Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Social Media / ne găsiți și aici

facebook

instagram

twitter



David Popovici - înotătorul anului 2022 în lume

20211124_David_Popovici__foto__15

ACADEMIILE CS DINAMO

Fotbal
Polo
Tenis
Dans_Sportiv
Handbal

 

PARTENERI CS DINAMO

logo_Baumit-1
Sigla_Erbasu

sigl-delta-noua._CU_ROSU_1

SIGLA_SUPERBET

logo-bucovinaRO-sete-de-echilibru-copy-cu-alb

ivascular

Sigla_PWS-1

sigla_noua_med_KKK-1

Kelme_romania

logo-Copy-2

Ghid informare

Ghid_informare_cetateni
3_LOGO_CEC_160_principal_verde_NOU
Volei feminin - Divizia A1, 2013-2014, etapa a 17-a

CSM U Craiova - Dinamo București: 0-3 (19-25, 19-25, 16-25)

În weekend, fetele noastre s-au deplasat la Craiova, acolo unde ne așteptam să primească o replică bună din partea gazdelor în partida ce a contat pentru etapa a 17-a a campionatului diviziei A1 l a volei feminin. Evident ca nu ne făceam prea mari probleme în ceea ce privește șansele de victorie ale echipei noastre, părerea specialiștilor fiind unanimă din acest punct de vedere: Dinamo avea, de departe, prima șansă.

Totuși replica craiovencelor nu s-a ridicat la nivelul așteptat, Dinamo câștigând partida cu destul de multă lejeritate, în doar trei seturi, la diferențe de 6, respectiv 9 puncte. Rezultatul nu a produs modificări semnificative în situația clasamentului, echipa noastră ocupand, în continuare, poziția a doua, în timp ce Craiova se bate cu CSM-ul pentru locul 6.

Următoarea etapă este programată mâine, 12 februarie, când Dinamo primește, la București, vizita ocupantei locului 8 din clasament, CSM Lugoj. Partida este programată a se disputa în Sala Polivalentă Dinamo.

Autorul articolului: Florin Nan - CS Dinamo, 11 februarie 2014, ora 900 

 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, avancronica etapei a 16-a

Din__01Steaua București - Dinamo București

Capul de afiș al etapei cu numărul XVI a Ligii Naționale de handbal îl constituie întâlnirea dintre Steaua București şi C. S. Dinamo București. ,,Eternul derby’’, cum numesc suporterii celor două formații duelul dintre cele mai titrate echipe ale handbalului românesc, care odinioară umplea până la refuz sala Polivalentă, se va desfășura în micuța, dar moderna sală Apollo, din sectorul trei al capitalei. Aici a ales Steaua să-şi dispute meciurile de pe teren propriu în această a doua parte a campionatului. Partida de luni, 10 februarie 2014, va începe la ora 1945 şi va fi arbitrată de cel mai bine cotat cuplu de arbitri în momentul de faţă: Stark/Ştefan.

Steliștii, faţă de întâlnirea din tur când au plecat învinși la două goluri din Ştefan cel Mare (30-28), nu au suferit modificări decât la nivelul staff-ului. Viorel Mazilu, care evolua atunci în teren, i-a luat locul lui Coco Mihăilă pe banca tehnică a militarilor. Dinamoviștii în schimb l-au pierdut pe Costel Manea, cel mai bun jucător al partidei din tur, interul dreapta accidentându-se grav în etapa precedentă (fractură de peroneu care a necesitat intervenție chirurgicală).

Ambele echipe vor lupta din greu pentru cele trei puncte, dar şi pentru orgoliu, știută fiind rivalitatea dintre cele două mari cluburi. Suntem siguri că va fi un meci spectaculos desfășurat într-o atmosferă electrizantă. Chiar dacă se desfăşoară în prima zi a săptămânii şi la o oră nu tocmai convenabilă, toate cele 400 de bilete puse la vânzare au fost epuizate. Băieții noștri, deși pornesc ca favoriți având în vedere locurile ocupate în clasament (4 respectiv 8), sunt conștienți că au un meci dificil, dar sunt hotărați să câștige şi astfel să urce pe locul trei.

Fortza Dinamo! Succes băieți!

Autorul articolului: Florin Vasiliu. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 9 februarie 2014, ora 1830

 
Durerile psihosomatice ale sportivilor – II, Studiu de caz

Un articol de George Vescan

Motto: Adversarul care îți este o obsesie a devenit o parte din tine

Lucian Blaga

Vescan_Studiu_de_cazSportivii de performanță au ca obiectiv principal victoria la concursuri. A învinge adversarul, înseamnă confirmarea propriei valori, iar intrecerea este încărcată de mulți factori stresanți (ambiție, incertitudine, tensiune, teama de a nu dezamăgi, etc). Stresul competițional, dacă nu se transformă în anxietate, este bun, deoarece mobiliză resurselor energetice și psihocomportamentale. Dar, dacă sportivul se gândește aproape obsesiv la competiție și asta cu multe zile înainte, va persista într-o stare de stres care îi va consuma cantități suplimentare de energie. De aceea, insomniile, dereglările digestive, tensiunile și durerile musculare își fac prezența cu regularitate la unii sportivi, înaintea competițiilor. Având ca punct de plecare stresul, tulburările somatice pot fi tratate foarte eficient din perspectiva psihosomatică.

