Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Social Media / ne găsiți și aici

facebook

instagram

twitterDavid Popovici - înotătorul anului 2022 în lume

20211124_David_Popovici__foto__15

ACADEMIILE CS DINAMO

Fotbal
Polo
Tenis
Dans_Sportiv
Handbal

 

PARTENERI CS DINAMO

logo_Baumit-1
Sigla_Erbasu

sigl-delta-noua._CU_ROSU_1

SIGLA_SUPERBET

logo-bucovinaRO-sete-de-echilibru-copy-cu-alb

measport-png

ivascular

Sigla_PWS-1

sigla_noua_med_KKK-1

Kelme_romania

logo-Copy-2

Ghid informare

Ghid_informare_cetateni
Handbal - Liga nationala 2013-2014, avancronica etapei a 14-a

C. S. Dinamo Bucureşti - C. S. Caraş Severin

Liga Națională de handbal revine cu etapa a XIV-a în care C. S. Dinamo București (locul IV, 26 puncte) întâlnește C. S. Caraş Severin (locul X, 10 puncte), sâmbăta 25.01.2014, ora 12:30, sala DINAMO.

Băieții noștri, cu bateriile încărcate după pregătirea din iarnă şi cu întreg lotul valid, sunt hotărați să obțină maximum de puncte, dar totodată sunt şi conștienți că nu au o misiune tocmai facilă, cunoscută fiind abilitatea şi măiestria tehnicianului Aihan Omer de a găsi soluții imprevizibile cu care a reușit să pună în dificultate chiar şi primele clasate. Oaspeții, deși au ratat se pare transferul pivotului Vladislav Veselinov de la formația sârbă R. K. Vojvodina, au reușit să-l transfere pe Paul Sas, pivotul băimărean revenit după o operație la umăr şi care a evoluat ultima oară la Interhandbal București. Suntem siguri că vom asista la o partidă de calitate şi vă invităm în număr cât mai mare să ne încurajăm favoriții.

Le dorim succes băieților noștri în prima confruntare oficială a anului 2014!

Autorul articolului: Florin Vasiliu - CS Dinamo, 24 ianuarie 2014, ora 2220

 
Polo-Superliga naţională, ediţia 2013-2014, faza a doua, avancronica turneului al treilea 1-4

Săptămâna viitoare, în cocheta piscină din Ghencea, sunt programate primele meciuri din superliga naţională la polo în anul 2014.

Cele mai bune patru echipe din ţară vor disputa jocurile turneului al treilea, hotărâtoare pentru stabilirea clasamentului înainte confruntărilor din play-off.

Datorită programului încărcat al echipei CSM Digi din cupele europene, meciurile se vor desfăşura in zilele de marţi 21, miercuri 22 şi joi 23 ianuarie 2014.

Inaintea disputării acestui turneu clasamentul se prezintă astfel: 1. CSM Digi - 51 pct.; 2. Steaua - 45 pct.; 3. Sportul Studenţesc - 35 pct.; 4. Dinamo - 32 pct.

La sfârşitul acestei faze a doua, echipele clasate pe locurile 1-2 se califică direct în play-off iar formaţiile de pe locurile 3-4 vor disputa trei meciuri de baraj cu echipele clasate pe locurile 5-6.

Programul meciurilor echipei noastre este următorul:

Marţi, 21 ianuarie, ora 19.30: Dinamo - Steaua

Miercuri, 22 ianuarie, ora 17.00: Dinamo-CSM Digi

Joi, 23 ianuarie ora 18.00: Dinamo-Sportul Studenţesc

Autorul articolului: Mihai Simion Angelo - CS Dinamo, 19 ianuarie 2014, ora 1700

 
Durerile psihosomatice ale sportivilor – Studiu de caz

Un articol de de George Vescan 

Moto: Durerea fizica este glasul emoțiilor ignorate.

Gimnastica_14Durerile musculare și articulare ale sportivilor, care apar înaintea unei competiții importante, au de foarte multe ori cauze psihosomatice. Aceste dureri, reprezintă o problemă majoră în realizarea obiectivelor și produc neîncredere antrenorilor față de sportivi. În acestă situație, sportivii trebuie să fie tratați cât mai repede, și asta presupune: investigații medicale, proceduri de diagnosticare invazive, prescrierea unor medicamente puternice, fizioterapie, modificarea planului de antrenament, dar, de cele mai multe ori fără a obține rezultatul scontat. Aceată rezistență a durerilor fizice la tratamentele clasice, reprezintă un semnal clar, că originea afecțiunii trebuie căutată la nivel psihic.

