Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Social Media / ne găsiți și aici

facebook

instagram

twitterDavid Popovici - înotătorul anului 2022 în lume

20211124_David_Popovici__foto__15

ACADEMIILE CS DINAMO

Fotbal
Polo
Tenis
Dans_Sportiv
Handbal

 

PARTENERI CS DINAMO

logo_Baumit-1
Sigla_Erbasu

sigl-delta-noua._CU_ROSU_1

SIGLA_SUPERBET

logo-bucovinaRO-sete-de-echilibru-copy-cu-alb

measport-png

ivascular

Sigla_PWS-1

sigla_noua_med_KKK-1

Kelme_romania

logo-Copy-2

Ghid informare

Ghid_informare_cetateni
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 5-a.

Din__01Dinamo Bucureşti vs. Steaua Bucureşti: 30-28 (17-14)

Noua si moderna sala din Complexul sportiv Dinamo a găzduit pentru prima oară tradiţionalul si ,,eternul” derby Dinamo-Steaua.Numarul foarte mare de spectatori si atmosfera creată de galeria dinamovista au demonstrat ca handbalul rămâne unul din sporturile iubite in Ştefan cel Mare.

Dinamoviştii au intrat foarte hotărâţi, ducând rapid scorul la 3-0, purtaţi pe val şi de incurajările galeriei. Aeriana din minutul 10, după o combinaţie frumoasă avându-l ca servant pe Manea (cel mai bun om al alb roşilor in această partidă) şi la finalizare pe Mironescu care l-a executat cu o aruncare cu efect pe veteranul Laufceag, a ridicat publicul in picioare si părea că nimic nu-i poate opri sa câstige uşor acest meci. Dorinţa de a evolua cât mai bine in faţa unui public atât de numeros şi emoţiile au pus stăpânire pe jocul mai tinerilor dinamovişti şi de acest lucru au profitat mult mai experimentaţii stelişti. Aceştia aveau sa revină in joc iar în minutul 18 tabela arăta 10-9 pentru gazde moment in care antrenorul Sebastian Bota a cerut time out. Intrările lui Nicolae şi Mocanu se dovedesc inspirate astfel că reuşim ca, la pauză, să păstram o diferenţă de trei goluri (17-14). Iată şi o scurtă evoluţie a scorului în prima repriză: min 6: 5-2; min. 10: 8-3; min.18: 10-9; min. 22: 14-10; min. 27: 16-11; min. 30: 17-14.

Repriza a doua a început foarte bine pentru Steaua care, prin paradele lui Laufceag şi reuşitele personale ale lui Georgescu, s-a apropiat la numai un gol in minutul 34: 17-16. Şandru punctează de doua ori  şi avem un avans de două goluri în minutul 37: 19-17. Dimache, Băluţ şi Mocanu fac ca scorul sa devină 25-22 în minutul 44. O nouă cădere dinamovistă face ca steliştii să reuşească egalarea în minutul 47. Pe fondul superiorităţii numerice create prin eliminarea pe timp de două minute a lui Georgescu, în minutul 48, Mironescu şi mai apoi Niţu îşi readuc echipa în avantaj: 27-25 (min 49). Manea, deşi accidentat, se duce la sacrificiu şi marchează de două ori ducând scorul la 29-27. Finalul devine unul electrizant dupa ce Mazilu îi apropie pe stelişti la un gol (29-28, min56) dar torpila lui Nicolae avea sa stabilească rezultatul final: 30-28. Evoluţia scorului în repriza a doua: 17-16 în min. 34; 19-17 în min. 37; 20-19 în min. 39; 25-22 în min. 44; 25-25 în min.47; 27-25 în min. 39; 28-27 în min.54; 29-28 în min.56; 30-28 în min. 57.

Marcatori: Mironescu 6 goluri; Şandru 6; Manea 4; Nicolae 3; Mocanu 3; Dimache 2; Băluţ 2; Răpciugă R. 1; Răpciugă M. 1; Chiruţ 1; Niţu.

