Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin

Handbal masculin

Handbal - Liga nationala 2013-2014, avancronica etapei a 15-a

Dinamo București - Energia Pandurii Tg. Jiu

Programat a se disputa inițial în data de 30.01.2014, meciul dintre C. S. Dinamo București şi Energia Pandurii Tg. Jiu a fost amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile care au făcut imposibilă deplasarea oaspeților, dar şi a brigăzii de arbitri. Astfel, unul dintre cele mai atractive meciuri ale etapei a XV-a din cadrul Ligii Naționale de handbal se va desfășura sâmbătă, 1 februarie 2014, cu începere de la ora 1200, la sala Dinamo. Se anunță un meci foarte echilibrat între două vecine în clasament (Dinamo - locul IV, 29 puncte; Pandurii - locul V, 27puncte), formaţii care pun bază pe faza de apărare. Din punct de vedere al golaverajului, ambele formații au primit până acum câte 363 de goluri, cu un plus pentru alb roșii care au marcate 371 de goluri faţă de cele 360 ale oaspeților.

În etapa precedentă nici una din cele două formații nu a jucat la adevăratul potențial, Dinamo câștigând greu cu Caraş Severin (21-20), iar gorjenii impunându-se graţie portarului Antonaru în faţa Minaurului (24-22). Interesant se anunță şi duelul între golgheterii celor două formații, prieteni şi colegi la echipa națională: Şandru (93 goluri) şi Acatrinei (98 goluri), care, de altfel, ocupă și primele 2 locuri ale clasamentului golgheterilor din campionat.

Aşa cum declară şi antrenorul oaspeților Liviu Andrieş ,"va fi un meci care pe care", ambele echipe dorind să-şi asigure un loc cât mai bun în clasament înaintea play-off-ului.

Antrenorii dinamoviști Seba Bota şi Ene Ionel, coordonați de directorul tehnic Ion Mocanu, au avut discuții cu jucătorii şi au pregătit minuțios această partidă şi speră ca tot lotul să fie valid. Suntem siguri că alb-roșii se vor mobiliza exemplar şi puternic susținuți din tribune vor face un meci foarte bun.

Fortza Dinamo! SUCCES BĂIEŢI!

Autorul articolului: Florin Vasiliu - CS Dinamo, 31 ianuarie 2014, ora 1045

 
 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 14-a

H__101C. S. Dinamo București - C. S. Caraş Severin: 21-20 (10-12)

Etapa cu numărul XIV a pus faţă în faţă echipele C. S. Dinamo București şi C. S. Caraş Severin. Prin prisma locurilor ocupate în clasament, dar şi a componentei loturilor, partida părea una la discreția gazdelor. Cu acest lucru nu au fost însă de acord şi elevii lui Aihan Omer care, deși cu un lot foarte restrâns şi nevoiți să şi improvizeze la nivelul postului de pivot după accidentarea lui Sas în prima repriză (minutul 9), au dat o replică viguroasă mai valoroșilor adversari.

Prima repriza a debutat cu Dinamo la cârma jocului, care avea să conducă până în minutul 15. Jucând mult mai exact, bine coordonați de experimentații Rohozneanu (faza de atac) şi Petrea (faza de apărare) oaspeții egalează şi se instalează treptat la cârma jocului, astfel că la pauza scorul pe tabela arăta un neverosimil 10-12. Iată evoluția scorului în această parte a jocului: 3-1 (min. 5); 5-3 (min. 10); 6-6 (min. 15); 7-8 (min. 20); 9-9 (min. 25); 10-12 (min. 30).

Oaspeții încep hotărât repriza a doua şi reușesc să se distanțeze la patru goluri, însă încercarea nereușită de finalizare prin aeriană a acestora pe contraatac reușește să trezească orgoliul câinilor. Impulsionați de paradele lui Dragomir aceștia reintră în joc prin trei reușite consecutive ale extremei Marian Răpciugă. Jocul devine mai dur, presărat cu eliminări, iar cele două echipe trec pe rând la conducerea ostilităților. Din minutul 52 tabela se blochează la scorul 20-20 şi timp de 7 minute nimeni nu reușește să marcheze. În minutul 59, Costel Manea ia o acțiune pe cont propriu, se duce la sacrificiu şi cu prețul unei accidentări obține o lovitură de la 7 metri transformată cu precizie în gol de tânărul internațional Şandru (golgheterul echipei şi în această partidă cu 8 reușite din care 3 de la 7 metri). Caraşul termină în atac, dar Stan gafează şi Dinamo câștigă trei puncte pentru care a trudit din greu. Un aport deosebit la victoria gazdelor l-a avut inimoasa galerie dinamovistă care, ignorând starea vremii, a ținut să fie în număr cât mai mare la sală să-şi încurajeze favoriții.

