Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Social Media / ne găsiți și aici

facebook

instagram

twitterDavid Popovici - înotătorul anului 2022 în lume

20211124_David_Popovici__foto__15

ACADEMIILE CS DINAMO

Fotbal
Polo
Tenis
Dans_Sportiv
Handbal

 

PARTENERI CS DINAMO

logo_Baumit-1
Sigla_Erbasu

sigl-delta-noua._CU_ROSU_1

SIGLA_SUPERBET

logo-bucovinaRO-sete-de-echilibru-copy-cu-alb

measport-png

ivascular

Sigla_PWS-1

sigla_noua_med_KKK-1

Kelme_romania

logo-Copy-2

Ghid informare

Ghid_informare_cetateni
Sambo - Campionatul National de juniori si seniori, 08-09 februarie 2014, Bucuresti

Un articol de George Vescan

Daniela_H_st_Denisa_O_antrenor_si_Baxan_GÎn perioada 8-9 februarie 2014 s-a desfasurat Campionatul Național de Sambo de Juniori și Seniori în București. Clubul Dinamo a fost reprezentat prin sportiva Daniela Hondiu (categoria 56 kg.) și de sportivul Grigore Baxan (categoria 82 kg.), ambii la categoria de vârstă seniori.

Felicităm pe Grigore Baxan și pe Daniela Hondiu, cei doi sportivi ai Clubului Sportiv Dinamo București, pentru câștigarea a două titluri de campioni naționali, dar și pentru  că au primit cate un premiu pentru cei mai tehnici sportivi.  

Campionatul Național a reprezentat un criteriu de selecție pentru Campionatul European de Seniori care va avea loc în perioada 15-19 mai 2014 în România la Sala Polivalentă din București, unde Romania v-a fi reprezentată din partea C.S.Dinamo București de aceiași doi sportivi: Daniela Hondiu și Grigore Baxan.

Obiectivul pentru Campionatul European este câștigarea unui loc I-III de către Daniela Hondiu și un loc II-VII prin Baxan Grigore. Așteptăm pe iubitorii de sport, să ne fie alături, să cunoască mai bine tainele și frumusetea sambo-ului, iar ulterior să-și directioneze copii către sambo”, ne-a declarat Denisa Oprea antrenoarea secției de sambo a C.S.Dinamo.

Spectacolul sportiv pe care sportivii dinamoviști l-au realizat la campionatul național nu este o întâmplare. Cei doi au participat în perioada 21-24 ianuarie 2014, la Cupa Mondiala din Kazahstan, desfășurată la Almaty, unde sportiva Daniela Hondiu s-a clasat pe locul al-II-lea. După un tur liber a trecut de reprezentanta tarii gazde, apoi a castigat meciul împotriva reprezentantei Rusiei dar în finală a pierdut cu Alyeva Diana (o a doua reprezentanta a Rusiei) în urma unei lupte spectaculoase. Daniela a avut o prestație foarte bună și este cotată în primele 3 favorite la Campionatul European.

Antrenoarea Denisa Oprea a ținut, în final, să mulțumească conducerii C.S.Dinamo București, „care a fost alaturi de noi, și chiar dacă în prezent suntem o echipă mică, susținuți în continuare putem dezvolta o echipă puternică pentru a ajunge în vârful piramidei cu răbdare și perseverență”.

CS Dinamo, 14 februarie 2014,ora 1300

 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 16-a

Un articol de Florin Vasiliu (foto: Mihai Neacșu)

H_10C. S. A. Steaua București - C. S. Dinamo București 28-20 (18-10)

Etapa a XVI-a a Ligii Naționale de handbal a programat şi derby-ul Steaua - Dinamo. Partida a fost găzduită de Complexul Sportiv Apollo (nume împrumutat din mitologia greacă, Apollo, zeul zilei, al luminii şi al artelor, în cinstea căruia se desfășurau la Delphi Jocurile Pythice pentru a celebra victoria acestuia asupra șarpelui Python şi instituirea oracolului de la Delphi; jocurile constau în competiții sportive dar şi intelectuale).

