Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home
Clubul Sportiv Dinamo București
Handbal - Liga nationala 2013-2014, avancronica etapei a 16-a

Din__01Steaua București - Dinamo București

Capul de afiș al etapei cu numărul XVI a Ligii Naționale de handbal îl constituie întâlnirea dintre Steaua București şi C. S. Dinamo București. ,,Eternul derby’’, cum numesc suporterii celor două formații duelul dintre cele mai titrate echipe ale handbalului românesc, care odinioară umplea până la refuz sala Polivalentă, se va desfășura în micuța, dar moderna sală Apollo, din sectorul trei al capitalei. Aici a ales Steaua să-şi dispute meciurile de pe teren propriu în această a doua parte a campionatului. Partida de luni, 10 februarie 2014, va începe la ora 1945 şi va fi arbitrată de cel mai bine cotat cuplu de arbitri în momentul de faţă: Stark/Ştefan.

Steliștii, faţă de întâlnirea din tur când au plecat învinși la două goluri din Ştefan cel Mare (30-28), nu au suferit modificări decât la nivelul staff-ului. Viorel Mazilu, care evolua atunci în teren, i-a luat locul lui Coco Mihăilă pe banca tehnică a militarilor. Dinamoviștii în schimb l-au pierdut pe Costel Manea, cel mai bun jucător al partidei din tur, interul dreapta accidentându-se grav în etapa precedentă (fractură de peroneu care a necesitat intervenție chirurgicală).

Ambele echipe vor lupta din greu pentru cele trei puncte, dar şi pentru orgoliu, știută fiind rivalitatea dintre cele două mari cluburi. Suntem siguri că va fi un meci spectaculos desfășurat într-o atmosferă electrizantă. Chiar dacă se desfăşoară în prima zi a săptămânii şi la o oră nu tocmai convenabilă, toate cele 400 de bilete puse la vânzare au fost epuizate. Băieții noștri, deși pornesc ca favoriți având în vedere locurile ocupate în clasament (4 respectiv 8), sunt conștienți că au un meci dificil, dar sunt hotărați să câștige şi astfel să urce pe locul trei.

Fortza Dinamo! Succes băieți!

Autorul articolului: Florin Vasiliu. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 9 februarie 2014, ora 1830

 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 15-a

Un articol de Florin Vasiliu

2014_Din_TgJiuC. S. Dinamo București - Energia Pandurii Tg. Jiu: 26-24 (17-15)

Așa cum era de așteptat, întâlnirea dintre C. S. Dinamo București şi Energia Pandurii Tg. Jiu, disputată sâmbătă, 1 februarie 2014, a fost una echilibrată, aprig disputată, dar şi spectaculoasă. A fost un joc al apărărilor, ambele formații mizând mult pe faza defensivă, dar şi pe contraatac şi faza a II-a. Dacă dinamoviștii au ales un 6-0 agresiv cu un cuplu de apărători centrali Savenco - Răzvan Răpciugă foarte mobili şi care au anticipat multe din acțiunile oaspeților, gorjenii au jucat un 5-1 cu Dragnea în faţă şi Păiuş apărător central, punând şi ei de foarte multe ori în dificultate atacul advers. S-a jucat la sacrificiu, ambele formații dorindu-şi cu ardoare cele trei puncte.

Din păcate pentru alb-roșii, minutul 13 al partidei a fost unul cu ghinion, Costel Manea părăsind terenul accidentat la genunchiul stâng. Sebastian Bota a găsit soluția şi R. Răpciugă s-a dovedit a fi foarte incisiv pe postul de inter dreapta, iar Şandru a arătat că ştie să se şi apere foarte bine, chiar dacă în faţa sa se afla golgheterul la zi al campionatului, Florin Acatrinei. O schimbare deosebit de inspirată a fost şi reintroducerea în poartă a veteranului Dragomir, care la fel ca şi în meciul din tur a avut intervenții senzaționale.

La capitolul atac pozițional Dinamo a stat mai bine, reușind să joace mai exact, să puncteze de pe toate posturile şi să-şi pună foarte bine în valoare golgheterul Şandru. Acesta nu şi-a dezamăgit colegii şi nici spectatorii, golurile marcate fiind foarte spectaculoase. De partea cealaltă, Acatrinei (4 goluri) s-a zbătut doar de unul singur, ceilalți colegi din linia de nouă metri fiind practic inexistenți (interii stânga nu au reușit să marcheze până în minutul 57 când meciul era deja jucat). De departe cel mai bun om al oaspeților a fost însă Asoltanei, extrema stângă reușind să-şi ţină echipa în joc şi să puncteze în momentele delicate ale meciului chiar şi cu prețul unei accidentări (sperăm că nu gravă) în minutul 55.

Read more... [Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 15-a]
 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 14-a

H__101C. S. Dinamo București - C. S. Caraş Severin: 21-20 (10-12)

Etapa cu numărul XIV a pus faţă în faţă echipele C. S. Dinamo București şi C. S. Caraş Severin. Prin prisma locurilor ocupate în clasament, dar şi a componentei loturilor, partida părea una la discreția gazdelor. Cu acest lucru nu au fost însă de acord şi elevii lui Aihan Omer care, deși cu un lot foarte restrâns şi nevoiți să şi improvizeze la nivelul postului de pivot după accidentarea lui Sas în prima repriză (minutul 9), au dat o replică viguroasă mai valoroșilor adversari.