Read more... [Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 14-a]
 
 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, avancronica etapei a 14-a

C. S. Dinamo Bucureşti - C. S. Caraş Severin

Liga Națională de handbal revine cu etapa a XIV-a în care C. S. Dinamo București (locul IV, 26 puncte) întâlnește C. S. Caraş Severin (locul X, 10 puncte), sâmbăta 25.01.2014, ora 12:30, sala DINAMO.

Băieții noștri, cu bateriile încărcate după pregătirea din iarnă şi cu întreg lotul valid, sunt hotărați să obțină maximum de puncte, dar totodată sunt şi conștienți că nu au o misiune tocmai facilă, cunoscută fiind abilitatea şi măiestria tehnicianului Aihan Omer de a găsi soluții imprevizibile cu care a reușit să pună în dificultate chiar şi primele clasate. Oaspeții, deși au ratat se pare transferul pivotului Vladislav Veselinov de la formația sârbă R. K. Vojvodina, au reușit să-l transfere pe Paul Sas, pivotul băimărean revenit după o operație la umăr şi care a evoluat ultima oară la Interhandbal București. Suntem siguri că vom asista la o partidă de calitate şi vă invităm în număr cât mai mare să ne încurajăm favoriții.

Le dorim succes băieților noștri în prima confruntare oficială a anului 2014!

Autorul articolului: Florin Vasiliu - CS Dinamo, 24 ianuarie 2014, ora 2220

 
   
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 13-a

Un articol de Florin Vasiliu

D-_Tim__05Politehnica Timișoara - Dinamo București 21-26 (8-16)

Dinamo a încheiat anul 2013 cu un succes pe malul Begăi în faţa Politehnicii Timișoara şi ocupă locul IV în clasamentul Ligii Naționale de handbal. Deși nu au avut prea mult timp la dispoziție pentru a-şi linge rănile după eșecul din propriul fief cu Turda, alb roșii au abordat foarte hotărați această a doua etapă a returului, conștienți că au în faţă un adversar destul de incomod, pe care daca îl laşi să-şi facă jocul îți poate crea mari probleme. Ei nu au dat elevilor lui Constantin Ştefan nici cea mai mică șansă şi s-au instalat la cârma jocului chiar de la început, când au condus cu 5-1. Cu o apărare mobilă şi cu un portar în zi de graţie, Dragomir, dinamoviștii au pus gol pe gol şi au terminat prima repriză cu avantaj liniștitor de 8 goluri (8-16). Evoluţia scorului în prima parte: 5-1 (min. 10); 5-9 (min. 18); 6-10 (min. 24); 7-14 (min. 28); 8-16 (min. 30).

Repriza secundă s-a desfășurat în aceeași notă de dominare dinamovistă şi antrenorul Sebastian Bota a rulat întreg lotul încercând şi alte variante atât în atac cât şi în apărare. Acest lucru a permis gazdelor ca pe final să mai reducă proporțiile scorului şi să încheie partida mai onorabil. Dragomir şi-a descurajat total adversarii, care parcă nu mai aveau curaj să arunce la poartă, iar Băluţ a fost realmente letal pe contraatac. O evoluție de remarcat a avut şi interul Florin Nicolae a cărui experiență şi-a spus cuvântul în multe momente ale jocului şi care l-a înlocuit cu brio pe golgheterul echipei noastre, tânărul Şandru. Iată şi evoluția scorului în partea a doua: 10-17 (min. 34); 12-18 (min. 40); 13-21 (min. 46); 14-23 (min. 50); 18-23 (min. 55); 21-26 (min. 60).

Marcatori: Şandru 7 goluri; Băluţ 5; Nicolae 3; Manea 3; Mironescu 2; Dimache 2; R. Răpciugă 1; Savenco 1; Chiruţ 1; Niţu 1.

Read more... [Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 13-a]
 
 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 12-a

Un articol de Florin Vasiliu

HandbalDinamo București – A .C. S. Potaissa Turda 27-30 (15-14)

Așa cum era de așteptat, partida dintre Dinamo București şi A.C.S Potaissa Turda a fost una echilibrată, aprig disputată, cu dese răsturnări de scor, care a ținut publicul încordat până la final. Ambele echipe şi-au dorit mult cele trei puncte puse în joc şi presiunea şi-a pus mult accentul asupra calităţii jocului. Astfel, derbiul etapei a XII-a a oferit în locul unui spectacol handbalistic un joc de uzură, de luptă, încâlcit şi presărat cu multe greșeli tehnice şi ratări din situații clare. La aceasta a contribuit din plin şi prestația celor doi domni îmbrăcați cu echipament negru, care alergau cu un fluier pe lângă jucători. Deciziile şi indeciziile acestora au creat confuzie totală atât pe terenul de joc cât şi printre spectatori.