Dacă am fi apelat la oracol probabil că nici acesta nu ar fi prezis un joc atât de slab al băieților noștri în compania rivalei de o viață. Dacă pentru gazde punctele puse în joc însemnau o urcare pe poziția a VII-a (prima în perspectiva play out-ului), pentru dinamoviști acestea reprezentau o urcare pe poziția a treia a clasamentului. Schimbările survenite la nivelul băncii tehnice dar şi a locului de desfășurare a meciurilor de pe propriul teren se pare că sunt benefice militarilor. În acest meci ei au fost încurajați de o sală arhiplină (chiar dacă sunt numai 400 de locuri), iar ultraşii din galeria de la fotbal au reușit să pună o presiune teribilă pe adversar.

Dinamo a început bine dar, din păcate, s-a aflat la conducerea ostilităților doar 16 minute. După două reușite ale lui Dimache, alb roșii se distanțează la două goluri (7-9), dar se relaxează şi pivotul stelist Stamate egalează cu două bolte bine puse peste tânărul Makaria (care a apărat bine în prima repriză având 8 intervenții salvatoare). Sesizând ezitările elevilor săi, Seba Bota solicită time out în minutul 19, dar fără nici un folos pentru că greșelile şi ratările se țin lanț, apărarea stelistă anticipează bine, Fane Laufceag devine tot mai greu de învins, chiar şi de la linia de 7 metri şi astfel tabela arată la pauză un neverosimil 18-10.

Iată şi evoluția scorului în prima repriză: 1-3 (min. 6); 4-4 (min. 10); 7-7 (min. 15); 7-9 (min. 16); 9-9 (min. 18); 14-9 (min. 26); 18-10 (min. 30).

Citeşte mai mult... [Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 16-a]
 
Volei feminin - Divizia A1, 2013-2014, etapa a 17-a

CSM U Craiova - Dinamo București: 0-3 (19-25, 19-25, 16-25)

În weekend, fetele noastre s-au deplasat la Craiova, acolo unde ne așteptam să primească o replică bună din partea gazdelor în partida ce a contat pentru etapa a 17-a a campionatului diviziei A1 l a volei feminin. Evident ca nu ne făceam prea mari probleme în ceea ce privește șansele de victorie ale echipei noastre, părerea specialiștilor fiind unanimă din acest punct de vedere: Dinamo avea, de departe, prima șansă.

Totuși replica craiovencelor nu s-a ridicat la nivelul așteptat, Dinamo câștigând partida cu destul de multă lejeritate, în doar trei seturi, la diferențe de 6, respectiv 9 puncte. Rezultatul nu a produs modificări semnificative în situația clasamentului, echipa noastră ocupand, în continuare, poziția a doua, în timp ce Craiova se bate cu CSM-ul pentru locul 6.

Următoarea etapă este programată mâine, 12 februarie, când Dinamo primește, la București, vizita ocupantei locului 8 din clasament, CSM Lugoj. Partida este programată a se disputa în Sala Polivalentă Dinamo.

Autorul articolului: Florin Nan - CS Dinamo, 11 februarie 2014, ora 900 

 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, avancronica etapei a 16-a

Din__01Steaua București - Dinamo București

Capul de afiș al etapei cu numărul XVI a Ligii Naționale de handbal îl constituie întâlnirea dintre Steaua București şi C. S. Dinamo București. ,,Eternul derby’’, cum numesc suporterii celor două formații duelul dintre cele mai titrate echipe ale handbalului românesc, care odinioară umplea până la refuz sala Polivalentă, se va desfășura în micuța, dar moderna sală Apollo, din sectorul trei al capitalei. Aici a ales Steaua să-şi dispute meciurile de pe teren propriu în această a doua parte a campionatului. Partida de luni, 10 februarie 2014, va începe la ora 1945 şi va fi arbitrată de cel mai bine cotat cuplu de arbitri în momentul de faţă: Stark/Ştefan.

