Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Editorial George Vescan

Editorial George Vescan

Studiul genialității în sport - talentul este supraevaluat?

Un interviu de George Vescan (foto - Mihai Neacșu)

Liviu_Raducanu.jpgLiviu Răducanu (foto, rândul de jos, primul din dreapta), sportiv şi antrenor emerit, se identifică cu istoria secţiei de polo a C.S. Dinamo, deoarece a fost antrenat de iniţiatorii acestui sport, a făcut parte din generaţia de aur a României ca sportiv şi a antrenat pe cei mai buni poloişti din prezent. Timp de 48 de ani dedicaţi acestui sport a acumulat o experienţă mare, pe care ne-o împărtăşeşte în acest interviu în stilul său jovial, deschis şi prietenos.

Palmares

La Jocurile Olimpice de la Montreal – 1976, Liviu Răducanu împreună cu puternica echipă de polo a României s-a clasat pe locul 4, a ocupat locul 5 la Campionatul Mondial din Columbia - 1975, locul 1 și 3 la Jocurile Mondiale Universitare, 7 participări la Campionatele Europene şi 4 la Campionatele Mondiale, locul 2 la Cupa Cupelor, de două ori locul 3 Cupa Campionilor Europeni, de 7 ori câştigător al Cupei României, 16 de titluri de campion naţional (11 ca sportiv și 5 ca antrenor), 300 de meciuri în echipa naţională în perioada 1973-1988.

Read more... [Studiul genialității în sport - talentul este supraevaluat?]
 
 
Studiul genialităţii în sport: Autodepăşirea, experienţa cea mai preţioasă

Un articol de George Vescan (foto - Mihai Neacșu)

Volei__Cata.jpgMedalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova – 1980 câştigată de echipa masculină a României este cu siguranţă cel mai important trofeu din istoria voleiului românesc. Dinamovistul Marius Căta-Chiţiga (foto - primul din stânga) a fost unul dintre eroii acelei echipe de vis. În acest articol vom putea surprinde aspecte psihice, inedite, ce pot explica un traseu sportiv de excepţie.

Palmares

Marius Căta-Chiţiga a câştigat o medalie olimpică de bronz, cu naţionala României (Moscova 1980), împreună cu Oros, Dumănoiu, Gârleanu, Stoian, Macavei, Sterea, Pop, Enescu, Chifu, Mina și Manole. A câştigat cu echipa Dinamo: Cupa Campionilor Europeni (1981), Cupa Cupelor (1979) şi de zece ori titlul naţional.

Read more... [Studiul genialităţii în sport: Autodepăşirea, experienţa cea mai preţioasă]
 
 
Studiul Genialității în Sport: Altruismul este forța coeziunii la o echipă

 Un interviu de George Vescan (fotografii - Mihai Neacșu

Dinamo.pausescuDupă o serie de interviuri ale unor mari glorii sportive, care s-au afirmat prin munca, talentul și voința lor, în acest interviu vom căuta secretul succesului în sporturile de echipă. După o carieră de excepție în cadrul C.S. Dinamo București, ca voleibalist, antrenor și sef de secție, ieșit la pensie cu gradul de comisar șef de poliție, Marian Păușescu ne împărtășește din culisele succesului unei mari echipe.

Palmares

Iubitorii sporturilor de echipă știu cum visul de a mai avea o echipă câștigătoare a Campionatului Mondial sau a Cupei Campionilor Europeni se îndepărtează de la an la an. Oricât de incredibil poate părea în prezent, România a avut echipe care au câștigat de mai multe ori aceste trofee.Ca voleibalist al echipei de volei a C.S. Dinamo București, Marian Păușescu a câştigat Cupa Campionilor Europeni (1981), a fost de 5 ori finalist în Cupa Campionilor Europeni (1972-1976), a ridicat deasupra capului Cupa Cupelor (1979) și Cupa Campionilor Balcanici (1977), și-a trecut în palmares de 12 ori titlul național (1972-1984). Pentru echipa națională a jucat peste 250 meciuri (1974-1979).