După terminarea partidei, jucatorii dinamovişti au ţinut să mulţumească galeriei care i-a purtat spre victorie si fără de care acest rezultat ar fi fost mult mai greu de realizat. Sperăm că de acum înainte vor fi in numar la fel de mare alaturi de baieţii noştrii in încercarea lor de a aduce pe Dinamo acolo unde îi este locul si anume in fruntea campionatului.

Declaraţii după meci:

Daniel Georgescu (preşedintele secţiei): Meci foarte greu aşa cum ne şi aşteptam. Fluctuaţiile din jocul echipei denotă faptul că mai avem mult de lucrat ca să ajungem unde ne-am propus. Felicit baieţii pentru victoria de azi! Atmosfera creată de galerie a fost impresionantă şi ţin să le mulţumesc pentru faptul că au fost alaturi de noi!

Sebastian Bota (antrenor principal): Un meci frumos si de mare luptă care cred că a placut publicului. Ştiam că ne aşteaptă un meci greu pentru ca totuşi Steaua reprezintă o formaţie valoroasă cu mulţi jucători experimentaţi. Felicit toată echipa!

Mocanu Ion (director tehnic): Un derby aprig disputat. S-a vazut dorinţa de victorie a echipei care a muncit pentru cele trei puncte. In mod special ţin să remarc prestaţia portarului Makaria şi a interului dreapta Costel Manea.

Autorul articolului: Florin Vasiliu. Foto: Mihai Neacşu - CS Dinamo, 8 octombrie 2013, ora 830

 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, avancronica etapei a 5-a

Etapa a V-a din cadrul Ligii Naționale de handbal a programat în data de 07.10.2013, ora 19:45, în sala polivalentă din Complexul sportiv Dinamo tradiționalul, derby-ul Dinamo-Steaua.

În anul 1959, sub bagheta reputatului antrenor Oprea Vlase, Dinamo se încorona ca prima campioană națională din istoria handbalului în 7. După o dominare de 4 ani a dinamoviștilor, ediția 1962/1963, avea să scoată la rampă Steaua București, care câștiga sub comanda profesorului Ioan Kunst-Ghermanescu. Din această perioadă datează această puternică rivalitate sportivă dintre Dinamo şi Steaua, care a dat naștere unui excepțional duel de-a lungul anilor, de pe urma căruia handbalul românesc a avut numai de câștigat.

Chiar dacă forțele handbalistice se află acum la Constanţa, Bacău, Odorhei, echipele din Capitală rămân cele mai titrate din istoria handbalului românesc. Sperăm că jocul lor de azi să fie la înălțime, iar publicul să umple din nou sala aşa cum se întâmpla odinioară cu Polivalenta bucureșteană.

Dinamo revine în propria arenă după două jocuri în deplasare, dar şi după un joc de excepție făcut la Tg. Jiu, şi vrea să demonstreze în faţa propriilor suporteri, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare, că este pe drumul cel bun către vârful clasamentului. Steaua, ușor revigorată după victoria cu Caraş Severin şi bazându-se pe experiența jucătorilor săi, vine să-şi vândă scump pielea. Deci, ne așteptam la un adevărat spectacol handbalistic la sfârșitul căruia cel mai bun să câștige. Să sperăm că aceștia vor fi băieții noștri cărora le urăm mult succes! Fortza Dinamo!!!

Autorul articolului: Florin Vasiliu - CS Dinamo, 7 octombrie 2013, ora 1230

 
Gimnastică – Campionatele Mondiale Anvers 2013, Belgia, la final

Larisa_Iordache__barna__01Sportiva Clubului Sportiv Dinamo București, Larisa Iordache, a câștigat medalia de bronz la sol la Campionatele Mondiale din Belgia.

Deși Federația Română de Gimnastică nu își propusese, în acest an, câștigarea vreunei medalii la acest Campionat Mondial de gimnastică artistică, dinamovista Larisa Iordache a reușit să ne bucure cu o medalie de bronz la sol.  Medalia de aur i s-a acordat gimnastei americane, Simone Miles (nota 15.000), urmată de medaliata de argint a italiancei Vanessa Ferrari (nota 14.633), iar pe locul trei Larisa Iordache a urcat pe treapta a treia a podiumului la sol, unde a fost notată cu 14.600.