Steliștii, faţă de întâlnirea din tur când au plecat învinși la două goluri din Ştefan cel Mare (30-28), nu au suferit modificări decât la nivelul staff-ului. Viorel Mazilu, care evolua atunci în teren, i-a luat locul lui Coco Mihăilă pe banca tehnică a militarilor. Dinamoviștii în schimb l-au pierdut pe Costel Manea, cel mai bun jucător al partidei din tur, interul dreapta accidentându-se grav în etapa precedentă (fractură de peroneu care a necesitat intervenție chirurgicală).

Ambele echipe vor lupta din greu pentru cele trei puncte, dar şi pentru orgoliu, știută fiind rivalitatea dintre cele două mari cluburi. Suntem siguri că va fi un meci spectaculos desfășurat într-o atmosferă electrizantă. Chiar dacă se desfăşoară în prima zi a săptămânii şi la o oră nu tocmai convenabilă, toate cele 400 de bilete puse la vânzare au fost epuizate. Băieții noștri, deși pornesc ca favoriți având în vedere locurile ocupate în clasament (4 respectiv 8), sunt conștienți că au un meci dificil, dar sunt hotărați să câștige şi astfel să urce pe locul trei.

Fortza Dinamo! Succes băieți!

Autorul articolului: Florin Vasiliu. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 9 februarie 2014, ora 1830

 
Durerile psihosomatice ale sportivilor – II, Studiu de caz

Un articol de George Vescan

Motto: Adversarul care îți este o obsesie a devenit o parte din tine

Lucian Blaga

Vescan_Studiu_de_cazSportivii de performanță au ca obiectiv principal victoria la concursuri. A învinge adversarul, înseamnă confirmarea propriei valori, iar intrecerea este încărcată de mulți factori stresanți (ambiție, incertitudine, tensiune, teama de a nu dezamăgi, etc). Stresul competițional, dacă nu se transformă în anxietate, este bun, deoarece mobiliză resurselor energetice și psihocomportamentale. Dar, dacă sportivul se gândește aproape obsesiv la competiție și asta cu multe zile înainte, va persista într-o stare de stres care îi va consuma cantități suplimentare de energie. De aceea, insomniile, dereglările digestive, tensiunile și durerile musculare își fac prezența cu regularitate la unii sportivi, înaintea competițiilor. Având ca punct de plecare stresul, tulburările somatice pot fi tratate foarte eficient din perspectiva psihosomatică.

Competiția sportivă este stresantă prin dimensiunea motivațională și emoțională mare. Cu toate acestea, sunt sportivi cărora stresul acesta le face bine pe când altora le face rău. Celor cu o motivație îndreptată spre („cum să fac să câștig”), stresul este activator. Pe când, pentru cei care sunt motivați de evitarea eșecului („cum să fac să nu pierd, să nu dezamăgesc, etc”), stresul competițional induce anxietate și blocaje emoționale chiar înainte de a începe competiția.

Mecanismele interioare ale stresului stau la baza evoluției umane. Încă din perioada preistorică, omul trebuia instinctiv să se apere de pericole. Factorii de stres ai strămoșilor noștri, reprezentau adevărate confruntări pe viață și pe moarte. În prezent, reacția de stres funcționează ca în acele vremuri sălbatice și de cele mai multe ori nu este adecvată realității (un concurs sportiv nu mai este o confruntare a gladiatorilor). Este drept, că fluxul  de adrenalină ce se declanșează atunci când ne gândim la o confruntare sportivă, nu este același, ca atunci când ne întâlneam cu ursul prin pădure. Dar dacă, sportivul în timpul liber, se gândește prea mult la incertitudinea concursului sau pur și simplu la lupta ce îl așteaptă, efectul cumulativ al acestor gânduri stresante ajung să inducă tensiuni musculare, nervozitate, sau alte tulburări psihosomatice.

