Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby

Rugby

Rugby – SuperLiga CEC Bank 2013, Etapa a II-a

Ru_03Dinamo București vs. Farul Constanța: 20-19

Victorie meritată și muncită, dar mai ales neașteptată, a tinerilor rugbysti dinamoviști în partida contra Farului din cea de-a doua etapă a Superligii CEC Bank 2013. Neașteptată pentru susținătorii echipei constănțene care nu concepeau decât o victorie la o diferență mare de scor, având în vedere componența echipei conduse de profesorul Mircea Paraschiv.

Probabil că și cei care s-au străduit, și au făcut eforturi mari financiare și nu numai, ca să construiască o echipă puternică, nu se așteptau ca o formație atât de tânără și fără nici o experiență pe prima scenă a rugby-ului românesc, să învingă destul de limpede, printr-un joc bine organizat și exact. Au crezut, în schimb, jucătorii dinamoviști iar asta s-a văzut în jocul lor de o determinare deosebită, și nu în ultimul rând, la antrenorii Demci și Hâldan a căror partitură tactică s-a dovedit câștigătoare.

Dinamo nu a câștigat meciul pe greșelile adversarilor sau pe greșeli de arbitraj. Dinamo a câștigat acest meci în primul rând tactic, fructificând avantajul unei grămezi mai puternice, o apărare care azi nu a mai greșit și a jucat exact, iar în aldoilea rând datorită dorinței extraordinare a tinerilor de a se remarca . Sigur ca aportul lui Dobre, Adascăliței  sau al fantasticului Ciprian Căplescu, au completat jocul unor tineri ca Valentin Petrache care a și adus cele trei puncte victorioase la o lovitură de pedeapsă, la ultima fază a meciului, sau jocul foarte bun al lui Andrei Gaiță, un tânăr cu un viitor cert în rugby.

În acest moment Dinamo are o trupă bună, de viitor, iar nouă nu ne rămâne decât să putem ține această echipă de viitor, și să le oferim condițiile de care au nevoie pentru pregătire.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 1 aprilie 2013, ora 1215

 

 
 
Rugby – SuperLiga CEC Bank 2013, Etapa I

Rugby_30Steaua vs Dinamo: 27-10

Sâmbătă, 23 martie, Arena de rugby de la stadionul Ghencea a fost gazda primului meci din această ediție de campionat, dintre două echipe a căror rivalitate este bine cunoscută: pe de-o parte Steaua, al cărei obiectiv anunțat este câștigarea campionatului, cu o echipa matură și mult întărită cu jucători de valoare, iar de partea cealaltă Dinamo, cu cea mai tânără echipă a acestei ediții de campionat, a carei medie de vârstă este de sub 23 de ani și care are ca obiectiv clasarea pe unul din locurile 5-6.

Înaintea partidei, toată lumea era circumspectă în privința capacității dinamoviștilor de a face față în mod onorabil unei echipe ca Steaua. Cu 8 debutanți în echipa de start, Dinamo începe curajos meciul iar în minutul 6 beneficiază de o primă lovitură de pedeapsă, ratată de Ciprian Căplescu. Două minute mai târziu, o neatenție în apărarea dinamovistă dă posibilitatea steliștilor să înscrie primul eseu și scorul devine 5-0.

Dinamoviștii se apără exact și închid jocul, ba mai mult, la o acțiune reușită primesc și transformă o lovitură de pedeapsă. Autorul transformării: Căplescu, jucător care, până la final, a mai ratat cinci asemenea lovituri. În minutul 38 Steaua mai reușește un eseu și scorul devine 12-3.

Read more... [Rugby – SuperLiga CEC Bank 2013, Etapa I]
 
 
Rugby - Turneul national de rugby in 7, editia 2012 la final

Rugby_01Rugby = calităţi fizice

SuperLiga CEC Bank are, în fiecare sezon, o competiţie de rugby în 7 iar în acest an Dinamo Bucureşti a reuşit o performanţă admirabilă, aceea de a câştiga titlul de vicecampioană a României.

Pentru cei care cunosc, rugby-ul în 7 este o ramură a sportului cu balonul oval, extrasă din jocul în 15, iar la noi în ţară abia începe să prindă contur, mai ales că, de curând, a devenit sport olimpic. Este o combinatie perfect a mai multor ramuri sportive, care îmbină cu success viteza, forţa, inteligenţa, rezistenţa şi jocul cu mâna sau cu piciorul. 