Larisa Iordache s-a calificat în trei finale, ceea ce este o performață în sine, a câștigat medalia de bronz la sol printr-o evoluție minunată. Gimnasta Clubului Sportiv Dinamo București a dovedit, încă o dată, capacitate de concentrare și o mare ambiție. Cu siguranță, locul lui Sandra Izbaşa ar fi fost tot pe podium după execuția ireproșabilă din finală, dacă nu s-ar fi dezechilibrat după aterizare la ultima diagonală.

Felicitări, Larisa!

Autorul articolului: George Vescan. Foto: Mihai Neacşu - CS Dinamo, 7 octombrie 2013, ora 930

 
Box - Selectie pentru Campionatul Mondial din 14.10.2013, Kazakhstan

BJuratoni2013În cadrul galei de box de la Ploiești, desfășurată joi, 3 octombrie 2013, Bogdan Juratoni (C.S.Dinamo București) a disputat un meci cu Cătălin Paraschiveanu (SCM Bacău), în care miza a fost selecția pentru participarea la Campionatele Mondiale de la Almatîi (Kazahstan). Cu acestă ocazie au mai boxat și Marius Hondaru - Ovidiu Berceanu (cat. 49 kg), Cătălin Gheorghe - Alexandru Cuciureanu (60 kg), iar la cat. +91 kg, Mihai Nistor a boxat  câte o repriză cu câte un adversar separat din lipsă de adversari la categoria sa.

Bogdan Juratoni la categoria 75 Kg, a câștigat detașat fiecare repriză în detrimentul boxerului băcăuan, dovedind că selecția a fost neinspirată dacă ne gândim că Juratoni este cap de serie și numărul 3 mondial la categoria sa.  Bogdan Juratoni a declarat după meci: ”Puteam să punctez și mai bine, dar acum sunt în perioada de acumulare, sper să pot prinde vârful de formă până la mondiale, mai am opt zile”. Maestrul Gheorghe Napoleon a completat: ”Bogdan se află acum la 60% din forma fizică pe care ar fi trebuit să o aibă la mondiale, timpul este foarte scurt până la mondiale, dar îl avem de puțin timp în staf pe Mircea Șimion (vicecampion olimpic) și suntem optimiști, sper ca Juatoni să facă o figură frumoasă la mondiale și să ne bucurăm cu toții.

Autorul articolului: George Vescan. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 4 octombrie 2013, ora 2330

 
Gimnastica - Campionatele Mondiale de la Anvers 2013, Belgia

Gim__06Sandra Izabaşa şi Larisa Iordache sunt calificate la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică, în finala individual compus.

Finala va fi transmisă, în exclusivitate în România, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, astfel:

  • probele de individual feminin vor fi difuzate vineri, 4 octombrie, ora 21.00
  • finalele pe aparate sunt programte pentru zielele de 5 şi 6 octombrie, de la ora 15.30. 

Gimnastele Larisa Iordache (C.S. Dinamo Bucureşti) şi Sandra Izbaşa (C.S.A. Steaua), vor lupta pentru medalii la acest campionat mondial, deşi Federaţia Română de Gimnastică nu avea ca obiectiv medalie la această competiţie.

În urma notelor din subdiviziunile de calificări, dinamovista Larisa Iordache a obţinut locul patru şi dreptul de a evolua în finala de la individual compus, precum şi în finalele pe aparate de la sol şi bârnă - unde a obţinut cea mai bună notă din calificări. Sandra Izbaşa, cea mai experimentată gimnastă din lotul de trei sportive deplasat de Romania la Anvers, a evoluat doar la sol şi s-a calificat în finală de pe locul al doilea.

Misiunea gimnastelor noastre nu este uşoară. Dinamovista Larisa Iordache participă pentru prima oară la un campionat mondial, iar Sandra Izbaşa nu are în palmares nici o medalie mondială, deşi aceasta este campioană olimpică. România nu a mai luat medalii la mondialele de gimnastică din 2010, când Ana Porgras a obţinut aur la bârnă, iar Diana Chelaru s-a clasat a doua la sol.

Le urăm mult succes gimnastelor noastre!

Autorul articolului: George Vescan. Foto: Mihai Neacşu - CS Dinamo, 4 octombrie 2013, ora 1430

 
Despre performanta si constienta

Editorial de George Vescan

"Învațatul este asemeni navigării în amonte: dacă nu avansezi esti tras înapoi."