Prima repriza a debutat cu Dinamo la cârma jocului, care avea să conducă până în minutul 15. Jucând mult mai exact, bine coordonați de experimentații Rohozneanu (faza de atac) şi Petrea (faza de apărare) oaspeții egalează şi se instalează treptat la cârma jocului, astfel că la pauza scorul pe tabela arăta un neverosimil 10-12. Iată evoluția scorului în această parte a jocului: 3-1 (min. 5); 5-3 (min. 10); 6-6 (min. 15); 7-8 (min. 20); 9-9 (min. 25); 10-12 (min. 30).

Oaspeții încep hotărât repriza a doua şi reușesc să se distanțeze la patru goluri, însă încercarea nereușită de finalizare prin aeriană a acestora pe contraatac reușește să trezească orgoliul câinilor. Impulsionați de paradele lui Dragomir aceștia reintră în joc prin trei reușite consecutive ale extremei Marian Răpciugă. Jocul devine mai dur, presărat cu eliminări, iar cele două echipe trec pe rând la conducerea ostilităților. Din minutul 52 tabela se blochează la scorul 20-20 şi timp de 7 minute nimeni nu reușește să marcheze. În minutul 59, Costel Manea ia o acțiune pe cont propriu, se duce la sacrificiu şi cu prețul unei accidentări obține o lovitură de la 7 metri transformată cu precizie în gol de tânărul internațional Şandru (golgheterul echipei şi în această partidă cu 8 reușite din care 3 de la 7 metri). Caraşul termină în atac, dar Stan gafează şi Dinamo câștigă trei puncte pentru care a trudit din greu. Un aport deosebit la victoria gazdelor l-a avut inimoasa galerie dinamovistă care, ignorând starea vremii, a ținut să fie în număr cât mai mare la sală să-şi încurajeze favoriții.

Read more... [Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 14-a]
 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, avancronica etapei a 15-a

Dinamo București - Energia Pandurii Tg. Jiu

Programat a se disputa inițial în data de 30.01.2014, meciul dintre C. S. Dinamo București şi Energia Pandurii Tg. Jiu a fost amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile care au făcut imposibilă deplasarea oaspeților, dar şi a brigăzii de arbitri. Astfel, unul dintre cele mai atractive meciuri ale etapei a XV-a din cadrul Ligii Naționale de handbal se va desfășura sâmbătă, 1 februarie 2014, cu începere de la ora 1200, la sala Dinamo. Se anunță un meci foarte echilibrat între două vecine în clasament (Dinamo - locul IV, 29 puncte; Pandurii - locul V, 27puncte), formaţii care pun bază pe faza de apărare. Din punct de vedere al golaverajului, ambele formații au primit până acum câte 363 de goluri, cu un plus pentru alb roșii care au marcate 371 de goluri faţă de cele 360 ale oaspeților.

În etapa precedentă nici una din cele două formații nu a jucat la adevăratul potențial, Dinamo câștigând greu cu Caraş Severin (21-20), iar gorjenii impunându-se graţie portarului Antonaru în faţa Minaurului (24-22). Interesant se anunță şi duelul între golgheterii celor două formații, prieteni şi colegi la echipa națională: Şandru (93 goluri) şi Acatrinei (98 goluri), care, de altfel, ocupă și primele 2 locuri ale clasamentului golgheterilor din campionat.

Aşa cum declară şi antrenorul oaspeților Liviu Andrieş ,"va fi un meci care pe care", ambele echipe dorind să-şi asigure un loc cât mai bun în clasament înaintea play-off-ului.

Antrenorii dinamoviști Seba Bota şi Ene Ionel, coordonați de directorul tehnic Ion Mocanu, au avut discuții cu jucătorii şi au pregătit minuțios această partidă şi speră ca tot lotul să fie valid. Suntem siguri că alb-roșii se vor mobiliza exemplar şi puternic susținuți din tribune vor face un meci foarte bun.

Fortza Dinamo! SUCCES BĂIEŢI!

Autorul articolului: Florin Vasiliu - CS Dinamo, 31 ianuarie 2014, ora 1045

 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, avancronica etapei a 14-a

C. S. Dinamo Bucureşti - C. S. Caraş Severin

Liga Națională de handbal revine cu etapa a XIV-a în care C. S. Dinamo București (locul IV, 26 puncte) întâlnește C. S. Caraş Severin (locul X, 10 puncte), sâmbăta 25.01.2014, ora 12:30, sala DINAMO.

Băieții noștri, cu bateriile încărcate după pregătirea din iarnă şi cu întreg lotul valid, sunt hotărați să obțină maximum de puncte, dar totodată sunt şi conștienți că nu au o misiune tocmai facilă, cunoscută fiind abilitatea şi măiestria tehnicianului Aihan Omer de a găsi soluții imprevizibile cu care a reușit să pună în dificultate chiar şi primele clasate. Oaspeții, deși au ratat se pare transferul pivotului Vladislav Veselinov de la formația sârbă R. K. Vojvodina, au reușit să-l transfere pe Paul Sas, pivotul băimărean revenit după o operație la umăr şi care a evoluat ultima oară la Interhandbal București. Suntem siguri că vom asista la o partidă de calitate şi vă invităm în număr cât mai mare să ne încurajăm favoriții.

Le dorim succes băieților noștri în prima confruntare oficială a anului 2014!

Autorul articolului: Florin Vasiliu - CS Dinamo, 24 ianuarie 2014, ora 2220

 
<< Start < Prev 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 Next > End >>

Page 802 of 816

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Online Guests

We have 168 guests online