Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Tir

Tir

Tir – Campionatul naţional 2012-2013, etapa a 4-a

Cristea_Ioana_01Sportivii dinamovişti, pe primele locuri ale etapei.

Sâmbătă şi duminică, la poligonul Tunari, s-a desfăsşurat etapa a IV-a a Campionatului Naţional de tir , aer comprimat.

Desfăşurată după noul regulament al FIT, competiţia ni s-a părut mult mai spectaculoasă, mai dinamică, chiar dacă din punct de vedere al sportivilor acest tip de concurs va necesita un timp pentru acomodare.

Nu ştim dacă facem cea mai fericită comparaţie dar noul reglament ne duce cu gandul la blitzcrieg, o întrecere fulger, în care câştigă cel mai rapid şi constant.

Citeşte mai mult... [Tir – Campionatul naţional 2012-2013, etapa a 4-a]
 
 
Tir - Campionatul national, etapa a 3-a

3 medalii pentru Dinamo: 2 de aur (Alin Moldoveanu, Carmen Huianu) şi una de argint (Ioana Cristea)

T_64Weekendul trecut, la Iaşi, s-a desfăşurat cea de-a 3-a etapă a Campionatului naţional de aer comprimat, competiţie în cadrul căreia clubul nostru a fost reprezentat de 6 sportivi. 3 dintre aceştia au obţinut medalii, după cum urmează: Alin Moldoveanu - aur; Carmen Huianu - aur şi Ioana Cristea - argint. 

Cu toate că Ioana s-a clasat pe locul al doilea în finală, totuşi ea a obţinut trofeul pentru cel mai bun rezultat al competiţiei, cu cele 393 de puncte realizate din 400 maxim posibile. De asemenea, Carmen, cu cele 379 de puncte realizate, a reuşit să-şi egaleze recordul personal. Nu în ultimul rând, campionul nostru olimpic, Alin Moldoveanu, a câştigat finala fără niciun fel de probleme, neavând, în acest moment, în România, niciun adversar care să-i pună cu adevărat probleme.

Citeşte mai mult... [Tir - Campionatul national, etapa a 3-a]
 
 
TIR - Cupa României

T_22În perioada 23-26 august, poligonul Iosif Sârbu din Capitală a găzduit întrecerile din cadrul Cupei României la tir în probele de glont.

Echipa Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti a obţinut 5 locuri I, 4 locuri II, şi 3 locuri III. Cristea Ioana a câştigat două probe, respectiv cea de puşcă 3x20f cu 569 puncte, şi 60f culcat unde a obţinut 588p. Rezultatul nu pare extraordinar însă Ioana mai are încă trei ani de juniorat şi deja poate fi considerată un lider al generaţiei sale.

Proba de pistol 40f - viteză şi 40f - precizie, două probe pe cât de grele pe atât de spectaculoase, au fost câştigate de Cohanciuc Daniela. La prima probă a obţinut 385p iar la a doua 381p. La proba de puşcă 40f culcat, juniorul Matei Ghiţă a obţinut locul I cu 383p.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 28 august, ora 1015

 
   
Tir - Campionatul National (aer comprimat) de juniori și seniori, 2012

Rezultate foarte bune pentru sportivii dinamoviști

T_77Duminică, 18 martie, s-a încheiat Campionatul Național de Tir, aer comprimat, atât la juniori cât și la seniori. Dinamo a avut un parcurs remarcabil prin echipele pe care le-a prezentat la startul acestei competiții și prin tinerii sportivi pe care i-a promovat în focul acestui campionat deloc ușor. Iar când spunem de tineri promovați, ne gândim, în primul rând, la Ioana Cristea (foto) și Laura Ilie, două tinere care promit nu numai pentru competiția internă, cât mai ales pentru viitoarele competiții internaționale.

La juniori, proba de pușcă-aer comprimat, campioană a ieșit Ioana Cristea, în timp ce Laura Ilie a ocupat locul III. La seniori, proba de pușcă-aer comprimat 40 f, campioană a ieșit tot Ioana Cristea care a reusit 396 p din 400 posibile. Diferența de la 396 la 400 este foarte mare în tir, adică de la campion național la campion olimpic. Și, pentru a fi și pe înțelesul celor mai puțin familiarizați cu tirul, trebuie precizat că, în finală, decarul are 10 fracțiuni, în funcție de poziționarea loviturii în interiorul cercului.

Locul doi la senioare a fost ocupat de Laura Ilie, cu 391 p. În proba masculină, Alin Moldovan a ocupat locul II cu 589 p., la egalitate cu stelistul Marius Vasile care a ocupat locul I cu 8 zecimi mai mult decât Alin, acele zecimi de decar de care vorbeam mai sus.

Citeşte mai mult... [Tir - Campionatul National (aer comprimat) de juniori și seniori, 2012]
 
 
Tir - Campionatul European 10m

T_38Finlanda (Heinola-Vierumaeki) va fi gazda din acest an a Europenelor de aer comprimat  (pușcă/pistol) 10m.

La această competiție internațională, România este reprezentată de un lot de sportivi alcătuit, la seniori, din Alin Moldovan și Ioana Cristea care, deși este încă junioară, totuși participă în competiția seniorilor. De asemenea, în Finlanda urmează să se deplaseze și sportiva Laura Ilie care va participa la competiția juniorilor.

Lotul sportivilor români va fi însoțit de antrenorul dinamovist, prof. Marin Olimpiu (foto).

Competiția europeană se desfășoară în perioada 14-20 februarie iar website-ul nostru îi va informa pe pasionații de tir despre rezultatele obținute de sportivii noștri la sfârșitul campionatului. 

 
   

Pagina 10 din 11

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

Săptămâna 18-24 martie 2019

Baschet. Cupa României (sferturi de finală, retur), 20 martie, ora 18:15: Dinamo – SCM Timișoara. Sala Dinamo

Baschet. Liga Națională, Grupa Galbenă (etapa 8), 24 martie, ora 18:00: Dinamo – Phoenix Galați. Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 23), 18 martie, ora 18:15: Dinamo – Steaua. Sala Dinamo. Liga Națională (etapa 24), 21 martie: HC Buzău – Dinamo

Polo. Superliga (etapa 16), 22 martie (ora 11:30) și 23 martie (ora 11:30): Dinamo – Rapid. Bazinul Anatolie Grințescu Dinamo

Volei masculin. Play-off ( etapa 1), 23 martie, ora 18:00: SCMU Craiova - Dinamo, ora 18:00

Atletism. Campionatul Național de copii, 23 martie, București

Înot. Campionatul Național seniori, tineret, juniori, 19-24 martie, Bacău

Judo. Campionatul Național de seniori, 22-24 martie, Iași

Scrimă. Cupa Mondială – Budapesta, sabie masculin, 22-24 martie, Ungaria

Scrimă. Cupă Mondială – Sint Niklaas, sabie feminin, 22-24 martie, Belgia

Tir. Campionatul European aer comprimat, 18-25 martie, Osijek (Croația)

Acreditari CHL

ANUNTURI AGREMENT

În data de 23 martie a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu - Dinamo va găzdui meciul dintre Dinamo și Rapid, din cadrul Superligii masculine de polo. Partida va începe la ora 11:30, motiv pentru care programul de inițiere și agrement se va desfășura în ziua menționată de la ora 13:00.

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 302 vizitatori online