

Volei feminin. Cupa României (sferturi, manșă unică), 16 ianuarie, ora 17:30: Dinamo – CSM Târgoviște. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României (sferturi, manșă unică), 20 ianuarie, ora 12:00: Dinamo – Steaua. Sala Dinamo

Scrimă. Campionatele Naționale de juniori - spadă, 16-19 ianuarie, București

Acreditari CHL

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 364 vizitatori online