Citeşte mai mult... [Durerile psihosomatice ale sportivilor – II, Studiu de caz]
 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 15-a

Un articol de Florin Vasiliu

2014_Din_TgJiuC. S. Dinamo București - Energia Pandurii Tg. Jiu: 26-24 (17-15)

Așa cum era de așteptat, întâlnirea dintre C. S. Dinamo București şi Energia Pandurii Tg. Jiu, disputată sâmbătă, 1 februarie 2014, a fost una echilibrată, aprig disputată, dar şi spectaculoasă. A fost un joc al apărărilor, ambele formații mizând mult pe faza defensivă, dar şi pe contraatac şi faza a II-a. Dacă dinamoviștii au ales un 6-0 agresiv cu un cuplu de apărători centrali Savenco - Răzvan Răpciugă foarte mobili şi care au anticipat multe din acțiunile oaspeților, gorjenii au jucat un 5-1 cu Dragnea în faţă şi Păiuş apărător central, punând şi ei de foarte multe ori în dificultate atacul advers. S-a jucat la sacrificiu, ambele formații dorindu-şi cu ardoare cele trei puncte.

Din păcate pentru alb-roșii, minutul 13 al partidei a fost unul cu ghinion, Costel Manea părăsind terenul accidentat la genunchiul stâng. Sebastian Bota a găsit soluția şi R. Răpciugă s-a dovedit a fi foarte incisiv pe postul de inter dreapta, iar Şandru a arătat că ştie să se şi apere foarte bine, chiar dacă în faţa sa se afla golgheterul la zi al campionatului, Florin Acatrinei. O schimbare deosebit de inspirată a fost şi reintroducerea în poartă a veteranului Dragomir, care la fel ca şi în meciul din tur a avut intervenții senzaționale.

La capitolul atac pozițional Dinamo a stat mai bine, reușind să joace mai exact, să puncteze de pe toate posturile şi să-şi pună foarte bine în valoare golgheterul Şandru. Acesta nu şi-a dezamăgit colegii şi nici spectatorii, golurile marcate fiind foarte spectaculoase. De partea cealaltă, Acatrinei (4 goluri) s-a zbătut doar de unul singur, ceilalți colegi din linia de nouă metri fiind practic inexistenți (interii stânga nu au reușit să marcheze până în minutul 57 când meciul era deja jucat). De departe cel mai bun om al oaspeților a fost însă Asoltanei, extrema stângă reușind să-şi ţină echipa în joc şi să puncteze în momentele delicate ale meciului chiar şi cu prețul unei accidentări (sperăm că nu gravă) în minutul 55.

Citeşte mai mult... [Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 15-a]
 
<< Început < Anterior 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 Următor > Sfârşit >>

Pagina 526 din 656

Program Competitional

23-29 ianuarie 2023

Baschet. LNBM Mozzart (etapa 18), sâmbătă, 28 ianuarie, ora 18:30: Dinamo – ABC Athletic Constanța. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 14), miercuri, 25 ianuarie, ora 19:00: FC Argeș - Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 15), duminică, 29 ianuarie, ora 15:00: Dinamo – CSM Târgoviște. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 14), sâmbătă, 28 ianuarie, ora 14:00: Știința București – Dinamo. Arena Romsilva Știința București

Polo. Cupa României la feminin (turneul II), 27-29 ianuarie, Bazinul Otopeni

Tir. Cupa Mondială de la Jakarta, 28 ianuarie (pușcă 10 m feminin), Indonezia

Bilete sezon 2022-2023

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 319 vizitatori online

MCL2022_Web_740x370px

300821_ehfTV_Web_178x156px

CLM2022_FINAL4_Web_740x370_px