Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Editorial George Vescan

Editorial George Vescan

Psihologia Crizei

             Cuvântul Criză, a fost folosit des în ultimii ani şi din păcate încă este de mare actualitate, inducând tot mai accentuat dezorientare, frică, şi blocaje pe toate planurile.

            La nivel instituţional şi personal această criză pare să ne surprindă, dovedindu-se imprevizibilă şi asta de datorează în primul rând incapacităţii noastre de a o trata din perspectiva realului nostru potenţial. Acest potenţial real este pus în mare parte în « adormire » mai ales în perioadele bune sau uşoare. Este ca atunci când un sportiv cu un mare potenţial de efort se confruntă o perioadă lungă cu adversari mult sub capacitatea sa, efectul va fi că în scurt timp, potenţialul de excepţie se va diminua, sau se va direcţiona în zone extrasportive de multe ori dăunătoare performanţei.

            Acestă « criză » seamănă cu un bulgăre de zăpadă, care poate declanşa o adevărată avalanşă la nivel material, relaţional, organizaţional. Aşadar, pare normal să ne îngrijorăm, să ne fie frică de ceea ce poate să se întâmple mai rău în viitor, dar prin aceeastă abordare nu facem decât să amplificăm percepţia « crizei », ea devenind tot mai mare în comparaţie cu individul care devine tot mai mic şi neputincios.

Read more... [Psihologia Crizei]
 
 
Studiul genialităţii în sport - Patzaichin

   

                                                                                    Interviu realizat de:

                                                                                      George Vescan

                                                                                    Psiholog C.S. Dinamo

 

Ivan Patzaichin: “Dinamo înseamnă foarte mult pentru mine, fără sprijinul      

                            acestui club nu aş fi avut realizări mari, ca sportiv şi antrenor”.

 

            Acum câţiva ani a fost declarat de forul internaţional de kaiac-canoe, Sportivul Secolului XX, iar Comitetul Internaţional Olimpic i-a acordat Ordinul Olimpic “Colanul de Platină”.

Are un palmares impresionant: a participat la 5 ediţii ale Jocurilor Olimpice, la care a cucerit 7 medalii, din care 4 de aur, a participat la 11 ediţii ale Campionatelor Mondiale, la care a cucerit 22 de medalii, iar în calitate de antrenor al secţiei clubului şi al lotului olimpic de kaiac-canoe, a reuşit ca sportivii pe care i-a pregătit să cucerească peste 150 medalii, din care 5 olimpice.   

Nu cred că există români care să nu fi auzit Ivan Patzaichin. Este o poveste vie. Nu spun legendă vie pentru că indiferent cât de sus l-a dus viaţa nu a uitat niciodată bunul simţ şi modestia omului puternic, care nu are nevoie de mai mult decât este.

Cu căldura şi amabilitatea cunoscută, Ivan şi-a depănat amintiri într-un interviu realizat pentru cititorii site-ului Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti.

 

Read more... [Studiul genialităţii în sport - Patzaichin]
 
 
Studiul genialităţii în sport - Lipă

                                                                                                                                                      

Interviu realizat de:

George Vescan

                                                                                      Psiholog C.S. Dinamo

 

            Vom prezenta cititorilor o serie de interviuri ce pot fi considerate un posibil studiu asupra genialităţii în sport, bazat pe  experienţele inedite ale multor sportivi de excepţie, glorii dinamoviste, naţionale, mondiale, olimpice. Dorim, astfel, să elogiem încă o dată valoarea lor. Dar, totodată, ele sunt destinate şi pentru cei care vor să cunoască adevărate modele de succes.  

            Genialitatea se bazează pe o inteligenţă de excepţie, aceasta având multe domenii şi moduri de exprimare. După K. Albrecht (2008), inteligenţa poate fi abstractă, socială, practică, emoţională, estetică şi kinestezică. Aşadar, unul din modurile de exprimare a inteligenţei kinestezice este sportul. În sport, această inteligenţă este la fel ca simţul auditiv pentru un compozitor, simţul vizual pentru un pictor, capacitatea analitică pentru un matematician, etc.

            Dar, cum funcţionează aceşti oameni excepţionali şi dacă ei pot fi „copiaţi” de către cei interesaţi de sportul de înaltă performanţă, de către cei dornici de autodepăşire şi succes, rămâne o întrebare deschisă. Acesteia  încercăm, prin cele prezentate, să îi răspundem împreună.

 

Read more... [Studiul genialităţii în sport - Lipă]
 
   
Introducere în psihologia performanţei
 

Sportul de înaltă performanţă nu este o alternativă,

 ci o realitate care evidenţiază forţa şi

 sănătatea unei naţiuni, un fenomen social,

 care ar trebui să fie puternic ancorat în viaţa noastră actuală

 şi o „carte de vizită” importantă

 prin imaginea ei la nivel internaţional.

  

            Am ales ca numele acestei rubrici a website-ului nostru să fie „Psihologia Performanţei” deoarece va conţine articole despre sportivii de excepţie ai C.S.Dinamo Bucureşti, ale căror amintiri şi trăiri unice vor fi redate cititorilor dintr-o perspectivă psihologică. Interviurile vor urmări identificarea „secretului” ascuns în mecanismele motivatoare, a modului de acţiune, convingerilor, credinţelor, valorile, şi identităţii acestor sportivi geniali. Sper ca acest studiu al performanţei să fie pe placul iubitorilor de sport cât şi a celor interesaţi de succesul personal sau organizaţional, deoarece „secretul” performanţei, este acelaşi indiferent de domeniul în care activăm.   

Read more... [Introducere în psihologia performanţei]
 
   

Page 7 of 7

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Program Competitional

Săptămâna 25-31 martie 2024

Handbal. EHF European League, play-off (meci tur), marți 26 martie, ora 19:45: Dinamo – Bjerringbro-Silkeborg (Danemarca). Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, sferturi de finală, play-off (meci 2), miercuri 27 martie, ora 18:00 SCMU Craiova – Dinamo. În cazul în care Craiova câștigă, meciul 3 va avea loc sâmbătă, 30 martie, ora 18:00, în Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 13), miercuri 27 martie, ora 20:30: Dinamo – Hello Sport. Bazin Tolea Grințescu Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, sferturi de finală, play-off (meci 2), joi 28 martie, ora 17:00: Dinamo – CSM Volei Alba Blaj. În cazul în care Dinamo câștigă, meciul 3 va avea loc sâmbătă, 30 martie, la Blaj

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 1), vineri 29 martie, ora 15:00: CS Dinamo – SCM Dunărea Giurgiu. Stadion Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 27), vineri 29 martie, ora 18:00: CSM CSU Oradea - Dinamo

Rugby. Cupa României (semifinală), sâmbătă 30 martie, ora 13:00: Dinamo – CSM Știința Baia Mare. Stadion Florea Dumitrache Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, sferturi de finală, play-off (meci 3), dumimnică, 31 martie, ora 18:00: Dinamo - SCMU Craiova. Sala Dinamo 

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

În data de 27 martie a.c., pista de atletism din Complexul Sportiv Dinamo NU este disponibilă pentru public.

Sâmbătă, 30 martie a.c., bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo NU este disponibil pentru public.

Mulțumim pentru înțelegere!

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 465 guests online