Competiția sportivă este stresantă prin dimensiunea motivațională și emoțională mare. Cu toate acestea, sunt sportivi cărora stresul acesta le face bine pe când altora le face rău. Celor cu o motivație îndreptată spre („cum să fac să câștig”), stresul este activator. Pe când, pentru cei care sunt motivați de evitarea eșecului („cum să fac să nu pierd, să nu dezamăgesc, etc”), stresul competițional induce anxietate și blocaje emoționale chiar înainte de a începe competiția.

Mecanismele interioare ale stresului stau la baza evoluției umane. Încă din perioada preistorică, omul trebuia instinctiv să se apere de pericole. Factorii de stres ai strămoșilor noștri, reprezentau adevărate confruntări pe viață și pe moarte. În prezent, reacția de stres funcționează ca în acele vremuri sălbatice și de cele mai multe ori nu este adecvată realității (un concurs sportiv nu mai este o confruntare a gladiatorilor). Este drept, că fluxul  de adrenalină ce se declanșează atunci când ne gândim la o confruntare sportivă, nu este același, ca atunci când ne întâlneam cu ursul prin pădure. Dar dacă, sportivul în timpul liber, se gândește prea mult la incertitudinea concursului sau pur și simplu la lupta ce îl așteaptă, efectul cumulativ al acestor gânduri stresante ajung să inducă tensiuni musculare, nervozitate, sau alte tulburări psihosomatice.

Citeşte mai mult... [Durerile psihosomatice ale sportivilor – II, Studiu de caz]
 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 15-a

Un articol de Florin Vasiliu

2014_Din_TgJiuC. S. Dinamo București - Energia Pandurii Tg. Jiu: 26-24 (17-15)

Așa cum era de așteptat, întâlnirea dintre C. S. Dinamo București şi Energia Pandurii Tg. Jiu, disputată sâmbătă, 1 februarie 2014, a fost una echilibrată, aprig disputată, dar şi spectaculoasă. A fost un joc al apărărilor, ambele formații mizând mult pe faza defensivă, dar şi pe contraatac şi faza a II-a. Dacă dinamoviștii au ales un 6-0 agresiv cu un cuplu de apărători centrali Savenco - Răzvan Răpciugă foarte mobili şi care au anticipat multe din acțiunile oaspeților, gorjenii au jucat un 5-1 cu Dragnea în faţă şi Păiuş apărător central, punând şi ei de foarte multe ori în dificultate atacul advers. S-a jucat la sacrificiu, ambele formații dorindu-şi cu ardoare cele trei puncte.

Din păcate pentru alb-roșii, minutul 13 al partidei a fost unul cu ghinion, Costel Manea părăsind terenul accidentat la genunchiul stâng. Sebastian Bota a găsit soluția şi R. Răpciugă s-a dovedit a fi foarte incisiv pe postul de inter dreapta, iar Şandru a arătat că ştie să se şi apere foarte bine, chiar dacă în faţa sa se afla golgheterul la zi al campionatului, Florin Acatrinei. O schimbare deosebit de inspirată a fost şi reintroducerea în poartă a veteranului Dragomir, care la fel ca şi în meciul din tur a avut intervenții senzaționale.

La capitolul atac pozițional Dinamo a stat mai bine, reușind să joace mai exact, să puncteze de pe toate posturile şi să-şi pună foarte bine în valoare golgheterul Şandru. Acesta nu şi-a dezamăgit colegii şi nici spectatorii, golurile marcate fiind foarte spectaculoase. De partea cealaltă, Acatrinei (4 goluri) s-a zbătut doar de unul singur, ceilalți colegi din linia de nouă metri fiind practic inexistenți (interii stânga nu au reușit să marcheze până în minutul 57 când meciul era deja jucat). De departe cel mai bun om al oaspeților a fost însă Asoltanei, extrema stângă reușind să-şi ţină echipa în joc şi să puncteze în momentele delicate ale meciului chiar şi cu prețul unei accidentări (sperăm că nu gravă) în minutul 55.

Citeşte mai mult... [Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 15-a]
 
Volei feminin - Divizia A1, 2013-2014, etapa a 16-a

Dinamo Romprest vs C.S.V. Alba Blaj: 3-2 (25-15, 25-21, 23-25, 20-25, 15-13)

Volei__F_Din_Alba_2014Sâmbătă, 1 februarie 2014, DINAMO ROMPREST (locul 2 în clasament) a primit vizita formației CSV Alba Blaj (locul 3) în derby-ul etapei a 16-a a Diviziei A1 și unul dintre cele mai importante meciuri ale returului de campionat întrucât, dacă nu vor interveni eventuale rezultate surpriză în celelalte etape care au mai rămas de disputat, putem spune că a stabilit ierarhia între cele două formații, în favoarea echipei noastre.

