Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby

Rugby

Rugby - Turneul national de rugby in 7, editia 2012

Ru__01Primul turneu al Campionatului Național de rugby în 7 s-a desfășurat sâmbătă, 13 octombrie, pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală.

Dinamo a  câștigat, în finala mică, în fața formatiei Steaua și a ocupat locul III. Primul meci al formatiei Dinamo a fost în compania CSA Steaua în fața căreia a pierdut cu 7-0. În meciul al II-lea, Dinamo a întâlnit echipa campioană la rugby în 15, Baia Mare. Dinamoviștii au jucat perfect și au câștigat cu 19-0. În  meciul III, Dinamo a învins pe U. Cluj cu 14-12 și a ocupat locul doi in grupa A.

În prima semifinală, Dinamo a jucat cu ocupanta locului  I din grupa B, formatia din Constanța. Cu patru namibieni în formația constănţeană, jucători de mare viteză și spectacol, dinamoviștii ar fi trebuit să joace perfect însă nu au făcut-o și au pierdut cu 28-0. Dealtfel, Farul a câștigat turneul într-o manieră categorică, învingând și în finală formația CSM Bucuresti.

Urmatorul meci al dinamoviștilor a fost cel pentru ocuparea locurilor 3-4, în compania eternei rivale Steaua, pe care, de data aceasta. a învins-o cu 21-12.

Dinamo ocupă un meritat loc III și confirmă atat valoarea lotului, cât și valoarea unor tehnicieni ca Ștefan Demci și Cristi Haldan.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 15 octombrie ora 300

 
 
Rugby - Superliga CEC Bank: play-out, finala

Dinamo București - CSM București: 24-36 (10-19)

Rugby_01Dinamo a pierdut finala play-out-ului Superligii CEC Bank 2012, în fața CSM-ului, în partida desfășurată sâmbătă, 6 octombrie, în complexul de rugby Arcul de Triumf.

Doar în primele minute ale întâlnirii scorul s-a păstrat în limitele echilibrului. În minutul 3, CSM-ul a deschis scorul printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Andrei Filip și, imediat, la doar cinci minute distanță, Daniel Stătulescu egalează pentru Dinamo: 3-3. În minutul 15, CSM –ul preia conducerea cu  6-3, printr-un drobgol iar până la finalul partidei păstrează inițiativa atât în joc, cât și pe tabelă.

Dinamoviștii, cu accidentări importante în lot – Tamba, Bărbuliceanu, Rațiu, Mamoc, Adăscăliței – nu au reușit să mai repete evoluțiile bune de până acum, nu au mai avut nici limpezime, nici forța din gramadă care erau armele elevilor antrenorului Demci.

Campionatul se încheie cu Dinamo pe locul șase, dar cu mulți tineri lansați în arena primei divizii și la loturile naționale, fiind posibil ca Petru Tamba să ajungă la o mare echipa din Marea Britanie. În aceste condiții, putem spune că munca antrenorilor dinamoviști a fost utilă.

Fără să fim partizanii unei atitudini de suficiență, trebuie să acceptam că Dinamo a funcționat la un regim de avarie, cu un lot restrâns și format din foarte mulți jucători tineri. Dinamo a demonstrat că se poate și numai cu jucători autohtoni, tineri, și nu putem să nu ne întrebăm cum ar fi campionatul nostru cu investiții numai în astfel de jucători.

Urmează să înceapă campionatul de rugby în 7, un alt fel de rugby, poate mai spectaculos, care însă va fi sport olimpic din 2016.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 7 octombrie, ora 2045

 

 
 
Rugby - Superliga CEC Bank: play-out, semifinala

R__05Dinamo București - CSM Iași:  41-8

Sâmbătă, 29 septembrie, pe  terenul gazdă al Clubului Dinamo, s-a desfășurat partida dintre echipa  noastră și cea a clubului SCM Iași, contând pentru semifinalele play-out-ului Superligii CEC Bank.

