Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home
FiipregatitDSU_Banner_300-x48-px
JO 2012 - La Londra, printre...Cercurile Olimpice - Ziua a 2-a (1)

*   Ziua de duminică, 28 iulie, a doua a supremei competiții  planetare, a adus la start  alți  și  alți  competitori români, între care, firește, și câțiva  dinamoviști. Au fost, însă, din nou, unele evoluții care nu ne-au oferit clipele plăcute pe care le-am fi așteptat. Sunt, însă, două sporturi  care, la finele ultimei zile de week-end, ne pot schimba în bine starea emoțională, anume polo (echipa României - cu trei alb-roșii: Stoenescu, Matei și Goanță – pornește favorită în meciul cu Marea Britanie, chiar dacă este vorba de gazde;  să ne reamintim, recent, la începutul lunii iulie, la Dublin, ai noștri  le-au administrat insularilor un sever 17 - 7 !) și  scrima  sabie,  individual (dinamovistul  Rareș Dumitrescu  ajungând  până în  finala de patru - unde se luptă pentru medalii de la ora 20.20 - după ce a trecut de  ucrainianul  D. Boiko,  apoi de bielorusul Buikevici  și, în  fine, el a trecut dupa un 15 - 13 de infarct de americanul Daryl Homer ( care-l învinsese în 16-imi  pe  Tiberiu  Dolniceanu).  Rareș  va fi, așadar,  la doar o victorie de medalia olimpică! Pe care, din ce-am văzut până acum, ar merita-o cu brio!

Citeşte mai mult... [JO 2012 - La Londra, printre...Cercurile Olimpice - Ziua a 2-a (1)]
 
JO 2012 - La Londra, printre...Cercurile Olimpice - Prima zi (review)


* Vineri, 27 iulie, întreg mapamondul a fost captivat de memorabila ceremonie de deschidere a ediției jubiliare - a 30-a - a Jocurilor Olimpice. Un spectacol unicat produs de multicolecționarul de "Oscar"-uri, regizorul englez Danny Boyle, având 13 acte ce au evidențiat temele majore ale națiunii britanice. Pe Olympic Stadium din Statford, Londra, 80.000 de spectatori au trăit la o maximă intensitate atmosfera oferită de evenimentul planetar, iar alți peste un miliard de îndrăgostiți de sport s-au aflat în fața televizoarelor. Peste 10.000 de voluntari, peste 10.500 de sportivi, dar și cam 10.000 de ziariști au întregit ansamblul fantasticului moment care a beneficiat și de prezența Reginei Regatului Unit al Marii Britanii, dar și a altor peste 100 șefi de stat și de guvern. Cifrelor de mai sus se cuvine sa le mai adăugăm unele: cei 103 sportivi ce reprezintă delegația olimpică a României, avându-l port-drapel pe tenismanul dinamovist Horia Tecău.

Citeşte mai mult... [JO 2012 - La Londra, printre...Cercurile Olimpice - Prima zi (review)]
 
JO 2012 - 29 iulie: Scrimă - proba masculină de sabie individual

UPDATE 16.30: Rareş Dumitrescu l-a învins cu 15-13, la mare luptă, în sferturi, pe Daryl Homer, şi s-a calificat în semifinalele probei, apropiindu-se tot mai mult de cea mai mare performanţă a carierei lui: o medalie olimpică care ar putea fi chiar cea de aur. Daryl îl învinsese, cu 2 runde în urmă, pe Dolniceanu, colegul lui Rareş.

Citeşte mai mult... [JO 2012 - 29 iulie: Scrimă - proba masculină de sabie individual]
 
JO 2012 - 29 iulie: Canotaj - calificări 8+1 feminin

Echipajul feminin de 8+1 al României nu a reuşit să se califice direct în finala probei, ci trebuie să treacă şi de faza recalificărilor. Fetele noastre au fost depăşite cu o barcă la finalul celor 2.000 de metri, de către echipajul Canadei care, alături de cel al Statelor Unite (care a evoluat în prima grupă preliminară) s-a calificat direct  în finala competiţiei. 

Marţi, 31 iulie, este programată cursa de reclaificare, în care România se va bate cu Germania, Marea Britanie, Australia şi Olanda.

