Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Social Media / ne găsiți și aici

facebook

instagram

twitter



David Popovici - înotătorul anului 2022 în lume

20211124_David_Popovici__foto__15

ACADEMIILE CS DINAMO

Fotbal
Polo
Tenis
Dans_Sportiv
Handbal

 

PARTENERI CS DINAMO

logo_Baumit-1
Sigla_Erbasu

sigl-delta-noua._CU_ROSU_1

SIGLA_SUPERBET

logo-bucovinaRO-sete-de-echilibru-copy-cu-alb

ivascular

Sigla_PWS-1

sigla_noua_med_KKK-1

Kelme_romania

logo-Copy-2

Ghid informare

Ghid_informare_cetateni
3_LOGO_CEC_160_principal_verde_NOU
Istoria jocului de polo pe apa - Partea a II-a

Istorie__039 decenii de polo in Romania. Destul de târziu, comparativ cu alte ţări din Europa, cam pe la sfârşitul celui de al treilea deceniu, a apărut la noi jocul de polo, mai întâi sub forma de divertisment al înotătorilor la terminarea antrenamentelor sau a concursurilor.

Primul joc oficial de polo s-a desfăşurat în anul 1928, între echipele oraşelor Oradea şi Cluj Napoca şi s-a terminat nedecis: 3-3. Un an mai târziu, la Cluj, s-a jucat un prim meci între două echipe de club: U.Cluj - M.S.E.Tg.Mureş, scor 8-6. În 1930, aceeaşi formaţie a studentilor clujeni spulbera cu 12-1 echipa bucureşteană T.C.R.

Oraşele în care au apărut primele echipe de polo, formate în marea majoritate din înotători, au fost: Bucureşti, Oradea, Cluj Napoca, Tg.Mureş şi Timisoara. În anul 1932, U.Cluj a întâlnit-o din nou pe M.S.E. Tg. Mureş, învingând-o cu 4-1.

Citeşte mai mult... [Istoria jocului de polo pe apa - Partea a II-a]
 
Luptele – ”O scoala pentru viata”

Editorial de George Vescan

România - locul 2 în ierarhia europeană a luptătorilor polițiști!

George_VescanÎn perioada 9-12 noiembrie s-a desfășurat la Praga, Campionatul European de Lupte al Polițiștilor, la stilurile greco-romane și libere. O competiție cu tradiție în care imaginea și orgoliul fiecărei instituții poliețenești din Europa sunt puse în competiție. La start, în acest an, s-au prezentat 230 de luptători din 16 țări.

Echipa României de Lupte (greco-romane și libere) a reușit un rezultat bun la această competiție, câștigând medalia de argint la ambele stiluri. Lotul de lupte greco-romane a fost compus din: Marian Sandu - la 66 kg (multiplu medaliat la campionatele europene, actual antrenor C.S.Dinamo), Cezar Costea – 96 kg (multiplu medaliat național și internațional), Petre Cărare - la 84 kg (medaliat la campionatele mondiale și europene, actualul antrenor al secției de lupte greco-romane a Clubului Dinamo), Rareș Chinteuan - la 120 kg (sportiv în activitate) și nu în ultimul rând, George Vescan - la 74 kg (fost luptător, madaliat la turnee internaționale, psiholog al C.S.Dinamo și editorialist al websiteului www.csdinamo.eu). Iar mult mai tinerii noștri colegi (sportivi în activitate), luptătorii liberiști au fost: Danieluc Ștefan – 66 kg, Laszlo Sobolcs – 74 Kg și Chinteoan Rareș - 120 Kg (care a luptat la ambele stiluri).

Citeşte mai mult... [Luptele – ”O scoala pentru viata”]
 
Istoria jocului de polo pe apa - Partea I

Începând de astăzi, profitând de pauza competiţională ocazionată de Sărbătorile de Iarnă, vom publica o serie de articole dedicate istoriei poloului pe apă dinamovist, al căror autor este fostul poloist al clubului nostru, Mihai Angelo Simion.

Istorie__01Britanicii sunt considerati parintii poloului. Footbal in the water, waterpolo, sau polo pe apa, cum îl numim noi, este unul din cele mai vechi jocuri sportive şi primul pe care-l întâlnim în programul Jocurilor Olimpice moderne.

Părintele waterpolo-ului este William Wilson, născut la Londra, în anul 1844, din părinţi scoţieni. Ca membru al ,,London Swimming Club” a observat, în timp, că antrenamentele înotătorilor ,,swimming exhibitions” erau monotone şi plictisitoare. Simţindu-se nevoia unui divertisment, într-o zi a adus o minge de fotbal, a aruncat-o în apă şi fiecare înotator a început să înoate către minge, s-o prindă, s-o paseze altuia. Era ceva cu totul nou pentru ei şi jocul a început să prindă repede. La 12 mai 1870, în cadrul unei reuniuni a membrilor ,,London Swimming Club”, s-a alcătuit un comitet pentru stabilirea unor reguli de joc, dar au trecut aproape patru ani până când primul regulament a căpătat o primă formă.