Încă din primul minut de joc, Dinamo s-a instalat în terenul ieșenilor și, chiar dacă oaspeții s-au apărat cu îndârjire, la sfârșitul primei părți a meciului scorul era 17-0.

După pauză,  la Dinamo au intrat multi tineri, fără însă ca jocul dominant al echipei noastre să scadă în intensitate. S-au înscris șase eseuri, prin Cosmin Stan, Stătulescu de două ori, Dobre și Căplescu de două ori.

Protagonistul atacurilor dinamoviștilor a fost Rațiu, un jucător care s-a prezentat sâmbătă într-o formă deosebită și având multă determinare în joc.

Urmează finala pentru locul cinci, cu CSM Bucuresti, al cărei prim meci se va desfășura pe stadionul Olimpia, sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 1600.

 Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 29 septembrie ora 2200

 
   
Rugby - Superliga CEC Bank: play-out, etapa a 6-a

Dinamo Bucureşti - CSM Bucureşti: 22-14

Rugby__0001După ce, în etapa a 5-a a play-out-ului, Dinamo a învins în deplasare pe U Cluj, cu 24-14, în etapa a 6-a a fost rândul CSM-ului să se vadă învinsă, de această dată acasă la Dinamo, într-o partidă contând pentru etapa a 6-a a aceleiaşi faze a competiţiei.

A fost un meci frumos, spectaculos, între doua formaţii având valori apropiate, crae s-a încheiat cu o victorie de moral pentru elevii antrenorilor Demci şi Solomie. La sfârşitul partidei, antrenorul Ştefan Demci s-a declarat mulţumit de evolutia tinerilor, cu un plus pentru Dan Stătulescu, un jucător care, de la meci la meci, este tot mai bun.

Echipa Dinamo practică, în acest moment, un rugby aerisit, modern, prin care ne dă speranţe că ar putea să fie, în viitor, o formaţie de podiumul campionatului, cu jucători tineri, formaţi într-un campionat cosmopolit.

Dinamo termină neînvinsă seria de 6 etape ale play-out-ului iar în semifinala din 29 septembrie va întâlni pe Poli Iaşi - echipa cea mai slab cotată în această ediţie a Superligii, care a reuşit o singură victorie în 20 de etape de campionat. După parcursul fără greşeală al buldogilor, credem nu doar că vom vedea pe Dinamo evoluând în finala din 6 octombrie, ci chiar adjudecându-şi locul 5 al clasamentului final al ediţiei din acest an.

Autorii articolului: Mihai Neacşu şi Florin Nan. Foto - Mihai Neacşu - CS Dinamo, 24 septembrie, ora 1000

 
 
Rugby - Superliga CEC Bank: play-out, etapa a 4-a

Dinamo Bucureşti - Politehnica Iaşi: 49-24

Ru_012_-_CopyDinamo a întâlnit pe teren propriu, sâmbătă, 8 septembrie, Politehnica Iasi în cea de-a patra etapă a Play out-ului Superligii CEC Bank.

Meciul a început într-o oarecare notă de echilibru, Iaşiul reuşind să stăpânească mijlocul terenului iar în minutul 4 chiar au o reuşit obţinerea unei lovituri de pedeapsă pe care însă au ratat-o. Dinamoviştii au reacţionat imediat şi au reuşit un eseu prin Florin Tasca. Stătulescu înscrie şi scorul devine 7-0. Iaşiul insistă şi, în minutul 17, reuşeşte să înscrie un eseu iar scorul se echiliberază: 7-7. Cam din acest moment Dinamo ia jocul pe cont propiu şi la pauză scorul era de 21-7.

Repriza a doua s-a desfăşurat în aceeaşi notă de dominare a dinamoviştilor care au jucat exclusiv la mână şi au avut în Stătulescu şi Cristea doi playmakeri, pe la ei trecând mai toate baloanele.

Read more... [Rugby - Superliga CEC Bank: play-out, etapa a 4-a]
 
   

Page 43 of 51

<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Agrement Fitness

Agrement Natație

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 169 guests online