Imaginaţi-vă un teren larg de 70 de metri şi lung de 100, in care timp de 14 minute, 2 echipe a cate 7 jucători fiecare, trebuie să alerge în faţă, dar să dea pasă doar înapoi. Jucătorii de rugby în 7 trebuie să aibă viteză unui atlet de 100 metri şi, câteodată, chiar de 100 m garduri apărarea unui judocan sau luptător de sumo, tehnica unui luptător UFC pusă în practică într-o apărare agresivă ca pe semicercul de handbal, săritura unui baschetbalist şi preluarea unui fotbalist. Dar cel mai mult trebuie să aibă, dârzenia şi forţa de caracter a unui rugbyst, abilităţi specifice doar practicanţilor sportului cu balonul oval. Printre aceşti atleţti i-aş enumera pe Marius Antonescu, Ciprian Căplescu, Nicolae Barbu, Andrei Cristea, Dragoş Vasile, Mihai Cozma, Vlad Tănase, Silviu Tănase, Mihai Merca, Kamil Sobota, Marius Badea, Dan Stătulescu, Andrei Ilie, Cosmin Stan, Andrei Bucurescu şi pe Daniel Bejan.

Autorul articolului: Horaţiu Bărgăunaş. Foto: Mihai Neacşu - CS Dinamo, 29 octombrie, ora 1100

 

 
   
Rugby - Turneul national de rugby in 7, editia 2012 - etapa finala

Dinamo Bucureşti - locul 2 la finalul celei de-a 3-a etape!

După un parcurs impecabil în faza grupelor din cea de-a 3-a etapa a Turneului naţional de rugby in 7, în care a bătut, pe rând, formaţiile din Iaşi (12-5), Timişoara (17-0) şi Constanţa (26-10), în partida semifinală Dinamo a învins pe CSM Bucureşti cu scorul de 14-5, calificându-se în finala turneului.

În ultimul act al turneului din acest an, Dinamo a pierdut în faţa eternei rivale, Steaua, cu scorul de 12-42, obţinând locul 2 al etapei, dar şi în clasamentul general al competiţiei. Rezultatul este unul foarte bun şi care face onoare clubului dinamovistcare a surclasat, astfel multe formaţi puternice aflate în elita rugby-ului românesc la acest moment.

Autorul articolului: Florin Nan  - CS Dinamo, 29 octombrie, ora 1015

 
 
Rugby - Turneul national de rugby in 7, editia 2012 - etapa a 2-a

Ru__11Găzduit de arena Arcul de Triumf, turneul cu numărul II al Campionatului Naţional de  rugby în 7 s-a desfăşurat sâmbătă dimineaţa, pe  o vreme foarte frumoasă de toamnă târzie. La acest turneu, echipa Farul nu a mai beneficiat de aportul jucătorilor din Namibia, care erau evident jucatori de "7", iar acest lucru s-a văzut, Farul devenind o echipă de pluton fără aceştia.

Dinamo a bătut tot până la finala cu Steaua pe care a pierdut-o cu 14-37, în urma unui joc echilibrat, de această dată şansa fiind de partea steliştilor. La acest joc, 14 puncte se pot realiza uşor într-un minut. Dinamo a deschis scorul în minutul 4, prin Căplescu, şi tot el a reuşit şi transformarea: 7-0. Steaua a revenit şi a câştigat, având un plus la capitolul fizic, în timp ce echipa noastra a părut obosită în finală. Jucătorul cu numarul 20 de la Dinamo, Andrei Cristea, care până la acest meci a jucat perfect, nu a mai reuşit aceleaşi şarje ofensive din meciurile precedente.

Dinamo a terminat pe locul II acest turneu iar săptămâna viitoare merge la Timişoara, la ultimul turneu. Primul criteriu de stabilire a campioanei este numărul de victorii, aşa încât elevii antrenorilor Demci şi Hâldan ar trebui să câştige tot la Timisoara ca să poată câştiga titlul campionatului. Vă reamintim că, până acum, Dinamo are trei înfrângeri: una cu Farul şi două cu Steaua, în timp ce Steaua a pierdut cu Farul şi cu CSM Bucuresti.

Read more... [Rugby - Turneul national de rugby in 7, editia 2012 - etapa a 2-a]
 
   

Page 42 of 51

<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Agrement Fitness

Agrement Natație

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 408 guests online