Polo - Superliga naţională, ediţia 2013-2014, faza a doua, cronica turneului al treilea 1-4 |
Superliga naţională la polo a debutat in anul 2014 cu meciurile ultimului turneu din grupa valorică 1-4, în care Dinamo pornea cu un handicap de trei puncte in spatele echipei Sportul Studenţesc şi avea nevoie de victorie in meciul direct.
Prima zi a turneului a adus faţă în faţă eternele rivale Dinamo şi Steaua.A fost o partidă aprig disputată, cu răsturnări spectaculoase de scor pe tabela de marcaj. Într-un final incandescent Dinamo se impune la limită cu scorul de 9-8, acumulează trei puncte si egalează in clasament echipa de pe locul trei.
În ziua a doua Dinamo a întâlnit formaţia CSM Digi, lidera clasamentului.După victoria surprinzatoare din turneul trecut, poloiştii noştri doreau să obţină cel puţin un punct in confruntarea cu valoroşii adversari. Din păcate nu am reuşit decât un meci bun dar nici un punct, scorul final fiind favorabil echipei CSM Digi cu 13-9.
Ziua a treia a fost hotărâtoare pentru stabilirea locurilor 3 şi 4, singurul rezultat de care avea nevoie Dinamo pentru a evita o semifinală cu CSM Digi, era victoria. Meciul dintre formaţiile Dinamo şi Sportul Studenţesc a fost echilibrat până in sfertul trei când adversarii sau distanţat la trei goluri şi nu au mai cedat până la sfârşit, scor final 10-7 pentru Sportul.
Astfel Dinamo rămâne pe poziţia a patra şi va avea o misiune foarte grea, dacă nu imposibilă în semifinala cu CSM Digi Oradea. Până atunci însă, echipa noastră mai are de disputat două meciuri din trei in barajul cu ocupanta locului 5, Crişul Oradea sau Amefa Arad.
Autorul articolului: Mihai Simion Angelo. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 24 ianuarie 2014, ora 2230
|
Handbal - Liga nationala 2013-2014, avancronica etapei a 14-a |
C. S. Dinamo Bucureşti - C. S. Caraş Severin
Liga Națională de handbal revine cu etapa a XIV-a în care C. S. Dinamo București (locul IV, 26 puncte) întâlnește C. S. Caraş Severin (locul X, 10 puncte), sâmbăta 25.01.2014, ora 12:30, sala DINAMO.
Băieții noștri, cu bateriile încărcate după pregătirea din iarnă şi cu întreg lotul valid, sunt hotărați să obțină maximum de puncte, dar totodată sunt şi conștienți că nu au o misiune tocmai facilă, cunoscută fiind abilitatea şi măiestria tehnicianului Aihan Omer de a găsi soluții imprevizibile cu care a reușit să pună în dificultate chiar şi primele clasate. Oaspeții, deși au ratat se pare transferul pivotului Vladislav Veselinov de la formația sârbă R. K. Vojvodina, au reușit să-l transfere pe Paul Sas, pivotul băimărean revenit după o operație la umăr şi care a evoluat ultima oară la Interhandbal București. Suntem siguri că vom asista la o partidă de calitate şi vă invităm în număr cât mai mare să ne încurajăm favoriții.
Le dorim succes băieților noștri în prima confruntare oficială a anului 2014!
Autorul articolului: Florin Vasiliu - CS Dinamo, 24 ianuarie 2014, ora 2220
|
Polo-Superliga naţională, ediţia 2013-2014, faza a doua, avancronica turneului al treilea 1-4 |
Săptămâna viitoare, în cocheta piscină din Ghencea, sunt programate primele meciuri din superliga naţională la polo în anul 2014.
Cele mai bune patru echipe din ţară vor disputa jocurile turneului al treilea, hotărâtoare pentru stabilirea clasamentului înainte confruntărilor din play-off.
Datorită programului încărcat al echipei CSM Digi din cupele europene, meciurile se vor desfăşura in zilele de marţi 21, miercuri 22 şi joi 23 ianuarie 2014.
Inaintea disputării acestui turneu clasamentul se prezintă astfel: 1. CSM Digi - 51 pct.; 2. Steaua - 45 pct.; 3. Sportul Studenţesc - 35 pct.; 4. Dinamo - 32 pct.
La sfârşitul acestei faze a doua, echipele clasate pe locurile 1-2 se califică direct în play-off iar formaţiile de pe locurile 3-4 vor disputa trei meciuri de baraj cu echipele clasate pe locurile 5-6.