Durerile musculare sunt frecvent întâlnite în sportul de performanță. Sensibilitatea dureroasă poate cuprinde și structurile adiacente, precum ligamente, tendoane sau oase. Acestea au, de obicei, legătură cu efortul fizic intens, cu un stres muscular prelungit, ca urmare a activității fizice solicitante. Chiar și în această situație tensiunea psihologică cauzată de apropierea concursului poate amplifica mult percepția durerii.

Așadar, tensiunile psihice pot cauza sau pot amplifica durerile musculare. Cele mai frecvente afecțiuni ale sportivilor cauzate de tulburările psihosomatice, sunt: durerile de spate, umeri, cefaleea, spasmele musculare, migrenele, tulburările de somn, respirația superficială, amețeli,  diminuarea capacității de concentrare, de înțelegere și comunicare. Toate acestea vor diminua mult potențialul real al sportivilor și reprezintă o formă de autosabotaj subconștient. Atunci când problemele din mintea unui individ produc tensiuni emoționale ce nu pot fi exprimate, acestea își găsesc un mod de comunicare în exterior prin intermediul durerilor fizice.

Prin urmare, somatizarea tensiunilor mentale și emoționale reprezintă tendința sistemului de a se exprima la nivel fizic, dacă suferința psihică nu a fost înțeleasă și tratată. Fenomenul somatizării tensiunilor psihice este mult mai des întâlnit decât se crede (30-40% dintre pacienții medicali), practic orice afecțiune fizică conține și componente psihice. De aceea, eu recomand ca prin anumite tehnici psihosomatice, înaintea începerii unui tratament alopat, să se elimine blocajele emoționale și tensiunile psihice ce au cauzat sau amplificat afecțiunea fizică. Astfel tratametul medical va fi mult mai eficient.

Read more... [Durerile psihosomatice ale sportivilor – Studiu de caz]
 
Evaluarea activitatii si a rezultatelor obtinute de C.S.Dinamo Bucuresti in anul 2013

Lipa_C_100Vineri 10 ianuarie 2014, d-na chestor de poliție Elisabeta Lipă, Președintele C.S.Dinamo București,  a prezentat „Evaluarea activității și a rezultatelor obținute de C.S.Dinamo București în anul 2013”, în cadrul unei reuniuni având ca invitați pe d-na Gabriela Szabo, consilier al Ministrului Tineretului și Sportului, pe domnul comisar șef de poliție Mihai Șova, secretarul general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne, și pe secretarul general al Comitetului Olimpic Român, d-nul Ion Dobrescu, împreună cu reprezentanți ai Direcției Economoce Administrative din cadrul M.A.I, sportivi, antrenori și personalul C.S.Dinamo București. 

Doamna președinte Elisabeta Lipă a prezentat bilanțul anului 2013 într-o manieră pragmatică astfel încât situațiile reale să primeze în fața abordărilor formale.

Privind la un mod global,  performanţele sportive  obţinute de România  în anul 2013, la Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene, la sporturile olimpice, acestea au fost în număr de 121 de medalii, din care 81 au fost câştigate de sportivi ai C.S. Dinamo Bucureşti. Astfel,  în 2013 C.S.Dinamo Bucureşti s-a menţinut, pentru al 14-lea an consecutiv, pe primul loc în ierarhia cluburilor sportive din România.  

În finalul przentării, doamna președinte Elisabeta Lipă a mulțumit tuturor celor care, prin implicarea manifestată, au făcut posibile performanțele anului 2013.

Autorul articolului: George Vescan. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 12 ianuarie 2014, ora 2300

 
Mesajul de Anul Nou al doamnei Președinte Elisabeta Lipa

Gânduri bune pentru 2014

La sfârșit de an, o dată cu bucuria sărbătorilor, gândurile ni se îndreaptă spre un bilanț al dorințelor împlinite sau neîmplinite și cu liniștea minții specifică unui sfârșit de cursă, cu bucurie în suflet, se stabilesc noi dorințe pentru anul ce vine.

Anul 2013 a fost un an solicitant, pentru toți cei care suntem implicați în activitatea C.S.Dinamo București și în performanța sportivă, un an greu, pentru că doar prin muncă și sacrificiu se poate construi ceva durabil și frumos. De aceea vreau să le mulțumesc tuturor, sportivilor, antrenorilor și personalului clubului, celor care au făcut posibil ca C.S. Dinamo București,  să obțină cele mai bune performanțe sportive (la nivel național și internațional), comparativ cu celelalte cluburi sportive din România. Deși performanțele sportive din acest an nu se ridică la nivelul rezultatelor din perioada de „aur” a sportului românesc, nu trebuie să ne demotivăm, atâta timp cât știm că fiecare în parte, a făcut tot ce a putut, la nivelul său.