Dinamo a început jocul cu o apărare în sistem 6-0 cu Băluţ, Chiruţ, Răpciugă, Savenco, Manea, Mironescu pe semicerc şi cu Macaria în poartă mizând pe contraatac, faza a II-a şi repunere rapidă de la centru (schimb atac - apărare Savenco cu Mocanu şi R. Răpciugă cu Şandru). În replică, turdenii au practicat o apărare agresivă avansată, de multe ori chiar foarte avansată încercând să fragmenteze cât mai mult jocul şi să împiedice adversarul să intre în combinații, mizând şi ei la rândul lor pe contraatac şi faza a II-a. Prima repriză a fost una echilibrată şi doar intervențiile lui Dragomir, introdus în minutul 21, au făcut ca alb roșii să plece la vestiare cu un avantaj de un gol. Iată şi evoluția scorului în prim parte a meciului: 2-2 (min. 5); 5-4 (min. 10); 6-7 (min. 16); 10-9 (min. 20); 12-11 (min. 25); 15-14 (min. 30).

Dinamoviștii schimbă în apărare şi încep mult mai agresiv repriza a II-a, iar portarul Dragomir continuă să apere bine şi astfel în minutul 35 scorul le era favorabil 19-15. Simţind pericolul şi breşele din apărarea avansată, antrenorul Turdei îşi retrage echipa pe semicerc cu Adomnicăi puţin avansat doar la nivelul interului stânga Şandru. Din acest moment iese la rampă portarul Varo, care apăra tot şi îşi readuce echipa în joc, oaspeții egalând în minutul 42 printr-un gol uşor marcat de Savic (20-20) şi preluând conducerea în minutul 45 (22-23). Câteva inexactităţi în atac şi portarul Varo au făcut imposibilă misiunea alb roșilor de a mai câștiga acest joc. Evoluția scorului în repriza a doua: 19-15 (min. 35); 20-18 (min. 41); 22-22 (min. 45); 23-25 (min. 49); 24-27 (min. 55); 26-28 (min. 58); 27-30 scor final.

Read more... [Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 12-a]
 
   

Page 138 of 153

<< Start < Prev 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Next > End >>

Program Competitional

Săptămâna 08-14 aprilie 2024

Fotbal. SuperLiga Romania, play-out (etapa 3), luni 8 aprilie, ora 20:30: Oțelul Galați – Dinamo 1948

Baschet. LNB Getica 95, play-off, sferturi de finală (meciurile 1 și 2), 10 aprilie și 12 aprilie (ora 19:00 în ambele zile): U BT Cluj Napoca – Dinamo. Se joacă sistem 3/5

Handbal. Liga Națională (etapa 21), miercuri 10 aprilie, ora 18:30: HC Buzău – Dinamo

Polo. Superliga, play-off semifinală (meci 2), miercuri 10 aprilie, ora 19:00: CSM Oradea – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, semifinală 5-8 (meci 2), miercuri 10 aprilie, ora 17:00: CSM București – Dinamo. Dacă Dinamo câștigă, meciul 3 va fi sâmbătă 13 aprilie, în Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, semifinală 1-4 (meci 2), miercuri 10 aprilie, ora 18:00: Dinamo – Arcada Galați. Sala Dinamo. Dacă Dinamo câștigă meciul 3 va fi sâmbătă 13 aprilie, la Galați

Rugby. Liga Națională (etapa 1), sâmbătă 13 aprilie, ora 11:00: Dinamo – Rapid București. Stadion Florea Dumitrache Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 3), sâmbătă 13 aprilie, ora 17:00: CS Blejoi – CS Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 23), duminică 14 aprilie, ora 15:00: Potaissa Turda – Dinamo

Fotbal. Superliga România, play-out (etapa 4), duminică 14 aprilie, ora 18:15: Dinamo 1948 – Poli Iași. Stadion Arcul de Triumf

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

În perioada 12-14 aprilie, Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo găzduiește un turneu de polo, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

SÂMBĂTĂ, 13.04.2024: 13:30 - 18:00

DUMINICĂ, 14.04.2024: 12:00 - 19:00

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 331 guests online