Programul meciurilor echipei noastre este următorul:
Marţi, 21 ianuarie, ora 19.30: Dinamo - Steaua
Miercuri, 22 ianuarie, ora 17.00: Dinamo-CSM Digi
Joi, 23 ianuarie ora 18.00: Dinamo-Sportul Studenţesc
Autorul articolului: Mihai Simion Angelo - CS Dinamo, 19 ianuarie 2014, ora 1700
|
Durerile psihosomatice ale sportivilor – Studiu de caz |
Un articol de de George Vescan
Moto: Durerea fizica este glasul emoțiilor ignorate.
Durerile musculare și articulare ale sportivilor, care apar înaintea unei competiții importante, au de foarte multe ori cauze psihosomatice. Aceste dureri, reprezintă o problemă majoră în realizarea obiectivelor și produc neîncredere antrenorilor față de sportivi. În acestă situație, sportivii trebuie să fie tratați cât mai repede, și asta presupune: investigații medicale, proceduri de diagnosticare invazive, prescrierea unor medicamente puternice, fizioterapie, modificarea planului de antrenament, dar, de cele mai multe ori fără a obține rezultatul scontat. Aceată rezistență a durerilor fizice la tratamentele clasice, reprezintă un semnal clar, că originea afecțiunii trebuie căutată la nivel psihic.
Durerile musculare sunt frecvent întâlnite în sportul de performanță. Sensibilitatea dureroasă poate cuprinde și structurile adiacente, precum ligamente, tendoane sau oase. Acestea au, de obicei, legătură cu efortul fizic intens, cu un stres muscular prelungit, ca urmare a activității fizice solicitante. Chiar și în această situație tensiunea psihologică cauzată de apropierea concursului poate amplifica mult percepția durerii.
Așadar, tensiunile psihice pot cauza sau pot amplifica durerile musculare. Cele mai frecvente afecțiuni ale sportivilor cauzate de tulburările psihosomatice, sunt: durerile de spate, umeri, cefaleea, spasmele musculare, migrenele, tulburările de somn, respirația superficială, amețeli, diminuarea capacității de concentrare, de înțelegere și comunicare. Toate acestea vor diminua mult potențialul real al sportivilor și reprezintă o formă de autosabotaj subconștient. Atunci când problemele din mintea unui individ produc tensiuni emoționale ce nu pot fi exprimate, acestea își găsesc un mod de comunicare în exterior prin intermediul durerilor fizice.
Prin urmare, somatizarea tensiunilor mentale și emoționale reprezintă tendința sistemului de a se exprima la nivel fizic, dacă suferința psihică nu a fost înțeleasă și tratată. Fenomenul somatizării tensiunilor psihice este mult mai des întâlnit decât se crede (30-40% dintre pacienții medicali), practic orice afecțiune fizică conține și componente psihice. De aceea, eu recomand ca prin anumite tehnici psihosomatice, înaintea începerii unui tratament alopat, să se elimine blocajele emoționale și tensiunile psihice ce au cauzat sau amplificat afecțiunea fizică. Astfel tratametul medical va fi mult mai eficient.
Citeşte mai mult... [Durerile psihosomatice ale sportivilor – Studiu de caz]
|
Evaluarea activitatii si a rezultatelor obtinute de C.S.Dinamo Bucuresti in anul 2013 |
Vineri 10 ianuarie 2014, d-na chestor de poliție Elisabeta Lipă, Președintele C.S.Dinamo București, a prezentat „Evaluarea activității și a rezultatelor obținute de C.S.Dinamo București în anul 2013”, în cadrul unei reuniuni având ca invitați pe d-na Gabriela Szabo, consilier al Ministrului Tineretului și Sportului, pe domnul comisar șef de poliție Mihai Șova, secretarul general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne, și pe secretarul general al Comitetului Olimpic Român, d-nul Ion Dobrescu, împreună cu reprezentanți ai Direcției Economoce Administrative din cadrul M.A.I, sportivi, antrenori și personalul C.S.Dinamo București.
Doamna președinte Elisabeta Lipă a prezentat bilanțul anului 2013 într-o manieră pragmatică astfel încât situațiile reale să primeze în fața abordărilor formale.
Privind la un mod global, performanţele sportive obţinute de România în anul 2013, la Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene, la sporturile olimpice, acestea au fost în număr de 121 de medalii, din care 81 au fost câştigate de sportivi ai C.S. Dinamo Bucureşti. Astfel, în 2013 C.S.Dinamo Bucureşti s-a menţinut, pentru al 14-lea an consecutiv, pe primul loc în ierarhia cluburilor sportive din România.
În finalul przentării, doamna președinte Elisabeta Lipă a mulțumit tuturor celor care, prin implicarea manifestată, au făcut posibile performanțele anului 2013.
Autorul articolului: George Vescan. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 12 ianuarie 2014, ora 2300
|
|
|