Citeşte mai mult... [Istoria jocului de polo pe apa - Partea I]
 
Reconversia profesionala a sportivilor - o prioritate pentru C.S. Dinamo Bucuresti (partea I)

Editorial de George Vesan

Performanța sportivă și realizarea unei cariere prin sport nu au fost niciodată ușoare. Pierre de Coubertin declara acum aproximativ 100 de ani: „Pentru ca o sută de oameni să practice educaţia fizică, este necesar ca cincizeci de oameni să practice sportul, este necesar ca douăzeci de oameni să fie sportivi, din care cinci să poată realiza performanţe uimitoare, însufleţind prin aceasta pe toţi ceilalţi,  dându-le  încredere !”

În zilele noastre principiul este același. Avem nevoie de performeri care să ne facă mândri atunci când se cântă imnul național pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic sau mondial. Generații întregi și-au dorit să devină: Nadia, Lipă, Patzaichin sau Hagi. Avem nevoie de modele sociale care prin muncă, sacrificii și voință să-și îndeplinească visele. Așa că în fiecare an, mulţi copii pășesc în sălile sau pe terenurile de sport, atrași de gloria acelor câțiva sportivi de succes. Din numărul mare de copii care încep să practice sportul, mai puțin de 2%  ajung sportivi de performanță și un procent mult mai mic la înalta performanță.

Citeşte mai mult... [Reconversia profesionala a sportivilor - o prioritate pentru C.S. Dinamo Bucuresti (partea I)]
 
Gimnastica feminină – decernarea premiilor Piotr Nurowski

Larisa Iordache - Locul II în finala pentru premiul Piotr Nurowski

G__01În cadrul celei de a 41-a Reuniuni a Asociației Comitetelor Olimpice Europene care a avut loc la Roma, la finalul săptămânii trecute, gimnasta dinamovistă Larisa Iordache, componentă a lotului național care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Londra, a ocupat locul al doilea în finala pentru obținerea premiului Piotr Nurowski, fiind depășită doar de înotătoarea franceză Charlotte Bonnet.

Premiul Piotr Nurowski, creat în anul 2011 în memoria  fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez,  este acordat de către Asociația Comitetelor Olimpice Europene, pentru a premia pe cel mai tânăr sportiv european.

Reamintim cititorilor websiteului nostru faptul că Piotr Nurowski, fostul Președinte al Comitetului Olimpic din Polonia - un reprezentant de marcă al olimpismului internațional - a dispărut dintre noi în tragicul accident aviatic din aprilie 2010.

Prin crearea și acordarea acestei distincții se dorește încurajarea tinerilor în practicarea sportului de mare performanță și, în același timp, să se ofere un exemplu pentru viitoarele generații în ceea ce privește adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe valori și principii olimpice.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 15 decembrie, ora 2000

 
Volei – Divizia A1, feminin, editia 2012-2013: etapa a 10-a

Dinamo Romprest vs CSMU Craiova: 3-0 (25-21; 25-13; 25-14)

Volei__22Sâmbătă, 8 decembrie, în cadrul etapei a 10-a a campionatului diviziei A1 la volei feminin, Dinamo Romprest a primit vizita formaţiei din Craiova, o echipă clasată pe poziţia a 6-a a clasamentului.

Numai în primul set craiovencele au dat impresia că pot ţine pasul cu Dinamo, reuşind chiar să şi  conducă, la un moment dat, cu 14-13 şi 15-14. După acest moment însă, dinamovistele s-au mobilizat, impunându-şi jocul cu care ne-a obişnuit în acest sezon.

Dinamo a evoluat bine şi, dacă a început meciul cu formaţia compusă din Ştefan, Marcovici, Cărbuneanu, Smarandache, Hood, Mincă şi Valachova la preluare, în setul doi Kovacevik a schimbat jumătate din sextet, intrând în teren cu Zburova, Baciu, Lupu, Hood, Cărbuneanu, şi Valachova. În această formulă, dinamovistele le-au executat pe adversare cărora nu le-a mai ieşit nimic, seturile fiind adjudecate de formaţia noastră la scoruri destul de severe. Partida a durat o oră şi douăzeci de minute.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 11 decembrie, ora 1430

 
<< Început < Anterior 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 Următor > Sfârşit >>

Pagina 599 din 686

Program Competitional

Săptămâna 29 aprilie - 5 mai 

Baschet. LNB Getica 95, Play-off locurile 5-8 (meci 2), luni 29 aprilie, ora 19:00: Dinamo – Rapid București

Handbal. EHF European League, sferturi de finală (retur), marți 30 aprilie, ora 19:45: Skjern Handbold – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, finala mică (meci 5), miercuri 1 mai, 16:30 : Rapid București - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95, Play-off locurile 5-8 (meci 3 / dacă mai este necesar), vineri 3 mai: Rapid București – Dinamo

Fotbal. Liga 3, play-off (etapa 6), vineri 3 mai, ora 18:00: CS Dinamo – CS Blejoi. Stadion Dinamo central

Polo. Superliga, finala (meciul 2), vineri 3 mai, ora 18:00: Steaua – Dinamo. Bazin Ghencea

Fotbal. Superliga Romania, play-out (etapa 8), sâmbătă 4 mai, ora 20:00: U Cluj – Dinamo 1948


Bilete sezon 2023-2024

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

 

PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT ( AGREMENT ȘI CURSURI INIȚIERE ACADEMIA DE ÎNOT DINAMO)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis


SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 151 vizitatori online

elm2223_seasonal_webbanners_178x156

300821_ehfTV_Web_178x156px

elm_finals_2024_animatedwebbanner_barclaysarena_178x156px