Partida de astazi, care s-a întins pe durata a 2 ore și 10 minute, a fost una de excepție din punct de vedere al spectacolului sportiv, al tensiunii și al răsturnărilor de situație. A fost un spectacol deplin care cu siguranță i-a încântat pe toți cei care au pau asistat la joc fie din tribunele Salii polivalente Dinamo, fie din fața televizoarelor.

Primele două seturi au aparținut dinamovistelor care păreau că se îndreaptă spre o victorie detașată numai că, la scorul de 2-0 la seturi, adversarele au revenit în joc și au egalat scorul la seturi, trimițând paritda în tie-break.

În setul decisiv, au alternat la conducere pe tabela de marcaj cele două formații, jocul căpătând chiar note dramatice în momentul în care adversarele s-au desprins la 13-11 și păreau decise să-și adjudece victoria. Totuși, la acest scor, diferența de valoare, experiența și coeziunea echipei dinamoviste și-au spus cuvântul, fetele noastre reușind obținerea a 4 puncte consecutive care le-au adus și victoria partidei.

Citeşte mai mult... [Volei feminin - Divizia A1, 2013-2014, etapa a 16-a]
 
Volei masculin - Divizia A1, 2013-2014, etapa a 16-a

2014_Din_CSM_1Dinamo București - CSM Agronomia București: 3-0 (25-16, 25-15, 25-18)

Sâmbătă, 1 februarie 2014, Sala Polivalentă Dinamo a găzduit partida dintre Dinamo București și CSM București, contând pentru etapa a 16-a a campionatului național, Divizia A1

Deși au venit după o înfrângere care contează în economia campionatului, suferită la Craiova cu 3 zile în urmă, elevii antrenorului Daniel Rădulescu au abordat cu multă seriozitate această întâlnire din care, în doar o oră și zece minute de joc, au reușit să-și atingă obiectivul propus, respctiv să-și adjudece toate cele 3 puncte puse în joc de care aveau foarte multă nevoie pentru o cât mai bună poziționare în clasament, în perspecitva play-off-ului.

Dinamo a început partida cu următoare formație: Mureșan, Șoloc, Drăghici, Brcic, Despotovski, Ontere și Miloș. Au mai evoluat Dobre (în locul lui Brcic) și Olteanu (în locul lui Șoloc).

AUtorul articolului și foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 1 februarie 2014, ora 1700

 
<< Început < Anterior 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Următor > Sfârşit >>

Pagina 556 din 685

Program Competitional

Săptămâna 15-21 aprilie 

Handbal. Cupa României Râureni (sferturi de finală), marți 16 aprilie, ora 14:00: Dinamo – CSM Bacău. Sala Dinamo

Baschet. LNB Getica 95, play-off, sferturi de finală (meciul 3), marți 16 aprilie, ora 18:00: Dinamo - U BT Cluj Napoca. Dacă Dinamo câștigă, meciul 4 va fi joi, 18 aprilie, tot în Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 24), miercuri 17 aprilie, ora 19:00: Dinamo – CSM Vaslui. Sala Dinamo

Polo. Superliga Suzuki, semifinala (meci 3), miercuri 17 aprilie, ora 20:30: Dinamo – CSM Oradea. Bazin Tolea Grințescu Dinamo. FINALA : meciul 1/5  Steaua - DINAMO, sâmbătă 20 aprilie . ora 19.00.

Rugby. Liga de Rugby Kaufland (etapa 2), sâmbătă 20 aprilie, ora 11:30: Dinamo – CSM Știința Baia Mare. Stadion Florea Dumitrache

Volei masculin. Divizia A1, finala mică (meciurile 1 și 2), sâmbătă 20 aprilie (ora 15:30) și duminică 21 aprilie (ora 15:30): Rapid București – Dinamo. Sala Rapid

Volei feminin. Divizia A1, locurile 7-8 (meci 1), vineri 19 aprilie, ora 17:00: Dinamo – Corona Brașov.

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 4), sâmbătă 20 aprilie, ora 17:00: SCM Dunărea Giurgiu – CS Dinamo

Fotbal. SuperLiga Romania, play-out (etapa 5), sâmbătă 20 aprilie, ora 17:30: U Craiova 1948 – Dinamo 1948

Bilete sezon 2023-2024

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

În perioada 12-14 aprilie, Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo găzduiește un turneu de polo, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

SÂMBĂTĂ, 13.04.2024: 13:30 - 18:00

DUMINICĂ, 14.04.2024: 12:00 - 19:00

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 197 vizitatori online

elm2223_seasonal_webbanners_178x156

300821_ehfTV_Web_178x156px

elm_finals_2024_animatedwebbanner_barclaysarena_178x156px