Florin Nan, 29 iulie, ora 15.00

 
JO 2012 - 29 iulie (ziua 2): Avancronica

A doua zi a Olimpiadei de la Londra va marca intrarea în concurs a nu mai puțin de 17 sportivi dinamoviști care vor concura în 6 discipline: scrimă (Alex Dolniceanu, Rareș Dumitrescu și Gelu Zalomir), canotaj - calificări la 8+1 feminin (Lupașcu, Cojocariu, Rotaru, Ghidoiu și Albu), gimnastică feminin - calificări (Cătălina Ponor, Diana Bulimar și Larisa Iordache), judo - calificări (Dan Fâșie va concura la 66 kg, intrând direct în turul 2 unde va întâlni câștigătorul din partida dintre francezul David Larose și israelianul Golan Pollak), polo, grupa B: România - Marea Britanie (Alex Matei, Dragoș Stoenescu și Dimitri Goanță), respectiv o restanță din prima zi, la tenis, dublu masculin, unde perechea Tecău-Ungur va înfrunta, în primul tur, perechea canadiană Nestor-Pospisil.

Competițiile vor fi difuzate de televiziunea națională, după următorul program: scrimă: ora 12.30 (calificările), 20.00 (semifinalele) și 21.00 (finala); canotaj: 13.30; tenis: 15.30; polo: 20.20. Evoluțiile sportivilor români la celelalte discipline vor fi difuzate în funcție de ora la care aceștia vor concura.

Florin Nan, 29 iulie, ora 0.00

 
JO 2012 - 28 iulie: rezultatele primei zile pentru sportivii dinamovisti

Prima zi de concurs de la Londra ne-a adus calificări în fazele superioare ale competițiilor: la canotaj dublu rame (unde perechea Andrunache-Susanu s-a calificat pentru cursa de recalificare) și la gimnastică masculin (chiar dacă, de această dată, Flavius Koczi nu a avut o evoluție tocmai bună, acesta s-a calificat în finalele de la sol și la sărituri).

Doar atât pentru că, în urma tragerilor la sorți și stabilirii programului competițional la celelate discipline în care sportivii dinamoviști ar fi trebuit să evolueze astăzi, perechea Tecău-Ungur va intra în concurs, la tenis, abia duminică iar Bogdan Juratoni, stabilit cap de serie la tragerile la sorți, va intra în concurs direct în turul 2, adică joi, 2 august, urmând să îl confrunte pe câștigătorul din partida dintre Abbas Atoev (Uzbekistan) și marocanul Badr-Edine Haddioui.

Să notăm și faptul că această primă zi de concurs a adus și prima medalie olimpică pentru delegația României: stelista Alina Dumitru a obținut medalia de argint la judo! O felicităm și sperăm ca exemplul său să fie urmat de cât mai mulți sportivi români din lotul de 103 deplasat la Jocurile Olimpice de la Londra.

Florin Nan, 28 iulie, ora 23.30

 
JO 2012 - 28 iulie: Canotaj - calificări dublu rame feminin

Prima fază a calificărilor la dublu rame feminin a luat startul la ora locală 9.30 (ora 11.00 ora României). Perechea noastră Andrunache-Susanu a concurat în prima grupă, împotriva echipajelor Argentinei, Germaniei, Statelor Unite și Marii Britanii. Fetele noastre au încheiat cursa pe poziția a 3-a, în urma echipajelor Marii Britanii și Statelor Unite. Primele două clasate s-au calificat direct în finala A a probei, în timp ce Geta și Viorica vor trebui să lupte și într-o fază intermediară de reclaificări pentru a putea accede în finală. Româncele au venit la 7 secunde în urma primelor clasate, cu un timp de 7'05,39".

În cea de-a doua grupă a calificărilor au concurat echipajele Australiei, Noii Zeelande, Chinei, Africii de Sud și Italiei. Australia și Noua Zeelandă au câștigat cursa și s-au calificat în finală, în timp ce China, clasata pe poziția a 3-a, merge și ea în recalificări.

Cursa de recalificare se va desfășura luni, 30 iulie, de la ora 11.30 (ora României)

28 iulie, ora 1200

 
Rugby – SuperLiga CEC Bank 2012: Avancronica etapei a XI-a

C.S.Dinamo București - C.S.M. Știința Baia Mare

C.S. Dinamo București întâlnește echipa C.S.M. Știinta Baia Mare, duminică 29 iulie, de la ora 1600, într-un meci contând pentru etapa a XI-a a SuperLigii CEC Bank.