Un alt motiv de satisfacție a reprezentat în acest an, reamenajarea clubului și inaugurarea Sălii Polivalente, o dată cu Aniversarea a 65 de ani de la înființarea C.S.Dinamo București. Pentru aceste realizări doresc să mulțumesc Ministerului Afacerilor Interne, domnului Radu Stroe și tuturor celor care și-au adus contribuția la modernizarea clubului.

Așadar, a fost un an solicitant dar plin de realizări. Privind în viitor, 2014 se anunță un an și mai ambițios. De aceea, consider că avem nevoie să învățăm din greșelile trecute, să fim mai toleranți și mai uniți pentru ca împreună să realizăm lucruri importante.

În așteptarea unui nou an, mai bun,  doresc sportivilor, antrenorilor, suporterilor dinamoviști de pretutindeni cât și tuturor românilor, mulți ani cu sănătate și realizări care să vă facă fericiți!

La mulți ani!

Elisabeta Lipa, 31 Decembrie 2013

 
Polo - Superliga națională, ediția 2013-2014, cronica fazei a 2-a

Polo__09In bazinul Floreasca din Capitală s-au desfășurat meciurile celui de-al doilea turneu 1-4 care a opus la start primele patru echipe din România.

După un prim meci pierdut de poloiștii dinamoviști în fața eternilor rivali de la Steaua, sportivii noștri au jucat foarte bine în cea de a doua partidă, administrând echipei CSM Digi cea mai drastică înfrângere din ultimi ani.

Pentru a urca în clasament pe locul trei, Dinamo avea nevoie de victorie și în ultima partida cu Sportul St. Din păcate meciul s-a terminat la egalitate, insuficient pentru echipa noastră să părăsească poziția a patra.

Trebuie să remarcăm totuși evoluția mult mai bună a elevilor antrenorului Fiereșteanu față de primul turneu.

Rezultatele celor trei partide au fost următoarele:

Dinamo - Steaua: 6-9; Dinamo - CSM Digi: 11-7; Dinamo - Sportul St.: 4-4

La sfârșitul lunii ianuarie 2014 va avea loc al treilea turneu 1-4, hotărâtor pentru stabilirea jocurilor din play-off.

Până atunci să urăm tuturor sărbători fericite și un an nou cât mai bun.

La mulți ani!

Autorul articolului: Mihai Angelo Simion. Foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 24 decembrie 2013, ora 000

 
<< Start < Prev 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 Next > End >>

Page 542 of 669

Program Competitional

19-24 septembrie 2023

Polo. LEN Euro Cup (turneu preliminar), 21-24 septembrie, Sabac (Serbia)

Fotbal. Liga 1 (etapa 10), vineri, 22 septembrie, ora 21:00: Dinamo 1948 – Farul Constanța. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 5), vineri 22 septembrie, ora 17:00: Dinamo – CSU din Suceava. Sala Dinamo

Baschet. Liga Națională (etapa 1), sâmbătă, 23 septembrie: Dinamo – CSM Târgu Jiu. Sala Dinamo

Fotbal. Liga 3 (etapa 5), sâmbătă, 23 septembrie, ora 17:00: SCM Dunărea 2020 Giurgiu – CS Dinamo

Rugby. Liga Națională (faza II, etapa 6), sâmbătă 23 septembrie, ora 12:45: Rapid - Dinamo. Stadion Olimpia

Volei masculin. Turneu de pregătire, 22-24 septembrie, Kragujevac (Serbia)

Lupte. Campionatul Mondial seniori, 18-24 septembrie, Belgrad

Lupte. CN U20 și CN U15, 21-24 septembrie, Târgu Mureș

Ciclism. Campionatul Național și Cupa Națională, 20-24 septembrie, Câmpulung Muscel

Taekwondo. Seminar internațional susținut de campionul olimpic Carlo Molfetta, 22-24 septembrie, Sala Dinamo

Bilete sezon 2023-2024

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Agrement bazin descoperit

Programul activităților de agrement în bazinul descoperit

Luni-vineri: 12:30 – 16:00 și 19:30-21:30 (între 16:00 și 19:30 în bazin se vor desfășura antrenamente ale grupelor de performanță)

Sâmbătă: 12:30 – 21:30

Duminică: 10:00 – 20:00

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul descoperit din incinta Complexului Sportiv Dinamo va găzdui, la finele acestei săptămâni, meciurile din cadrul Cupei Dinamo la polo. Din acest motiv, activitatea de agrement în zilele de sâmbătă și duminică se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă (2 septembrie): între orele 12:30 - 16:00 și 19:30 - 21:30

Duminică (3 septembrie): între orele 13:00 și 20:00

Online Guests

We have 784 guests online

EHFEL 2024
elm2223_seasonal_webbanners_178x156
EHFTV

300821_ehfTV_Web_178x156px

EHF Finals MEN
ELM2223_FINALS_WebBanners_178x156