Proverb chinezesc

Jorj__Vescanovici__02Se spune tot mai des în ultimul timp, că: ”în România înalta performanță este obținută doar datorită sportivilor cu talent nativ excepțional”. Acest posibil adevăr mă face să înțeleg că principalul merit al performanțelor obținute de acești sportivi este moștenirea lor genetică. Adică, în lipsa unui program de selecție adevărat, a unor metode de antrenament  și mentalități moderne, ultima speranță de a mai obține medalii mondiale și olimpice ne stă în norocul de a găsi în continuare sportivi cu bagaj genetic de excepție.

Personal, sunt convis că talentul nativ contează mult, dar sunt convins și de faptul că funcția crează organul, iar psihicul nostru este rodul experiențelor acumulate de-a lungul vieții. Așadar, acum când baza de selecție a sportivilor este tot mai mică, la majoritatea ramurilor sportive, suntem obligați să găsim metode de a dezvolta abilități de excepție, chiar și celor care aparent nu sunt născuți pentru a fi mari campioni. Deviza multor antrenori: ”cine rezistă rămâne, cine nu, pleacă acasă” trebuie schimbată cu: ”fiecare sportiv ascunde un talent, ce așteaptă să fie descoperit și dezvoltat”.

Schimbarea modului de relaționare între antrenor și sportiv cât și folosirea mijloacelor pe care le oferă știința, au devenit o necesitate, în condițiile actuale. Atitudinea autoritară a antrenorilor exprimată prin sintagma ”muncești la antrenament  pentru că vreau eu” trebuie alternată cu stilul democratic: ”muncești la antrenament pentru că asta îți dorești tu”, astfel făcându-se un pas important în dezvoltarea conștiinței și motivației sportivilor. Dar pentru aceasta, antrenorul trebuie să știe ce își dorește cel mai mult sportivul, ce îl motivează, pentru ca apoi să îi aducă aminte, dacă este nevoie: "că el (sportivul), își dorește să ajungă unde și-a propus și de aceea este bine să facă…"

Citeşte mai mult... [Despre performanta si constienta]
 
<< Început < Anterior 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 Următor > Sfârşit >>

Pagina 548 din 659

Program Competitional

13-19 martie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League, play-off (tur), 22 martie, ora 19:45: Dinamo – THW Kiel. Sala Polivalentă București

Baschet. LNBM Mozzart, Top 10 (etapa 6), 26 martie, ora 17:00: U BT Cluj-Napoca – Dinamo

Fotbal. Liga 3 (seria 4, etapa 18), 25 martie, ora 15:00: SC FC Pucioasa - Dinamo

Polo masculin. Superliga Suzuki (turneul II), 24-26 martie, Oradea

Polo feminin. Campionatul Național Suzuki (turneul V), 24-26 martie, Oradea

Volei masculin. Divizia A1, faza a II-a, sferturi de finală (meci 2), 25 martie, ora 12:00: Explorări Baia Mare - Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, faza a II-a, sferturi de finală (meci 1), 25 martie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo. Sala Dobroești

Judo. Campionatul Național seniori, 24-26 martie, Izvorani

Scrimă. Cupă Mondială sabie masculin, 24-25 martie, Budapesta

Tir. Campionatul Național de tineret, 23-26 martie, București

Triatlon. Campionatul Național de aquatlon, 24-26 martie, Târgu Mureș

Bilete sezon 2022-2023

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

SALA FITNESS

În data de 23.03.2023, activitatea sportivă în sala de fitness a clubului se suspendă în intervalul 07:00-12:00 pentru măsuri de igienizare.

 

Agrement înot/ Program weekend 25-26 martie

Urmare a activității echipelor de performanță ale CS Dinamo, programul de agrement în bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu, în zilele de 25 și 26 martie, va fi următorul:

 Sâmbătă: 14:00-16:30

Duminică: 13:00-19:00


Vizitatori online

Avem 631 vizitatori online

MCL2022_Web_740x370px

300821_ehfTV_Web_178x156px

CLM2022_FINAL4_Web_740x370_px