Meciul va fi transmis, în direct, de postul de televiziune GSP TV dar echipa alb-roșiilor își așteaptă nerăbdătoare fanii la teren, dat fiind că, matematic vorbind, acest meci este ultima șansă de calificare a buldogilor în Play-off. Șansele sunt foarte mici, dat fiind că echipa vizitatoare este campioana en-titre și actuala ocupantă a primului loc în clasament dar, după cum a declarat antrenorul Ștefan Demci, "Ne jucăm șansele până la capăt. Va fi un meci capital, așa cum a fost și meciul cu Steaua. Sper că jucătorii mei să realizeze acest lucru și printr-o evoluție bună să ștergem imaginea negativă pe care ne-am creat-o în urma înfrângerii din Ghencea, din această săptămână."

Autorul articolului: Horațiu Bărgăunaș - CS Dinamo, 28 iulie, ora 300

 
JO 2012 - 28 iulie (ziua 1): Avancronica

6 sportivi dinamoviști debutează în această primă zi competițională la Londra. Canotajul, tenisul, boxul și gimnastica masculină pe echipe îi introduc în concurs sâmbătă pe: Georgeta Andrunache și Viorica Susanu (la dublu rame), Horia Tecău și Adrian Ungur (la dublu), Bogdan Juratoni și Flavius Koczi. 

Canotajul debutează la prima oră la Londra (9.00, adică 11.00 la București), tenisul intră în scenă la ora 12.30, boxul la ora 17.00 iar gimnastica la ora 22.00 (ora locală: 20.00)

Competițiile de canotaj și gimnastică vor fi difuzate, în direct, pe TVR1, iar cele de tenis și box vor fi transmise de TVR2.

28 iulie, ora 200

 
27 iulie: Deschiderea Jocurilor Olimpice - Londra 2012

Vineri, 27 iulie, se deschide cea de-a 30-a ediție a Jocurilor Olimpice, găzduite în acest an de Londra. Momentul este marcat de un spectacol extraordinar de sunet și lumină care evocă elemente din istoria și cultura Marii Britanii. 

Evenimenul din acest an găzduiește 10.490 de sportivi care provin din peste 145 de state și care se vor înfrunta în cadrul a nu mai puțin de 26 discipline sportive. România este reprezentată la această competiție supremă de 103 sportivi care vor concura la 15 discipline sportive.

Drapelul României este purtat la festivitatea de deschidere de către tenismenul dinamovist Horia Tecău, acesta înlocuind-o pe Geta Andrunache care nu poate participa la eveniment dat fiind faptul că sâmbătă dimineață ea intră deja în concurs, la canotaj.

Prin intermediul acestei rubrici a website-ului nostru, vă vom informa permanent despre evoluția sportivilor dinamoviști în cadrul competițiilor olimpice și vă vom prezenta știri "la cald" și interviuri cu membrii delegației României prezenți la Londra. 

Să urăm mult succes sportivilor români la Jocurile Olimpice din acest an!

27 iulie, ora 2330

 
<< Început < Anterior 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Următor > Sfârşit >>

Pagina 225 din 264

Program Competitional

Săptămâna 16-22 iulie 2018 

Atletism. Campionatele Naționale de juniori 3, 21-22 iulie, București. Campionatele Balcanice de seniori și tineret, 19-22 iulie, Stara Zagora (Bulgaria)

Ciclism. Campionatul național de XCO, 18-21 iulie, Sibiu

Judo. Campionatul European echipe mixt judo, 18 iulie, Ekaterinburg (Rusia)

Scrimă. Campionatele Mondiale de seniori, 19-27 iulie, China

ANUNTURI AGREMENT

Începând cu data de 30 iunie a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu va fi închis pentru renovare. Activitățile de inițiere și agrement se vor desfășura în bazinul descoperit, conform graficului orar afișat la intrarea în bazin și pe siteul csdinamo.ro.

Reluarea activității în bazinul acoperit se va face la o dată ce va fi anunțată pe siteul clubului.

 


• În perioada 25 iunie - 8 iulie, în Bazinul descoperit se vor desfășura activități ale loturilor naționale de polo pe apă ale României, motiv pentru care programul de agrement va suferi unele modificări. Programul complet îl puteți găsi aici.

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Clubul Sportiv Dinamo București | Reclama ta aici

Vizitatori online

Avem 368 vizitatori online

VCL_1718_FINAL4

VCL_1718_banner_178x156px_V1_K

ehftv

image001