Read more... [Studiul Genialității în Sport: Altruismul este forța coeziunii la o echipă]
 
   
Studiul genialității în sport – ȘTEFAN RUSU

Autorul articolului și interviului: George Vescan (foto: cosr.ro)

stefan-rusu-foto_COSR_roȘtefan Rusu este considerat cel mai valoros luptător român, prin numărul medaliilor câștigate la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, la campionate mondiale și europene. A fost iubit în toată lumea pentru spectacolul sportiv și pentru atitudinea imbatabilă față de adversari. Un om deschis și direct, care emană forță și hotărâre în tot ceea ce face. Pentru toți românii din acei ani, a fost un model al omului neînfricat, care le-a umplut piepturile de mândrie națională, bătând adversarii americani și ruși, deopotrivă, la ei acasă. Interviul de față va evidenția aspectele nevăzute ce au susținut calitățile formidabile ale acestui mare luptător.

Read more... [Studiul genialității în sport – ȘTEFAN RUSU]
 
 
Studiul genialității în sport – ION CERNEA

Autorul articolului și interviului: George Vescan (foto Mihai Neacșu)

Cernea_01Ion Cernea, omul care a realizat tot ce şi-a dorit, ne dezvăluie în acest interviu cum a devenit un mare sportiv, antrenor, arbitru, dar şi despre viața alături de soţia sa, Irina Loghin.

A devenit vicecampion la J.O. Roma din 1960 și a fost medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964,  vicecampion mondial la Yokohama – Japonia în 1961, campion mondial  la Tampere – Finlanda în 1965, a câștigat 10 titluri de Campion Național în cei 10 ani cât a luptat la seniori (1955- 1965, la categoriile 52 ,57 și 63 kg).

La cei 79 de ani ai săi, este acelaşi om vertical, cu un profil parcă sculptat în stâncă, cu ochi albaştri pătrunzători de culoarea oţelului, exprimă hotărâre și siguranță. Îmi povesteşte cu uşurinţă şi bucurie despre cum a reușit în viaţă.

Nu te ataşa de un singur obiectiv atunci când simţi că poţi mai mult

O strategie a succesului în psihologie este: să ai un obiectiv clar, să faci tot ce este posibil pentru a-l obţine, dar să fii capabil de a trece la alte obiective, mai mari, atunci când oportunităţile apar.

Read more... [Studiul genialității în sport – ION CERNEA]
 
   

Page 2 of 7

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Program Competitional

Săptămâna 22-28 aprilie 

Handbal. EHF European League, sferturi de finală (meci tur), marți 23 aprilie, ora 19:45: Dinamo – Skjern Handbold (Danemarca). Sala Dinamo

Fotbal. Superliga România, play-out (etapa 6), marți 23 aprilie, ora 19:30: FC Botoșani – Dinamo 1948

Baschet. LNB Getica 95, locurile 5-8 (meci 1), joi 25 aprilie, ora : Rapid București – Dinamo

Fotbal. Superliga România, play-out (etapa 7), vineri 26 aprilie, ora 20:00: Dinamo 1948 – FC Voluntari. Stadion Arcul de Triumf

Volei masculin. Divizia A1, finala mică (meciurile 3 și 4), sâmbătă 27 aprilie, ora 18:00, și duminică 28 aprilie, ora 18:00: Dinamo – Rapid București. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, locurile 7-8 (meci 2), sâmbătă 27 aprilie, ora 17.00: Corona Brașov – Dinamo

Rugby. Liga Națională Kaufland (etapa 3), sâmbătă 27 aprilie, ora : SCM USV Timișoara – Dinamo

Fotbal. Liga 3, play-off (etapa 5), sâmbătă 27 aprilie, ora 17:00: SC Popești Leordeni – CS Dinamo

Baschet. LNB Getica 95, locurile 5-8 (meci 2), duminică 28 aprilie, ora : Dinamo – Rapid București. Sala Dinamo


Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

ANUNȚ

Mâine, 26.04.2024, sala fitness Dinamo se va inchide de la ora 13:00 pentru activități de dezinsecție.

Mulțumim pentru înțelegere!


PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT (AGREMENT)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis

SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 239 guests online